App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossningsrädsla och igångsättning NÄL

Hej! Jag är gravid i vecka 20 och känner redan en så otroligt stark oro och ångest inför förlossningen. Jag har varit inne på att försöka få ett planerat snitt, men samtidigt så tror jag inte att det är till fördel för min förlossningsrädsla och har därför bestämt mig för att föda vaginalt. Jag är LIVRÄDD för att gå över tiden och inte veta när och hur barnet kommer att komma. Jag vill ha ett datum då barnet senast kommer. Är det någon som har erfarenheter av att bli igångsatt på BF? Gärna någon mer erfarenhet från NÄL eller typ Skövde då det är där jag planeras föda. Tack på förhand och förlåt för en mindre novell.

2020-01-15
Gravid i vecka 39

Jag födde i Skövde i november ❤️
Blev igångsatt två veckor innan BF och är otrolig nöjd med hela min upplevelse. Hade också en enorm rädsla för både förlossning och att få över tiden.
Jag pratade med min BM om detta och hon tipsade om att ringa spec.mödravården för en tid för bedömning om igångsättning. Sagt och gjort, fick en tid dagen efter och 3 dagar senare började igångsättningen med en så kallad bardkateter. Själva igångsättningen från att denna ballong liknande sak sattes in för att jag skulle öppna upp mig tills att den trillade ut (man ska va öppen ca 3-4 cm) tog det va 5, 5 timma. Dottern är sedan född 7 timmar senare.
Hela upplevelsen var jättebra och nu i efterhand förstår jag inte varför jag var så rädd.
Men förstår helt klart din känsla och rädsla då jag var där innan precis som du ❤️

2020-01-18
JuliaB
JuliaB
Gravid i vecka 6

Jag va precis som du LIVRÄDD. Och jag bestämde mig redan när jag va 15 år att jag ska ha snitt. Så jag va bestämd redan vid inskrivningen att jag ska ha just snitt. Jag blev skickad till Södersjukhuset och fick prata med en underbar samtalsbarnmorska som sa absolut ska du få ditt snitt för jag tänker inte tvinga dig till något men jag behövde gå en kurs först som är just för förlossningsrädda kvinnor. Vi fick träffa en psykolog och två barnmorskor som gick igenom allt mellan himmel och jord gällande förlossning. Efter den kursen va min sambo väldigt pepp på en vaginal förlossning. Men jag var fortfarande rädd men han peppade mig liksom att vilja och VÅGA en vaginal förlossning. Jag gick tillbaka till samtalsbarnmorskan och sa att jag ville föda vaginalt men att jag vägrar gå över tiden. Och måste jag gå över tiden så vill jag max gå över tiden med tre dagar. Så hon skickade mig till en läkare på Södersjukhuset som beviljade det och gav mig en tid för igångsättning på BF datumet. Sen bad jag även min barnmorska på mvc att jag ville ha hinnsvepning så fort jag kan få det. Så fem dagar innan BF så gjorde hon en hinnsvepning, det gjorde inte ont, en blodblandad flytning på kvällen men inget mer, dagen efter gick vattnet och 6 timmar senare va hon ute. Inga komplikationer. Sprack inget. Och vi fick en underbar flicka som nu är 6 veckor gammal och jag är helt läkt och mår så bra. Och är så stolt över mig själv som vågade möta min rädsla och inte fly från den för min förlossning va det coolaste jag har varit med om och ångrar mig inte för en sekund.

Jag försöker inte övertala dig till vaginalt men vill att du ska få läsa en förlossning som gick bra för när jag va som rädast och goggle på förlossningsberättelser så hittade jag bara skräck exempel och det skadade mig bara mer. Då hade jag velat läsa en förlossning som gick bra.

Massa pepp till dig, vad du än väljer ❤️

2020-01-17
Foppatofflan
Foppatofflan
Bebis på 5 månader

Jag har blivit igångsatt två gånger i Skövde pga förlossningsrädsla. Båda gångerna var helt utan komplikationer och jag har inte behövt ett enda stygn. Hade definitivt gjort det igen!

2020-01-16
illusiona
illusiona
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...