App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Alla får väl göra lika eller?????????????+

Min man kom hem idag efter att ha hämtat vår dotter på förskolan. Och talar om att en av pedagogerna sagt till honom ungefär - du behöver väl inte komma hit i lagårdskläder, det finns faktiskt allergiska barn. Och nåt mera. Han svarade att jag har faktiskt overall på mig i lagårn och man kan ju inte gå in och byta kläder för de minutrar som det tar att lämna/hämta henne. Han är den med körkort i familjen och därför blir det han som kör nu under den blåsiga/regniga perioden. Vår son gick på samma förskola innan och då var det ofta pappa som körde honom men då var det ju aldrig någon av pedagogerna som sa nåt. Iofs inte samma pedagoger nu som han hade men ändå. Funderar på att skriva nåt om det till rektorn för jag tycker det känns diskriminerande att få höra en sån sak. Andra föräldrar kommer ju direkt från sina jobb och hämtar. Vadtycker ni? Får man säga så?

2020-01-15
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag tänker också att det är för att ta hänsyn till de som har allergi hon säger det. Men byter inte man om på jobbet när man jobbar i ladugård? Kläderna måste väl bli rejält skitiga och lukta en hel del? Jobbar man som kock, på sjukhus eller många andra yrken som kräver arbetskläder byter man ju om på jobbet tänker jag, och inte har de kläderna på sig när man kör till och från jobbet, men jag kanske tänker fel?

2020-01-18
Evanima
Evanima

Tack för svar, jag ska försöka ta upp det med henne vid tillfälle.

2020-01-17
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Det är nog en bra idé att fråga personalen vad de menar och om det är så att de har nåt barn som är jätteallergiskt så bör de informera alla föräldrar om detta, dvs be alla att undvika att komma i alldeles för nerhårade kläder, inte röka precis innan man går in etc etc. Det är bättre än att de "hoppar på" enskilda föräldrar tycker jag. Som Ledis mamma säger så kräver ju förskolan att man hämtar direkt efter jobbet, tänk om man har 40 min omväg om man ska hem och byta om först, hade förskolan varit ok med det??

2020-01-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Väldigt onödigt sagt av pedagogen. Hur skulle t.ex de med husdjur göra? De sitter ju i barnens kläder. Skulle de ha en extra garderob på förskolan? Jag kan förstå att man skall minimera riskerna för barn med allergier. Men just pälsallergi är svårt. För om de inte är din mans jobbkläder så är det någon annan som har hund/katt hemma som kommer för att hämta/lämna. Jag hade nog ifrågasatt pedagogen. ”Jag tänkte på det du nämnde igår, hur menar du?” Inget otrevligt, men bara så hon får en chans att förklara sig. Och skulle de vara för pälsallergi så fråga hur de gör me de familjer som har husdjur.. Att ta det till chefen känns lite väl, försök lösa de med personalen först.

2020-01-15
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Jobbar själv på förskola, och kommer det in allergiska barn på förskolan, så är det vår plikt att informera alla föräldrar för att skapa så bra förutsättningar för alla. Har ett ex där vi fick be om de åt ägg hemma till frukost så måste de tvätta händerna noga och kolla så att inga rester finns på kläder och dylikt för att ett barn var superallergisk, alt att inte äta de till frukost hemma om man inte hinner kolla/ kolla ordentligt. Tycker att ni ska prata med personalen, kan ju vara så att de uttryckt sig klumpigt med, men bättre att ta de med personal än med chef direkt för att uppehålla en god kontakt/dialog. Meningen är ju att ni ska samverka tillsammans och inte behöva ha konflikter.

2020-01-15
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Fast finns det allergiska barn så får man ju faktiskt respektera det. Prata med pedagogerna i första hand och se varför hon hen sa så. Att springa till chefen direkt känns väldigt överdrivet och dramatiskt. Varför göra en höna av en fjäder

2020-01-15
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

Självklart ska du få säga detta. Liksom, dem vill ju att man hämtar barnen direkt efter ens arbete. Dem kan ju klaga på om ” föräldrar hämtar inte sina barn direkt efter arbetet” .

2020-01-15
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...