App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta nattamma - behöver era BÄSTA tips!!

Jag har en son på 13 månader som vägrar släppa taget om tutten på nätterna. På dagtid visar han inget som helst intresse för bröstet, utan det är bara på natten han vill ligga och snutta på mig. Han väcker mig ibland varje timme på nätterna och jag är trött på att alltid vara trött🥴 Har provat att sluta tvärt och att hans pappa har fått ta nätterna och jag har sovit på soffan, men det gick åt skogen. Han skrek så han kräktes så den metoden kändes inte alls bra. Vi har testat att ge nappflaska med vatten, napp, att hans pappa nattar, ha honom nära och trösta, vagga osv osv.. Känns som att vi har testat allt! Så, vad har ni som har varit i samma sits för supertips? Kan tillägga att han äter jättebra på dagtid och äter välling innan läggdags så han är inte hungrig på natten utan han använder mig mer som en napp (trots att han faktiskt tar napp som tröst dagtid men VÄGRAR napp på natten).

2020-01-15
Marika A
Marika A
Bebis på 17 månader

Ja det är det jag tänker med, att sömnen kommer bli bättre. Hoppas iallafall! Tack för dina tips!🥰

2020-01-16
Marika A
Marika A
Bebis på 17 månader

Yes den tipsen fick jag med, lägga något så de blir äckligt varje gång så slutar han själv. Jag behövde inte men det ska nog funka jätte bra tro mig. Och det är väldigt tråkigt att sluta amma men det ör nog bäst för alla. Du kommer att se de själv :):)

2020-01-16
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Ja vi har ju redan trappat ner amningen för länge sedan eftersom han inte ammar någonting på dagtid.. Så det är den där nattamningen som måste bort för allas skull☹️
Har läst någonstans att man kan stryka utspädd ättika på bröstvårtorna, är det något man kan göra tro? Så tutten blir äcklig liksom, haha..

2020-01-15
Marika A
Marika A
Bebis på 17 månader

Jag fick aldrig mjölkstockning fast jag aldrig trampa ner, tror man får mjölkstockning mest den första tiden, inte efter så långt tid. Bara vad jag tror just nu eftersom jag hör mer att dem som slutat amma efter några månader fått men inte dem som slutat efter en lång tid..

2020-01-15
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Håller på att trappa ner, kan inte sluta bums för då blir det mjölkstockning. Men har en 2åring och hon tar ju bara för sig så jag har långärmad tröja och sen en body utanpå. Hon vill ju gärna men är inte allt för ledsen fast det blir många nej.

Hon sover ju längre och längre av natten nu, inatt var jag inte inne hos henne innan 02,20.
Förr så var det kanske redan vid 21.30 och sen vidare hela natten med snuttis hit och dit.

Nu får hon en gång på dagen och en gång på natten, ska fortsätta så några dagar till och sen bara ge en gång per dag tills jag kan avsluta det med.

2020-01-15
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Enligt mig, vad jag sett hört och med min pojke, sover barn sååå mycket bättre när man inte ammar.. jag ville amma tills han skulle bli 2 år ungefär men va tvungen att sluta pågrund av att han skulle börja dagis..
jag vet hur fast han var vid mig, så jag ville inte del-amma, göra honom förvirrad. För mig är det antingen ammar du helt eller slutar helt.
Han har 2 kusiner som inte ammas, i hans ålder, en yngre en 10 månader äldre. Så jag bad faktiskt min svägerska komma med hennes barn och sova över 1-2 nätter. Han älskar dem och dem leker så fint ihop och gör allt tillsammans. Så han liksom såg hur dem sov och ville ha flaskan med vatten och somnade UTAN AMMNing , gång på gång, så när hon gick hem och de va dax för mig att ta ”striden”, jag gav flaska med vatten och sa ” nu sover alla barnen, nu är du också stor och kan sova själv” osv osv , pratade till med honom ( självklart 19 månader barn förstår bättre än 13 månader exempel) så han började sova utan amning. Sä det va liksom på en två dagar, lugn och ro. Inget gråt ingenting berättade en godnatt saga, dricker vatten och somnar.

Så då va det för mig ” jaha, va de allt” ”har jag verkligen slutat amma” ”ska jag börja igen” haha etc .. kändes väldigt konstigt och VÄLDIGT snabbt. Jag ba liksom ”ska han alltid sova nu så här” haha.. det va liksom 1-2 veckor för mig att ta in. Att han verkligen sover utan att amma. Fick höra från bvc å alla andra. ”Du får ta striden” och så vidare.. men som sakt jag hade turen med min snälla pojke som inte ville ha strid. Hahah :):)


Nu blev det verkligen en historia. Vet inte om du fick svar på din fråga? Eller så ville jag bara skriva av mig ”lite”.. :😅😅🥰

2020-01-15
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Åh det låter ju underbart haha! Vår son har också sovit ganska kasst sedan födseln..
Hur gjorde du för att sluta sa du, slutade du tvärt?

2020-01-15
Marika A
Marika A
Bebis på 17 månader

Jag hade de problemet inget alltså precis ingenting funkade och jag vägrade låta min pojke gråta så pass så jag fick ta smällen tills vi slutade med amma helt 19 månader. Tufft. Men idag 2 månader senare. Det känns som jag aldrig ammade, eller gick igenom såna perioder? Haha.
Men jag kan tillägga att iallafall min pojke, han har sovit dessa 2 månader så så så bra (peppar,peppar) än vad han gjort sens hans föddes och jag ammat. Sover hela 10-12 timmar i streck utan att vakna. tror nog dem vet att tutten finns där och så blir de en vana för dem att den skall dem HA

2020-01-15
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...