App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lära sig stå/gå sent? Sjukdom?

Min dotter blir snart 16 månader och kan inte stå upp eller gå. Vi är just nu under utredning för de misstänker muskel eller nervsjukdom. Undrar om det är någon med barn i liknande sits som kan berätta hur det gått för er? Detta gör mig väldigt orolig eftersom vi inte vet vad som är fel än. Övrigt är hon superduktig motorisk och är väldigt medveten och med som vilket barn som helst. Hon kan krypa och stå på sina knän. Går även lite på sina knän men kommer inte upp på fötterna. Tacksam för svar!

2020-01-14
eelino
eelino
Gravid i vecka 30

Jag vet för tidiga barn som är födda i sjunde månad, alltså 8-10 veckor för tidigt började gå redan vid 1 års åldern. Sen vet jag också att för barn som är födda i normal graviditet i 9:onde månad som gick när han va nästan 2 år. Så för mig kan jag typ säga att barn är så olika i utvecklingen. Vissa vågar snabbare medan vissa väntar för rätt tillfälle, alla barn är unika, bortse från någon sjukdom, vilket jag från hjärtat inget barn får fast det äe omöjligt, så utvecklas barn i sin egen utveckling inte efter utvecklings böcker

2020-01-26
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Är hon för tidigt född? För dom ville ju ha ett läkarbesök med min nu 1.5 åring när han va runt 16 månader för han inte gick men han är oxå 1 månad för tidig.. Så när han va 16 månader sin utvecklingstid så började han gå.. Tänkte så dom har tagit det I beräkning om det nu är så att hon är född för tidigt..

2020-01-26
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 36

Hej!
Har vården sagt VARFÖR de utreder ditt barn för sjukdom? Att gå kring 18 månader är rätt vanligt och betyder inte att något är fel. Inom ”normal spannet” för fullgångna barn.

Vår son kröp ytterst sent, kring 10 månader, men det var mer hasande. Kunde inte sitta själv förrän 12 månaders ålder. Började ställa sig i sängen i den åldern, men gick inte själv förrän vid 18 månader, och är helt frisk. Dock född 2 månader tidigt, men enligt sjukgymnast och läkare ”något åt senare hållet motoriskt om han varit fullgånget”, dvs man kan inte längre se på hans sätt eller motorik att han föddes prematurt.

Eftersom att ditt barn blir utrett tänker jag att andra signaler synts?! Om jag vore du skulle jag kontakta de som gjort bedömningen att ditt barn ska utredas och fråga dem exakt vad de grundar beslutet på.
Personligen tycker jag det är bra att barn med olika sjukdomar eller svårigheter fångas upp. Vi går till på extra koller hos specialister pga sonens tidiga födsel. Men hittills får han bara beröm och verkar inte fått men av sin tidiga ankomst än att han tagit tid på sig med viss motorik. Men han är en rätt eftertänksam kille, så det kan vara personlighet. Kanske är ditt barn lite av perfektionist som mitt?💜☺️ Väntar länge med vissa saker för antingen kan man det ordentligt eller så får det vara?

Hur som helst hoppas jag allt är väl med ditt barn och att du fortsätter ge det möjlighet till utveckling i egen takt❤️
Barn är så olika!

2020-01-25
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...