App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp hur får man en 6 månaders att somna själv

Hejsan har en dotter på 6 månader och hon vägrar somna själv utan vill bli vagga till söms. Men då är problemet att varje gång vi ska lägga ner henne börjar hon gråta. Och de ända som hjälper är fram med nappflaskan. Hon har varit jätte lätt och söva fram till ett par månader sen. Nu är det gråt gråt och yttkigare gråt. Vi har en relativt stabil nattruntin men gröt runt 6 sen bad och smörja in och på med pyjamas och sen sova. Men de verkar inte funka alls. Hjälp vill ju bara att hon ska kunna somna själv utan att man försöker få henne sova.

2020-01-13
Mamma0607
Mamma0607
Bebis på 8 månader

Jag hade samma med min pojke. Han började somna själv kanske runt 20 månader? Ja för 2 månader sen ungefär, lägger han, berättar godnatt saga å så blundar han och somnar. Så det började då för min son, inget tips att ge, de började bara plötsligt ...

2020-02-02
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Tänk på att bad och massage är aktiva aktiviteter som är stojjiga för små barn, det är inget de blir lugna av utan det händer mycket, plask m.m. Massage även det, de lär känna sina kroppar och de får många sensationer.

Vi har också problem med svår läggning. Men sen vi flyttade badet INNAN sista maten så blev det bättre då han inte var för överaktiv.

2020-02-02
MHAsMAMMA
MHAsMAMMA
Bebis på 6 månader

Jadu, jag vet inte... Vi har fyra barn och av dem är det bara ett barn som vi kunnat lägga själv för att sova för natten. Hon tyckte om att ligga trångt, så vi kunde linda in henne i filtar och liknande, även i sovpåse trivdes hon gott. Men övriga tre har vi fått bära, hålla eller ligga nära. Minsta barnet är nio månader och somnar mest i famnen eller liggande kloss mot förälder i dubbelsängen. Rullande vagn eller bil kan i och för sig också funka, men inte att därifrån lägga över i säng.

2020-01-14
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Vi måste fortfarande vagga vår dotter till sömns i famnen och sen ligger hon kvar i famnen i 15 minuter tills hon kommer in i djupsömn och därefter kan vi lägga ner henne i sin egen säng och så sover hon vidare. Har fått prova oss fram med hur länge hon behöver ligga kvar i famnen. Blir det längre eller kortare vaknar hon oftast och vi får börja om från början. Ni har kanske testat detta men det är mitt tips. Hoppas det blir bättre för er snart!

2020-01-14
Elinsara
Elinsara

Skulle det fungera att lägga henne i vagn och få henne att somna där? Kanske under en period iaf. Vet inte om det fungerar i ert hem men det har jag fått ta till som lösning ett fåtal gånger.

2020-01-13
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Hon kanske har ett annat behov just nu i några dagar/veckor framöver. Sen kanske det går att övergå till de gamla rutinerna.

2020-01-13
Entillmamma
Entillmamma

Nja sådär. Hon vill verkligen inte somna inför nattningen utan somnar sen vaknar när vi lägger ner henne och så vägrar hon somna om typ.. Vet inte vad vi ska göra. Vi har snart slut på idéer och känner att detta börjar ta ut sin rätt med både gråt och irritation.

2020-01-13
Mamma0607
Mamma0607

Min lilla är också 5,5 månader och vi har än så länge inte ens försökt få in nån nattningsrutin (pga lathet). Hon är med oss i soffan tills vi ska gå och lägga oss. Mestadels ligger hon och sover vid bröstet, men det händer ju att hon vaknar till och babblar lite sent på kvällen/natten. Sen har hon sovit jämte mig från natt 1 och ligger och snuttar på mig hela natten. Känner dock nu att det börjar ta ut sin rätt (blir lite öm i höfterna av att ligga på sidan hela natten) och min man vill ha tillbaka sin fru (haha). Just nu renoverar vi vårt sovrum så spjälsängen är inte ens bäddad i nuläget men så fort det är klart ska vi försöka få henne att somna åtminstone ett par timmar själv på kvällen.

Var detta svar på din fråga?! ;) Behövde skriva av mig antar jag.

2020-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...