App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Latensfasen- falskt alarm?

Hej! Latensfasen, gick jag aldrig in i den? Var det ett falskt alarm? Första barnet för mig, 8 dagar kvar till BF. Natten mellan 9/1-10/1 hade jag under 6 timmar en sammandragning/värk var 10e minut. På dagen den 10/1 var värkarna verkligen inte regelbundna, och kom med 20-30min mellanrum. Kvällen den 10/1 fick jag extrema värkar, de höll i ca 4min och kom med 2min mellanrum. Ringde till förlossningen, barnmorskan sa att de lät som jag var i latensfasen. Men under natten försvann värkarna? :( Hade visserligen ont i ryggen och fick nån enstaka värk ibland. Ni som har koll, låter det som jag är i latensfasen eller var det ett falskt alarm? Malin

2020-01-11
Mmalin
Mmalin
Barn på 2 år och 6 månader

Koll och koll. Jag blev igångsatt med de två sista men nu sista gången så trodde jag verkligen att hon skulle ha kommit innan.

De tre sista veckorna hade jag väldigt mycket värkarbete på nätterna, höll i sig i kanske 1-2 timmar med återkommande värkar. Jag ringde dock aldrig till förlossningen eftersom det var nattetid och jag tänkte avvakta och se vad som hände.

Det var väldigt jobbiga nätten men jag hade barnpassningshjälp på dagtid så jag kunde vila upp mig.
Tycker det låter som det var latensfas för dig men om du har svårt att sova för alla värkar så be att du får en sovdos.

Inte mycket till hjälp kanske. Lycka till och hoppas du slipper gå sådär allt för länge, Sov och vila allt du kan. När det väl sätter igång kan man behöva alla krafter man har.

2020-01-11
ma78
ma78
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...