App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Icke medicinsk smärtlindring?

Vilken icke medicinsk smärtlindring har ni upplevt som bäst? Jag vill helst slippa behöva smärtlindring som påverkar barnet eller värkarbetet. Senast använde jag mig av sterila kvaddlar. De var smärtsamma att få men hjälpte bra sen.

2020-01-11
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Bebis på 2 månader

Jag använde inget medicinskt vid min förlossning. Tog ett bad och försökte klara mig utan lustgas också men tog lustgasen tillslut. Men jag tyckte det som var allra bäst var att min man masserade min svank, hårt! Använd en massagehandske eller massage "spindel" för att skona hans händer.

2020-01-14
EkologiskFörälder
EkologiskFörälder
Bebis på 12 månader

Jag har badat i början av både första och tredje förlossningen. Så skönt och lättare att slappna av. Sen har jag haft lustgas och det var verkligen himmelriket speciellt under de två sista som gått väldigt fort.

2020-01-13
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Jag har enbart haft lustgas under mina tre förlossningar, OVÄRDERLIG!
För mig var den bra att ha så jag kunde fokusera på andas in lustgasen under mina värkar.

2020-01-13
Mandat
Mandat
Bebis på 11 månader

Hej,
I början av min första förlossning fick jag akupunktur när jag satt i badet. Ett varmt bad kände jag inte någon skillnad av fören jag gick ur då smärtorna tilltog kraftigt. Akupunktur tror jag funkade rätt bra, svårt när man inte vet hur det hade varit utan men jag kommer använda mig av det nästa förlossning med.
Gudagåvan var ryggmärgsbedövningen som tog så pass bra att jag som större delen av tiden på förlossningen.
Jag vet att det sist nämnda inte var vad du sökte men för mig verkar det helt galet att inte ta emot smärtstillande medel. Det finns inget annat medicinskt tillfälle i den gär storleken när det ens diskuteras om patienten ska få smärtstillande.

Lycka till med förlossningen och just din perfekta bebis!

2020-01-13
Selken
Selken
Bebis på 4 månader

Jag har fött 3 barn och har endast haft lustgas (ovärderlig och guld värd om man lär sig den rätta tekniken), varmt bad och nu sist fick jag en värmekudde som min man höll på mitt ryggslut under värkarbetet. Det har funkat väldigt bra för mig.

2020-01-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Varmt bad har jag tyckt har varit skönt under öppningsfasen. Sen har jag tyckt bra om lustgas, det har känts absolut nödvändigt under krystvärkarna. Ja, det är medicinskt, men påverkar vad jag förstått varken barnet eller värkarbetet. Man kan bli lullig av det, men det går över snabbt. Under en förlossning hade jag en TENS-apparat. Den gav viss hjälp, men främst i ett tidigt skede, samt efteråt mot eftervärkar.

2020-01-12
ElinVS
ElinVS
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...