App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vattkoppor

Hej. Jag har en nyfödd på 3 veckor hemma. Vi skulle åkt iväg på kalas men nu så kommer det att komma dit 2 barn (syskon) där den ena haft vattkoppor precis och den andra kanske ev kommer få det har inte visat sig ännu. Jag och bebisen kommer stanna hemma men min kille och hans barn ska dit , dom har båda haft viruset, och nu undrar jag hur det funkar egentligen? Kan dom komma hem efter kalaset och bära på viruset och smitta bebisen?

2020-01-10
Baraja
Baraja
Bebis på 5 månader

Det stämmer att bebisar har ett medfött skydd, om mamman haft vattkoppor. Bäst under de fyra första månaderna och avtagande i ungefär två månader till. Detta ska dock inte förväxlas med någon total immunitet. Däremot är det sällan farligt för en liten bebis att få vattkoppor, om mamman haft det tidigare. Om mamman inte har haft vattkoppor, kan det däremot vara väldigt farligt för en nyfödd att få det.

2020-01-12
ElinVS
ElinVS
Bebis på 13 månader

Däääär fick jag veta något nytt mamsanMaria. Va bra, detta visste jag aldrig. Jag kom med med min pojke från Turkiet i oktober med vattkoppor. Min svägerska med hennes då 2 månaders bebis besökte inte oss på kanske 6 veckor för att ”vara” på de säkra sidan. Hahahah :)

2020-01-11
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Min äldsta dotter fick vattkoppor när jag var höggravid med lillasyster. Gissa om jag googlade MYCKET på vattkoppor, bebis, smitta hit och dit?! Nu var detta 8 år sen men om jag inte missminner mig så läste jag att bebisar har ett medfött skydd mot vattkoppor de första 6 månaderna OM mamman har haft vattkoppor. Så det är egentligen mer intressant om du har haft vattkoppor än om resten av familjen har haft det.

2020-01-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Men då kan vi ändå vara på den säkra sidan då trots att dom andra två åker dit:)

2020-01-10
Baraja
Baraja
Bebis på 5 månader

Ja precis det är barnen min kille å hans son ska på kalas till som har haft vattkoppor eller är smittat nu. Bebisen å jag håller oss hemma men tänkte att dom på nått sätt kan dra med dig viruset hem men det är omöjligt kanske:)
Man är ju alltid försiktig vid små bebisar å vill inte smitta ner dom såklart..första barnet också för mig så det är läskigt med allt. Hon kommer ju bli förkyld å sjuk också men nu i början vill man ju inte det.

2020-01-10
Baraja
Baraja
Bebis på 5 månader

Läste nog dit inlägg lite fel. Menar du att din kille å hans barn haft redan vattkoppor. Om det är så, så kan dem
Inte bli smittad eller bära hem viruset. Så de behöver du inte oroa dig för :)

2020-01-10
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Risken är stor faktiskt. När det kommer till vattkoppor, brukar det säga att när man blir smittad brukar det inte komma förens 3 veckor efter. Och det är ju bra om barn får det men inte så liten bebis som du har, hade nog som för den stora barnet som för den lilla skippat kalaset helt bara för o vara på de säkra sidan. sen är det inte alla som blir smittad. Olika är det. Men när min pojke hade vattkoppor nu i oktober jag gick inte ens ut till affärer bara för jag tänkte på så små barns risker..

2020-01-10
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...