App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ingen glädje

För ungefär en vecka sen fick jag reda på att jag är gravid. Hade tänkt tanken innan jag testade och hoppades lite på att det skulle bli positivt, vilket det alltså blev. Dagen efter berättade jag för min sambo med hjälp av en liten lapp där det stod ”Hej pappa, vi ses i september” ungefär. Det var alltså inget tvek från min sida där heller att jag ville och var glad över att vara gravid. MEN, två dagar senare och nu fortfarande har jag börjat tvivla, ska jag bli mamma? Kan jag? Är jag redo? Osvosv. Det är som att det tog ett par dagar för det att sjunka in, och då är jag plötsligt inte lika säker? Mår inte heller så bra, mår illa, dödstrött dag in och dag ut mm. Det kanske inte heller hjälper min ”gravidlycka”? Är det någon som känt samma sak? Vill tro att det vänder när man ser ultraljud och sånt. Just nu ”finns inget” det kanske bara är svårt att förstå ännu. Vill ju känna mig glad över dethär. En förvirrad förstagångs mamma

2020-01-10
Endecemberunge
Endecemberunge
Gravid i vecka 26

Hej hoppas på att kunna uppmuntra dig lite iaf. Är själv gravid i v 9 nu och känner lite samma sak, har ett barn sedan innan på snart 1,5 år. Att må illa och vara trött tar helt klart bort viss glädje, de kommer bli bättre även om det känns jobbigt just nu. Allt känns så overkligt i början innan man varit på ultraljud å så. För mig vände det nog mycket först när man börja känna rörelse, då känns det mer verkligt. Men jag förstod nog inte riktigt helt först barnet verkligen var ute. Men är nog lätt att det målas upp en bild av att allt ska kännas så otroligt bra å lyckligt, tyvärr är det inte alltid guld och gröna skogar med ett litet barn och det är helt okej att inte känna glädje hela tiden.
Du kommer absolut att fixa det, men är jätte svårt å föreställa sig något sånt här innan man upplevt det. Men när man får se barnet när det växa å allt där omkring så känns det värt det! Hoppas att de gav en liten bild av hur jag upplever det och att det inte blev allt för luddigt skrivet. Lycka till!

2020-01-10
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 29

Inget konstigt att du börjar tveka, du har en massa nya hormoner i kroppen som förvirrar dig oxå och som gör att du inte kommer kunna tänka klart.
Att tveka på om man kommer bli en bra mamma är naturligt.
Första 3 månaderna kräkte jag i princip non stop och var konstant trött så jag mådde psykiskt jätte dåligt och ville verkligen inte vara gravid längre... så du är inte ensam. Nu när jag inte har långt tid kvar tvekar jag ibland fortfarande för jag är inte redo att dela min man med någon. Jag får panik av tanken att de inte bara är han å jag mer... men jag tror man vänjer sig med allt. Som sagt är de gravidhormonerna som ger dig hjärnspöken oxå.
Ett barn är ett mirakel och jag tror inte någon ångrat sig dagen bebisen väl är hos er.

2020-01-10
FamS9
FamS9
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...