App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur stort ansvar har bonusmamman rätt att ta!?

Ååh jag är så förbannad just nu o ledsen.. Jag ringde skolsköterskan nu på min stora sons skola för han ska ha hälsosamtal, vilket jag gärna vill vara med på o så frågade jag om hon bestämt en tid ja sa hon det är nu på tisdag.. Jaha sa jag är det pojkens pappa som har bokat den tiden? Nää det är hans flickvän. Alltså har den *** ringt och bokat ett möte om min sons hälsa på eget bevåg utan att varken kollat med mig eller att skolan kollat med mig om när jag kan. Rent juridiskt har hon ens rätt att boka möten så? Får skolan ens acceptera det? Jag är vårdnadshavare och ska alltid ha info o bli tillfrågad tider först vilket jag sällan blir.. Vet oxå att hon ringt o bokat andra möten som jag inte ens blivit informerad om.. Hur skulle ni gjort? o har ni varit med om liknande? Tycker ni det är okej att köra över biomamman på detta viset av skolan o hur hade ni gjort med skolan? Ursäkta om mitt inlägg låter lite argt är bara så enormt ledsen finns en längre historia bakom detta oxå men det skulle ta halva dagen att skriva..

2020-01-10
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

Jag jobbar också inom skolan (närmare bestämt på fritids) och det du beskriver är inte tillåtet. Om vi ska ha ett möte och en förälder kommer och har med sig sin sambo e.dyl, ringer vi och frågar barnets andra förälder om det är ok att vederbörande deltar i mötet. Förutsatt att båda föräldrarna är vårdnadshavare, såklart. Får vi inte klartecken, får den personen inte närvara, alternativt får vi inte säga någonting alls som kan vara sekretessbelagt. Om någon "bonusförälder" kommer och vill prata med oss, gäller samma sak. Vi får lyssna på vad personen vill säga, men inte lämna ut annat än information som är offentlig handling. Överenskommelser om annat, ska i så fall vara gjorda med barnets båda vårdnadshavare, lämpligen skriftligt. Och skolsköterskan har ännu strängare sekretess, än vad lärare och liknande har.

2020-01-12
ElinVS
ElinVS
Bebis på 13 månader

Tack för svar fina ni! Jaa jag har gjort en anmälan på skolan gjorde det igår detta är liksom inte första gången det händer så nu gjorde jag anmälan.. Pappan o jag har aldrig kommit överens tyvärr trots flertal försök till smamarbetssamtal men han är en tjurig jävel (rent ut sagt) han sätter sig jämt på tvären när jag försöker ordna så saker funkar för alla. Men men anyway detta handlar om skolan jag mejlade även rektorn igår o skrev att jah ville ha ett möte med henne snarast för att prata om deras fel dom gjort så får se när hon svarar.. Men tack för svar o känns bra med att fått svar från en som jobbar inom skola o som säger att det är konstigt.. ❤️

2020-01-11
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

Först å främst hade jag gjort en anmälan för den där skolan. Sen hade jag nog bytt till en skola som följer reglerna , iallafall 99% av dem! Sen hade jag knackat på bonusmammas dörr och bett henne och inte lägga in sig i mitt barns skola,möte etc etc etc etc så länge jag lever. Sen är jag kanske nu för envis. Men hade nog gjort de första jag skrev 100000% anmält skolan.

2020-01-10
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Jag är själv är bonus mamma och jag skulle aldrig någonsin börja boka in möten. Biologiska föräldrarna har ansvaret. Sen om skolan kontaktar henne då dom ej får tag i er är en annan sak. Min sambo ville att jag skulle prata med kurator en gång om en sak men hon kunde ej lämna ut info då jag ej var föräldern. Föräldrarna måste skriva ett intyg på att jag som bonus förälder ska ha samma info som dom. Så i mitt fall fick pappan ringa och prata med kurator ändå. Jag tycker att du ska prata med ditt ex och hans nya. Är ni inte osams tror jag att hon har förståelse.

2020-01-10
Mars2017
Mars2017

Hej!
Jag jobbar själv inom skola som lärare och måste säga att detta låter väldigt konstigt. Det är ju du och barnets pappa som är vårdnadshavare så rent juridiskt har hon ingen rätt att boka olika former av möten för din son. Det ska du och pappan göra. Jag skulle själv aldrig komma på tanken att låta någon annan än vårdnadshavare ta del av information kring barnet. Det har faktiskt hänt att vi har nekat den som inte är vårdnadshavare från att vara med på möten då det är möte för föräldrar. Jag tycker du ska ta upp detta med både barnets pappa och skolan att det faktiskt är ni två som är vårdnadshavare och att flickvännen inte har rätt till att göra så som hon tydligen gör.
Lycka till och hoppas att det löser sig för er!

2020-01-10
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...