App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

7 månader och vaken flera timmar varje natt

Hej! Tänkte höra om någon haft liknande bekymmer och har lite råd att komma med. Min 7 månader gamla tjej började bra gällande sömnen. Sov bra om nätterna tills hon blev 5 månader. Då började hön vakna ofta men somnade lätt om med napp eller amning. Nu sedan en månad ca så vaknar hon till och kan inte somnas om och hon kan då va vaken från 1 till 4 timmar. Ibland börjar det vid 22 ibland framåt 2-tiden så ingen särskild tid eller så. Nappen spottar hon ut 8 gånger av 10. Hon äter kanske en slurk men somnar inte om av det. Har jag henne kvar i famnen ligger hon och nyper mig i armarna, halsskinnet, näsan osv eller ligger och snackar eller blir väldigt irriterad och grinig och spjärnsr emot. Så även om jag försöker bära henne. Lägger jag henne i sin säng (hon har den bredvid min med ena sidan borttagen) gör hon allt möjligt. Gnäller, gapar, leker med fötterna och spjälorna, kryper runt. Försöker jag lägga henne på sidan och buffa i rumpan vill hon bara över till mage och blir väldigt irriterad. Låter jag henne bara va kommer hon inte alls till ro utan blir till slut mer och mer ledsen. Hon kan inte somna om själv. Jag vet att det händer mycket för henne nu med faser och lära sig krypa och tänder osv men hur kan jag hjälpa henne somna??? Håller på att bli galen. Hon väcker ju storasyster också. Vi hade problem med hennes sömn också ända tills hon va ca 3 år och jag är så rädd att detta kommer bli samma sak. Så har ni några tips att ge mig? Hur lärde ni era små att sova gott och/eller somna om snabbare? Mvh Malou

2020-01-09
Mabru
Mabru
Bebis på 9 månader

Sover hon för mycket på dagen? Ta bort naps och korta dem! Tänkt på att sjumånaders behöver 10-11 timmars nattsömn men inte mer än 3-4 på dagen.

2020-02-02
MHAsMAMMA
MHAsMAMMA
Bebis på 6 månader

Är i samma sitshär med min 7månaders. INTE roligt! Dotter sover dock sina 3 tupplurar på dagen men sömntiden varierar och det är svårt att få henne att somna så de blir oftast att hon kör på tills hon själv "däckar". Skulle oxå såå gärna ha tips på hur man löser dessa sena kvällar/nätter.

2020-01-10
Charlianna
Charlianna

Precis så var dagsömnen på Wendela innan och sover hon middag i sängen vaknar hon efter 40 min men tack och lov sover hon bra ute i vagnen. Provade faktiskt att gå ut och gå i natt. Hon somnade efter 45 min men vaknade så snart vi kom in. Så med den power appen I ryggen va hon vaken ytterligare 1 timma. Så totalt i natt va hon igång 01-04

2020-01-09
Mabru
Mabru

Jag befinner mig i exakt samma situation och håller på att bli galen över hennes sömn! Hennes sömn har till och med ändrat karaktär över dagen och jag måste numera kämpa om dagarna också för att söva henne och då sover hon i exakt 30(!) min från att ha sovit 2-3 gånger om 1-3 timmar per gång per dag innan. Hoppas verkligen någon kan säga något vettigt angående detta!

2020-01-09
Sethyyy
Sethyyy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...