App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Latensfasen, hur står man ut?

Har nu befunnit mig i latensfasen i 32 timmar. Inatt åkte vi in till förlossningen och då var jag öppen 2 cm och hade helt utplånad tapp. Jag hade värkar med ca 10 min mellanrum, sjukt intensiva med mycket smärta. Jag fick bricanyl och citodon och fick åka hem igen. Två timmar senare kl 3 kom värkarna tillbaka. Ca 12 h senare, dvs nu, har jag smärtsamma värkar igen med ca 10 min mellanrum. Jag bara skriker av smärta med vissa. Citodonet har slutat verka, jag har prövat att duscha och prövat värmekudde. Det hjälper lite men inte mycket. Hur ska man egentligen fixa latensfasen? Mina värkar är superstarka men inte alls täta... Jag börjar liksom ge upp snart :(

2020-01-09
ememe92
ememe92
Bebis på 4 månader

Åk in igen och vägra åka hem! Gråt, skrik! Säg att citodonen inte verkar längre och vanliga paracetamol hjälper inte.

2020-01-09
FamS9
FamS9
nyfödd bebis

Här du pratat med förlossningen igen?
Jag jobbade mig igenom latentfasen. Vi har jordbruk så jag kunde göra de lättare sysslorna. När jag använde mag- och ryggmusklerna kändes smärtan inte lika mycket och jag fick annat att tänka på. Jag åkte till förlossningen när jag hade 3 värkar på 10 min.

2020-01-09
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Oj vad jobbigt det låter. Jag har 3 barn, men har haft ganska "glassiga" förlossningar så jag känner inte alls igen mig i din beskrivning. Men jag tänker att du bör ringa förlossningen igen och höra om du kan få komma in för mer smärtlindring. Grundtanken är väl att man helst ska vara hemma tills man inte "står ut", och det låter som att du är där.

2020-01-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...