App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskon tätt. Dåligt samvete.

Hej. Har precis fått veta att vi väntar syskon till vår skrutt. Han kommer vara 17 månader när lilla bebisen kommer. Har så otroligt dåligt samvete över hur det ska gå för barn nr 1.. både under graviditeten och när lilla nya bebisen kommit. Är livrädd att barn nr 1 ska känna sig undanskuffad, är rädd att inte räcka till. Någon med barn tätt och positiva erfarenheter? Några lugnande ord? Samvetet är tungt. Rädd att ”förstöra” för vår fina son genom att ge honom syskon ”för tätt”...

2020-01-08
MammaLZS
MammaLZS
Bebis på 13 månader

Jag har 14 månader mellan mina barn det är det bästa jag gjort att ha Min barn tätt
Vist kan det vara tufft ibland

2020-01-15
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 5 månader

Det är sexton månader mellan mig och min första lillebror. Det var nog tufft för mamma ibland, särskilt när vi sov på olika tider. Nyfödd lillebror fick sova i babylift i spjälsäng, så kärleksfull storasyster inte skulle komma åt. Men jag fick vara delaktig, blev aldrig undanskuffad. Mamma läste för mig, medan hon ammade honom. Jag minns inget liv utan lillebror och vi har haft så mycket glädje av varandra genom åren!

2020-01-12
ElinVS
ElinVS
Bebis på 13 månader

Haha jag tänker mammor överlag😂

2020-01-12
8kee6
8kee6

8kee6 - det här är absolut inte menar som kritik eller något negativt men blir nyfiken och intresserad haha :) . Vad menar du med ”vi dras med dåligt samvete ändå” :) menar du ”vi” som i du och din partner eller mammor/föräldrar generellt?

2020-01-12
Niam92
Niam92
nyfödd bebis

Hej!
Det dåliga samvetet känner jag väl igen, och oron för att det "stora" barnet ska komma i skymundan. Jag har 18 månader mellan mina två, idag 3.5 år och 2 år gamla. Jag har endast positivt att säga om att ha barn tätt! De har en enorm glädje av varandra! Man får väl oavsett hur tätt eller glest man har mellan barnen försöka att ge både den tid o kärlek de behöver, så blir det nog bra tror jag! Bara man inte glömmer bort att det "stora barnet fortfarande är väldigt litet när syskonet kommer.
Lycka till med allt!

2020-01-11
Evanima
Evanima

Det spelar ingen roll hur tätt eller långt det är mellan dom för vi dras med dåligt samvete oavsett😉

2020-01-11
8kee6
8kee6

Släpp de dåliga samvetet:) mitt ena barn är fött februari - 16, ungen efter är född juni - 17, alltså 16 månader mellan dom minstingen är född juni - 18, alltså 12 månader mellan dom 2 och denna jag väntar nu kommer i april blir 22 månader mellan den minsta o bebisen mina barn får precis lika mycket tid o kärlek och dom är ju på dagis allihopa då jag studerar o min man jobbar. Men som igår vi la minstingen först o sen satt jag med 2.5 åringen tills han däckade i soffan sen somnade den snart 4 årige pojken hos mig i soffan kanske 1 timme senare. Har aldrig upplevt mina barn spc svartsjuka förutom när dom har sina mamma o pappa faser då hehe men inte annars o mitt tips är att ha inte bebisen sen hängd runt din hals 24/7 utan har du en stund över gosa med ditt då 17 månaders utan bebisen så lovar jag att det kommer funka jättebra bara så att din 17 månaders känner att han/hon får ha dig för sig själv lite oxå :) så släpp det dåliga samvetet du/ni kommer fixa detta galant💕🤗

2020-01-11
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

Har tre barn med 22 månader mellan första och andra och ca2,5 mellan tvåan och trean.

Hade väldigt snälla graviditeter med knappt nån smärta så då gick det bra. Det var bara när andra barnet kom som det var lite jobbigt för då hade storebror precis lärt sig gå och kunde inte riktigt kommunicera med oss. Men annars så ser jag bara fördelar.

Är själv nummer 7 i en syskonskara på 9 och vi ligger ganska tätt ihop, 2 år åt ena hålet och 15 månader åt andra.

2020-01-09
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Det är 14 månader mellan mig och min syster (Jag är äldst) och hon har varit min bästa vän hela livet. Har haft så mycket glädje av att ha ett syskon så nära att jag själv vill att det ska vara nära mellan mina egna barn om det är möjligt.

2020-01-09
Memsis
Memsis

Vi har 11 månader mellan storasyster och lillebror. Jag hade väldig ångest över att storasyster skulle bli "bortglömd" när brorsan kom. Fick problem med sköldkörteln och fick även graviditetsdiabetes under andra graviditeten så där föll mycket tid bort för dottern då jag ofta var dålig tyvärr. Men när lillebror kom så var han en sån bebis som sov väldigt mycket. Så där fick hon igen väldigt mycket tid med mig. Så det kändes bra.
Nu är dom snart 2 och 1 och dom ÄLSKAR verkligen varandra. Ofta sitter dom och leker med varandra och även hittar på en massa bus... Självklart har det hänt att storasyster har blivit svartsjuk när vi har hållit på med brorsan. Speciellt i början och det hände att hon inte var så snäll mot honom ibland.
Men jag tror när dom blir lite äldre kommer dom att ha så roligt tillsammans.

2020-01-09
Arleheim
Arleheim
Barn på 2 år och 1 månader

Hej!
Väntar också barn nr. 2 ganska tätt. Min dotter är 17 månader nu och bebis kommer i maj. Hade också tänkt att det skulle gå något år till innan vi skaffade fler barn och bara fokusera på dottern ett tag. Känns lite tufft fysiskt med täta graviditeter med. Men som det mesta i livet går ju inte allt att planera😊
Tänker att barnen kommer att ha mer glädje av varandra och kunna leka och umgås tillsammans på ett annat sätt när det inte skiljer så mycket i ålder. Att de alltid kommer att ha varandra. Har själv syskon som bara är ett år yngre och vi har alltid kunna hitta på saker tillsammans under uppväxten.
Känns tryggare i föräldrarollen nu med, vet ungefär vad som väntar. Tänker också att det är viktigt att man hjälps åt och löser av varandra, att mamma inte bara är med bebis i början utan att båda föräldrarna umgås med båda barnen.

2020-01-08
Sahra11
Sahra11
nyfödd bebis

Väntar också andra barnet och kommer ha 17månader mellan grabbarna. Jag känner inte det du känner, men det beror nog på att jag har så många bekanta som fått barn otroligt tätt. Alla påpekar att det bara varit positivt i jämförelse med att få barn med längre mellanrum. Barnen som fått syskon när dom är 3-4-5år har reagerat sämre med svartsjuka och avundsjuka medan dom som haft 14-20 månader mellan har upplevt det som att barnet tagit det bra. Så länge man aktivt gör det man kan för att barnet ska känna sig sett, hört och delaktigt så kommer det nog gå bra

2020-01-08
Niam92
Niam92
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...