App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur långt tid tog det för dig att bli gravid?

Hej! Jag försöker bli gravid, och vi har försökt i 4 månader nu. Alla i min närhet blir gravid på första försöket och det gör mig ledsen för jag tänker att det är något fel på någon av oss.. Hur långt tid tog det för er att bli gravida?

2020-01-08
AnneliLinnea
AnneliLinnea
Försöker

Med mitt första barn gick det direkt. Men när vi försökte bli med barn igen tog det ca 7månader
Ge inte upp ❤️

6 tim, 27 min sedan
Gab94
Gab94
Gravid i vecka 7

Tog ca 8-9 månader för oss innan det gick, var oxå orolig över att det var något ”fel” på mig men plötsligt hände det :)

7 tim, 56 min sedan
Tilda97
Tilda97
Gravid i vecka 33

Jag plussade för en vecka sedan, jag och min sambo hade försökt sedan augusti. Nu var det första gången jag provade ägglossningstest och det funkade tydligen bra. Du är inte ensam om att inte bli gravid på första försöket ❤️

11 tim, 33 min sedan
Jjoseffine
Jjoseffine
Gravid i vecka 6

Med första tog det 5år och hormonbehandling med andra gick det på första försöket med ”SMEP”. Det är normalt att det kan ta upp till 1-2 år att bli gravid på naturlig väg utan att det ses som konstigt av sjukvården. Försök att inte lägga skuld på dig själv om/när mensen kommer. Det är jobbigt men på ett eller annat sätt, för eller senare kommer ni lyckas.

Och till Cargot01 vill jag bara säga att det är skitsnack. Att inte tänka på det påverkar inte resultatet. Finns forskning som motbevisar den myten

2020-04-06
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37

Vi tänkte lite händer det så händer det och blev bara "oförsiktiga". Tog ett år lite drygt..

2020-04-06
Liten2020
Liten2020
Gravid i vecka 12

Vi blev gravid på 3dje försöket. Vi började i januari & blev gravida i mars.

2020-04-06
Baby20
Baby20
Gravid i vecka 6

För mig tog det 5 år. När du slutar tänka på det. Så kommet det. Njut av stunden och ta din tid. Det kommer.

2020-03-15
Cargot01
Cargot01
Bebis på 1 månader

Min första tog 10 månader och andra tog på första försöket.

2020-03-15
Evanima
Evanima

6 månader efter jag slutade med ppiller

2020-03-15
Mikros
Mikros
Bebis på 7 månader

Tog ut min kopparspiral Mars 2019, plussade för en vecka sen. Är i vecka 6 nu, så cirka ett år alltså. Att känna så som du gör är du absolut inte ensam om, kände exakt samma att alla andra blir gravida direkt. Men nu i efterhand så förstår man ju att de kan ta lite tid. 😊

2020-03-14
eeriika
eeriika

För mig och min sambo tog det 3 år, jag plussade i måndags, vi hade gett upp hoppet och bokat tid för eventuell IVF. Vi tänkte att hoppet var helt ute, då kom pluset på stickan som en fantastisk chock. Ge aldrig upp!

2020-03-14
Jbjb94
Jbjb94
Gravid i vecka 9

Med första barnet tog det 3 år att bli gravid. Med barn nummer 2 på första försöket.

2020-01-12
johannah_a
johannah_a

Vi försökte helhjärtat med ägglossningstester m.m i ca 5 månader. Är nu gravid i vecka 20 :) började känna en viss oro i slutet att det aldrig gick men vips så var det ett + på stickan!

2020-01-11
Bex90
Bex90
Gravid i vecka 32

Åh vet precis hur du känner! Det är såå frustrerande och man blir så orolig och ledsen.
Jag slutade med minipiller för ett år sen och körde efter det med ägglossningstester. Dock blev jag bara sjukt stressad av det för dom alltid visade negativt så nu i november bestämde vi oss för att inte försöka så intensivt liksom utan ”ta det som det kommer”.
Så, jag slutade med testerna (men hade ju ändå lite koll på cykeln) och nu plussade vi för 5 dagar sen!!! Är i slutet på V.5 nu, livrädd och vågar typ inte va glad än.

Håller tummarna för dig att plusset kommer dyka upp snart!!!

2020-01-10
Majjaa
Majjaa
Gravid i vecka 18

Gick av p-piller i maj sen tog de en månad innan mensen kom. Blev gravid två månader senare.

2020-01-09
Mändy
Mändy
Gravid i vecka 37

Det tog just över ett år för oss efter att jag slutat med p-piller. Jag använde Natural Cycles för att hitta ägglossningen och bekräftade med stickor från testlagret. Jag kände precis som dig, att alla andra blev gravida men inte vi. När jag äntligen började släppa mina krav på mig själv så tog det 2-3 månader tills vi plussade.
Kämpa på, och som flera andra säger, 4 månader är inte jättelång tid (även om det känns som det).

2020-01-09
Halloob
Halloob
Bebis på 9 månader

Hej!
Behöver absolut inte vara något som är ”fel”. Det kan ta tid. För oss tog det över 2 år med första barnet och det 2:a var inte alls planerat utan en väldigt överraskande ”olycka”. Rekommendationen är att söka hjälp om man försökt bli gravid i över ett år. Vi sökte inte hjälp vilket i efterhand kanske hade varit bra då det skapar onödig oro. Klart att det är stressande när man känner en enorm längtan och när andra i ens omgivning blir gravida.
Lyssna inte på ”råd” som ”det är bara att slappna av och inte tänka så mycket på det” för det stämmer inte alls och när man är mitt uppe i det så tänker man mest på det hela tiden...

2020-01-08
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 34

Först tog det 5 månader för oss men det slutade Tyvärr i missfall... Sedan tog det 3 månader efter det och jag är gravid nu och hoppas på att det kommer att gå bra den här gången:)
Ett tips är ägglossningstester, det funkade bra för oss.
Men du ska absolut inte oroa dig! Man brukar säga att det kan ta upp till 1 år i snitt att bli gravid. Jag var också lite orolig i början eftersom jag hade förväntat mig att det skulle gå snabbt eftersom jag är ganska ung . Men det gäller att ha tålamod och stressa absolut inte! När jag väl slappnade av och tänkte att vi skulle vänta lite och försöka nästa år så blev jag gravid direkt.

2020-01-08
EllyD
EllyD

Jag förstår att du blir ledsen , vet hur jobbigt de har varit för mig för som du skriver så verkar alla andra bli gravid så lätt.

2020-01-08
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 18

Försöka graviditeten tog nästan exakt ett år efter jag slutat med minipiller men den slutade i ett missfall.
Efter de tog de 10 månader innan jag blev gravid med dottern.
När de blev dags för syskon så tog jag ut spiralen i maj, blev gravid i augusti med de slutade tyvärr också i missfall.
Efter de blev jag faktiskt gravid på försöka försöket men är bara i V5 så allt kan ju hända än.

2020-01-08
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 18

Barn 1: 6 månader
Barn 2: 6 veckor
Graviditet 3 (slutade i MA): 1 vecka
Barn 3: 1,5 månad

Lycka till! 4 månader är inte länge, oroa er inte.

2020-01-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Första barnet tog det 5 månader innan det hände något och vi var ganska aktiva. Sen blev jag gravid med andra barnet runt sonens 1årsdag. Det tredje barnet blev till när storasyster var 1år och 7 månader ungefär och då tyckte vi att det tog lång tid innan det tog sig.


Tror också på att stress kan ställa till det, fast det kan ju bero på annat med.

2020-01-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

För oss tog det 18 månader första gången, blev inskrivna på infertilitetsmottsgningen (man möte ha försökt i ett år). Samma vecka som vi skulle träffa obstetriken plussade jag och vi blev utskriva från mottagningen :) Dock slutade den graviditeten i ett missfall i v.10. Efter det tog det två månader innan jag blev gravid igen och är nu i v.37! Jag tycker Natural Cycles appen varit guld värd då den visat min exakta ägglossningsdag som vi varit tvungna att pricka in, jag är väl inte superfertil tydligen haha!
Känn dig inte stressad över hur det är för alla andra, min bästa kompis blev gravid två veckor efter uttag av spiral. Vi är alla olika! :)

2020-01-08
Sandra1231
Sandra1231
Bebis på 2 månader

För mig och min sambo tog det exakt på månaden 1 år. Vi hade regelbundet sex samt körde med Natural Cycles och även ÄL tester. Jag började undra om det var fel på mig eftersom jag hade hört så många säga att när man är ung så går det fort. Ska tillägga att vi är 21 och 25. Men så var det inte för oss. Samma månad som jag blev gravid sa jag till sambon att ”blir jag inte gravid den här månaden så söker vi hjälp”. Antar att vi släppte tanken lite och då så fastnade ägget. Stressa inte är och det kan som sagt ta tid. :)

2020-01-08
JossanA
JossanA
Gravid i vecka 7

Jag använde app till en början men eftersom inget hände köpte vi stickor. När det visar en smiley (ägglossning) så tar man inte fler den menscykeln, utan då är det dags att ha sex istället 🤗. Tyckte de smala, platta stickorna från andra företag var svåra att tyda.

2020-01-08
Mammaiförstoraskor
Mammaiförstoraskor
Bebis på 8 månader

För mig tog det en vecka när vi väl börja. Men det är olika. Inget att vara ledsen för, och nej det måste inte alltid vara något fel på er. Det kan ta från dag till årtal. Det är bara till och köra på nonstop liksom och njuta av varandra, för stressen är också dålig i samlag om man vill bli gravid. Men tänk positiv. Va positiv. Jag hoppas din Dag kommer snart den med. Alla är vi olika. Så det tar från dag till år. Det är tålamodet som gäller och att hålla tummarna

2020-01-08
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Mammaiförstoraskor - Jag använder app och ÄL tester ifrån testlagret.se. Men ibland tycker jag det blir ÄL streck flera dagar i rad, vilket förrvirrar mig. Men kanske inte spelar någon roll ändå eftersom vi har sex flera dagar innan och efter.. Men visar Clearblue bara en ÄL dag eller kan de bli fler där med? :)

Skönt att höra att det finns fler som inte blir gravida på första försöket.

2020-01-08
AnneliLinnea
AnneliLinnea
Försöker

För oss tog det nästan ett år, inklusive uppehåll på tre månader. Vi använde oss utav ägglossningstester från clearblue, tyckte de var tydliga (visar en smiley när man har ägglossning). Appen jag använde stämde inte alls.

2020-01-08
Mammaiförstoraskor
Mammaiförstoraskor
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...