App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur långt tid tog det för dig att bli gravid?

Hej! Jag försöker bli gravid, och vi har försökt i 4 månader nu. Alla i min närhet blir gravid på första försöket och det gör mig ledsen för jag tänker att det är något fel på någon av oss.. Hur långt tid tog det för er att bli gravida?

2020-01-08
AnneliLinnea
AnneliLinnea
Försöker

1a barnet -6månader (2missfall innan)
2a- på första försöket
3dje- 1.5år

2020-05-18
Ananas94
Ananas94

För mig o min sambo tog det 3,5 år. Så nej det är inte alls ovanligt att de inte händer på första försöket. Efter många besök på olika kliniker och utredningar slog det ut oss båda när hoppet nästan var helt ute. Men efter hormonbehandling och täta ultraljud på äggen så lyckades vi till slut. Bf 9e sep 🙏

2020-05-18
Zemlan94
Zemlan94
Gravid i vecka 26

Med sonen gick det på 7e försöket. Vi har nu försökt i 10 månader med ett syskon, men mensen kom igår. Började med natural cycles för en månad sen, så hoppas på att den ska hjälpa mig att hitta min ägglossning!

2020-05-15
AngelicaAugustsson
AngelicaAugustsson

För mig tog de inte alls lång tid. Vi hade pratat om att skaffa barn men om något år eller två tanke på att vi inte ens har varit tillsammans ett år. När våran lilla skutt kommer i sommar så har vi varit tillsammans i 13 månader. Jag blev väldigt glad men samtidigt rädd, för jag trodde inte att jag kunde bli gravid, då jag o mitt ex hade oskyddat i flera år.
Men jag tror att om du börjar slappna av och inte tänker på det så kan det gå lättare.
Lycka till 🙂

2020-05-14
20Mamma20
20Mamma20
Gravid i vecka 35

Tror det tog 3-4 månader för oss. Men glöm inte bort att det endast är ungefär 50% av alla som försöker bli gravida som blir det inom 3 månader. Alltså tar det längre tid för resterande 50%. Upp till 1 år är fullt normalt. Jag vet att det är svårt, man vill ju så gärna se ett plus på den där stickan, men försök att släppa pressen. Och lycka till! Håller tummarna för er!

2020-05-14
Malinnilsson_
Malinnilsson_

För mig tog det sju månader att bli gravid. Då hade vi försökt rakt på ägglossningen varenda månad och jag var rädd att nåt var fel med oss (utredning var påbörjad). Jag önskar att jag vetat när jag var som oroligast att det kan ta många månader, men ändå hända. Så fyra månader är normalt och det kan ta ännu längre. I mitt fall fick jag mensvärk och ont i äggstockar när vi försökt några månader och jag tror nu att det var min kropp som "kom igång" med äggproduktionen. Så ens kropp kan behöva tid att "förstå" att den har chans att bli gravid och ställa om för det helt enkelt.

2020-05-14
Hansky
Hansky
Gravid i vecka 25

vi har inte aktivt försökt direkt, men min sambo skulle enligt vården inte kunna göra någon gravid genom samlag eftersom det är/var något fel på hans spermier. Vad exakt vet jag inte men han utreddes lite halvt våren 2017. Eftersom han sökte hjälp själv och inte vi som par så fick han knappt nån hjälp men lämna lite prover och så.
Ja iaf, vi har väl inte varit försiktiga direkt då jag inte har mått bra på något av de preventivmedel jag testat så det rann ur sanden. Tog väl 26 månader ungefär innan jag blev gravid och vi hade sex ”som vanligt” och undvek inga ägglossningar för att inte bli gravid. Det är inte direkt optimalt med barn just nu, men vi var ju medvetna om att det kunde hända även om chansen va liten. Vi båda är jätteglada, speciellt eftersom vi trodde att vi behövde vänta tills vi (jag) uppfyllde ålderskraven för att få hjälp från regionen och han var rädd att det skulle bli sämre kvalitet på spermierna desto fler år som gick just eftersom han inte visste varför kvaliteten va så dålig.

2020-05-13
Sollilja
Sollilja
Gravid i vecka 35

Blev gravid på första försöket dock fördröjt missfall v.14 kom som en chock. Nu är vi inne på 6 försöket.. alltid tänkt det händer när det händer men nu börjar tålamodet ge sig lite.

2020-05-12
Ellinor90
Ellinor90
nyfödd bebis

Med första tog det 8mån och påbörjade utredning innan vi lyckades.
sedan köpte vi en clearblue fertilitetsmonitor när vi skulle försöka med andra barnet och då lyckades vi på första försökert. 3e barnet tog det 2 mån med monitorn efter att jag slutat med p-piller

2020-05-11
Dahlaya
Dahlaya

Jag slutade med p-piller den 4 aug 2019. Testade positivt den 30 november, så senaste mensen var 29 okt.

2020-05-09
safari20
safari20
Gravid i vecka 31

Svårt att svara på, hade fortfarande p-ring när jag blev gravid

2020-05-07
Lindelyyy
Lindelyyy
Gravid i vecka 12

Ge aldrig upp för oss tog det 7år.
Även om ni/du känner att alla blir gravida i din närhet så stämmer ju det inte heller alltid.
Fokusera på erat och släpp kraven.
Njut av att ni har varandra och ta tillvara på alla dem tillfällena ni har tillsammans.

Kämpa på ni kommer komma till den stora dagen.

2020-05-04
MTWL
MTWL
Bebis på 4 månader

2,5 år tog det, + ett missfall, är i vecka 28 nu, så ge inte upp! :)

2020-05-03
Liberoalex
Liberoalex
Gravid i vecka 32

För oss tog det på första försöket. Men vi är mitt i flytt och tänkte inte alls på att bli gravid. Lättare sagt än gjort!🙈 Men mitt bästa tips är att njut av varandra och tänk inte för mycket på det. Se fram emot något annat förtillfället. Tex flytt, ny arbetsuppgift 😀

Det kommer så snart du tror! ❤️

2020-05-03
Blomma15
Blomma15
Gravid i vecka 8

Hej!
Första barnet var oplanerat och barn nr 2 tog det över ett år för oss att få till. När vi ville försöka med ett syskon lyckades vi pricka många äl men tog ändå över ett år för plusset.

2020-05-03
lindanåbo
lindanåbo
Bebis på 1 månader

Tog 8 månader för oss med försök där vi prickade in ägglossningen varje gång. Började känna oss mer och mer oroliga och ledsna för varje gång då vi tänkte att det kanske kunde vara nåt fel. Nästan alla i vår omgivning hade lyckats på 1-2 försök så det kändes extra jobbigt när vi inte lyckades.

2020-05-02
Lindioni
Lindioni
Gravid i vecka 13

Vi beslutade för 1,5 månad sedan att jag skulle sluta med ppiller. Tog ägglossningstest för att klura ut hur min menscykel såg ut, och igår plussade jag. Så det gick väl mer eller mindre på första försöket. Vi var förberedda på att det skulle ta ca ett halvår minst.

2020-04-28
liljafia
liljafia
Gravid i vecka 9

Det tog 7 månader med barn nr. 1 och 2 månader med barn nr. 2 från att vi började försöka.

2020-04-22
samsan140118
samsan140118

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-04-17
AngelicaAugustsson
AngelicaAugustsson

Hej
Tre år tog det att bli gravid med första barnet
Andra barnet tog 3 månader effter förlossningen så blev jag gravid igen.

2020-04-17
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 5 månader

För oss tog det nästan två år. Jag slutade med ägglossningstesten på inrådan från en barnmorska då det var uppenbart att jag bara blev stressad av allt. Förstår känslan av att gå och vänta och undra om det är något fel på en, och man tycker det är jobbigt när det känns som att alla utom en själv får barn. Jag blev tillslut gravid men fick ett missfall nästan direkt då det var ett utomkvedshavandeskap. Värsta jag har varit med om. Men nu sitter jag här i vecka 16 och vår son eller dotter kommer i oktober ❤ Det är ju värt att tänka på att det är väldigt få personer som blir gravida på en gång men folk häver gärna ur sig sånt utan att tänka på hur det påverkar andra. Vet att det är lättare sagt än gjort men försök att inte bry er om andras graviditeter och försök att inte lägga någon skuld på er själva ❤

2020-04-17
Amandah
Amandah
Gravid i vecka 22

För oss tog det 3 månader! Vi försökte pricka in ägglossning med hjälp av test, appar och vet inte om vi lyckades pga det.. Sen tror jag mig känna när jag får ägglossning och då passade vi på! Plussade nyårsdagen :)

Jag vill bara säga att det kommer så snart du anar! Lycka till ♡

2020-04-16
Sarla90
Sarla90

Tog ca 8 månader, höll på att bli galen. Plussade den månaden jag så till mej själv, "ny sliter jag i det här, blir det så blir det" så tror man inte ska pressa sej 😁

2020-04-16
Lilla Mamma
Lilla Mamma
Bebis på 3 månader

För oss tog det 5 månader att bli gravid :)

2020-04-09
linaaee
linaaee
Bebis på 5 månader

Åh jag förstår dig helt! För oss tog det ”bara” 5/6 månader från dess att vi började försöka på riktigt och idag efter allt jag läst och all ångest och stress man upplevde under den ändå relativt korta tiden så ser jag mig själv som lyckligt lottad. Jag tror bara att det tar tid, att det inte finns någon speciell anledning till att det tar längre för vissa än andra ( om det inte finns någon underliggande medicinsk anledning såklart) utan att ibland så går det och ibland går det inte och har man riktigt tur så finns det tillslut en liten som ligger där och gror :)

I mitt fall var jag så uppstressad över alla ”tänk om” så tillslut fick jag tipset att prata med en barnmorska om alla tankar vilket lugnade mig, då visste jag ju alla vägar och val som fanns och vips, sen dök det där plusset på stickan upp.
Jag hoppas att ni lyckas snart och gör det inte det så var lugn, bara för att det inte händer nu betyder det inte att det aldrig händer, bara att det tar lite tid.

2020-04-09
Mammaförförstagången
Mammaförförstagången
Gravid i vecka 21

Jag vill flika in och tipsa om Natural Cycles! Jag och min sambo blev gravida på en gång när vi försökte detta helt utan förhoppningar, den graviditeten slutade tyvärr i missfall. När jag sedan fått mensen igen och börjat tempa tog det bara en månad för oss att bli gravid igen. Är nu i V.10+2 och hoppas det går vägen denna gången! Jag hade väldigt lätt för att hitta ägglossningen med hjälp av NC och tack vare det kunde vi pricka sex på rätt dagar, heja er och lycka till! ❤️

2020-04-07
Malin123
Malin123
Gravid i vecka 18

För oss tog det ungefär 1 år. Jag tog ut min spiral och det tog tid för kroppen att ställa om sig igen. Ge inte upp! Försök att inte stressa över det och bli fanatisk så att kroppen låser sig. Kanske lättare sagt än gjort, men så fort vi slutade obsessa över att jag skulle bli gravid utan fokuserade på att ha en trevlig stund istället så lossnade det till slut :)

2020-04-07
Hinken
Hinken

Med mitt första barn gick det direkt. Men när vi försökte bli med barn igen tog det ca 7månader
Ge inte upp ❤️

2020-04-07
Gab94
Gab94
Gravid i vecka 14

Tog ca 8-9 månader för oss innan det gick, var oxå orolig över att det var något ”fel” på mig men plötsligt hände det :)

2020-04-07
Tilda97
Tilda97
nyfödd bebis

Jag plussade för en vecka sedan, jag och min sambo hade försökt sedan augusti. Nu var det första gången jag provade ägglossningstest och det funkade tydligen bra. Du är inte ensam om att inte bli gravid på första försöket ❤️

2020-04-07
Jjoseffine
Jjoseffine
Gravid i vecka 13

Med första tog det 5år och hormonbehandling med andra gick det på första försöket med ”SMEP”. Det är normalt att det kan ta upp till 1-2 år att bli gravid på naturlig väg utan att det ses som konstigt av sjukvården. Försök att inte lägga skuld på dig själv om/när mensen kommer. Det är jobbigt men på ett eller annat sätt, för eller senare kommer ni lyckas.

Och till Cargot01 vill jag bara säga att det är skitsnack. Att inte tänka på det påverkar inte resultatet. Finns forskning som motbevisar den myten

2020-04-06
Niam92
Niam92
nyfödd bebis

Vi tänkte lite händer det så händer det och blev bara "oförsiktiga". Tog ett år lite drygt..

2020-04-06
Liten2020
Liten2020
Gravid i vecka 19

Vi blev gravid på 3dje försöket. Vi började i januari & blev gravida i mars.

2020-04-06
Baby20
Baby20
Gravid i vecka 14

För mig tog det 5 år. När du slutar tänka på det. Så kommet det. Njut av stunden och ta din tid. Det kommer.

2020-03-15
Cargot01
Cargot01
Bebis på 3 månader

Min första tog 10 månader och andra tog på första försöket.

2020-03-15
Evanima
Evanima

6 månader efter jag slutade med ppiller

2020-03-15
Mikros
Mikros
Bebis på 8 månader

Tog ut min kopparspiral Mars 2019, plussade för en vecka sen. Är i vecka 6 nu, så cirka ett år alltså. Att känna så som du gör är du absolut inte ensam om, kände exakt samma att alla andra blir gravida direkt. Men nu i efterhand så förstår man ju att de kan ta lite tid. 😊

2020-03-14
eeriika
eeriika

För mig och min sambo tog det 3 år, jag plussade i måndags, vi hade gett upp hoppet och bokat tid för eventuell IVF. Vi tänkte att hoppet var helt ute, då kom pluset på stickan som en fantastisk chock. Ge aldrig upp!

2020-03-14
Jbjb94
Jbjb94
Gravid i vecka 17

Med första barnet tog det 3 år att bli gravid. Med barn nummer 2 på första försöket.

2020-01-12
johannah_a
johannah_a

Vi försökte helhjärtat med ägglossningstester m.m i ca 5 månader. Är nu gravid i vecka 20 :) började känna en viss oro i slutet att det aldrig gick men vips så var det ett + på stickan!

2020-01-11
Bex90
Bex90
Gravid i vecka 39

Åh vet precis hur du känner! Det är såå frustrerande och man blir så orolig och ledsen.
Jag slutade med minipiller för ett år sen och körde efter det med ägglossningstester. Dock blev jag bara sjukt stressad av det för dom alltid visade negativt så nu i november bestämde vi oss för att inte försöka så intensivt liksom utan ”ta det som det kommer”.
Så, jag slutade med testerna (men hade ju ändå lite koll på cykeln) och nu plussade vi för 5 dagar sen!!! Är i slutet på V.5 nu, livrädd och vågar typ inte va glad än.

Håller tummarna för dig att plusset kommer dyka upp snart!!!

2020-01-10
Majjaa
Majjaa
Gravid i vecka 24

Gick av p-piller i maj sen tog de en månad innan mensen kom. Blev gravid två månader senare.

2020-01-09
Mändy
Mändy
nyfödd bebis

Det tog just över ett år för oss efter att jag slutat med p-piller. Jag använde Natural Cycles för att hitta ägglossningen och bekräftade med stickor från testlagret. Jag kände precis som dig, att alla andra blev gravida men inte vi. När jag äntligen började släppa mina krav på mig själv så tog det 2-3 månader tills vi plussade.
Kämpa på, och som flera andra säger, 4 månader är inte jättelång tid (även om det känns som det).

2020-01-09
Halloob
Halloob
Bebis på 10 månader

Hej!
Behöver absolut inte vara något som är ”fel”. Det kan ta tid. För oss tog det över 2 år med första barnet och det 2:a var inte alls planerat utan en väldigt överraskande ”olycka”. Rekommendationen är att söka hjälp om man försökt bli gravid i över ett år. Vi sökte inte hjälp vilket i efterhand kanske hade varit bra då det skapar onödig oro. Klart att det är stressande när man känner en enorm längtan och när andra i ens omgivning blir gravida.
Lyssna inte på ”råd” som ”det är bara att slappna av och inte tänka så mycket på det” för det stämmer inte alls och när man är mitt uppe i det så tänker man mest på det hela tiden...

2020-01-08
Sahra11
Sahra11
nyfödd bebis

Först tog det 5 månader för oss men det slutade Tyvärr i missfall... Sedan tog det 3 månader efter det och jag är gravid nu och hoppas på att det kommer att gå bra den här gången:)
Ett tips är ägglossningstester, det funkade bra för oss.
Men du ska absolut inte oroa dig! Man brukar säga att det kan ta upp till 1 år i snitt att bli gravid. Jag var också lite orolig i början eftersom jag hade förväntat mig att det skulle gå snabbt eftersom jag är ganska ung . Men det gäller att ha tålamod och stressa absolut inte! När jag väl slappnade av och tänkte att vi skulle vänta lite och försöka nästa år så blev jag gravid direkt.

2020-01-08
EllyD
EllyD
Gravid i vecka 12

Jag förstår att du blir ledsen , vet hur jobbigt de har varit för mig för som du skriver så verkar alla andra bli gravid så lätt.

2020-01-08
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 25

Försöka graviditeten tog nästan exakt ett år efter jag slutat med minipiller men den slutade i ett missfall.
Efter de tog de 10 månader innan jag blev gravid med dottern.
När de blev dags för syskon så tog jag ut spiralen i maj, blev gravid i augusti med de slutade tyvärr också i missfall.
Efter de blev jag faktiskt gravid på försöka försöket men är bara i V5 så allt kan ju hända än.

2020-01-08
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 25

Barn 1: 6 månader
Barn 2: 6 veckor
Graviditet 3 (slutade i MA): 1 vecka
Barn 3: 1,5 månad

Lycka till! 4 månader är inte länge, oroa er inte.

2020-01-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...