App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur långt tid tog det för dig att bli gravid?

Hej! Jag försöker bli gravid, och vi har försökt i 4 månader nu. Alla i min närhet blir gravid på första försöket och det gör mig ledsen för jag tänker att det är något fel på någon av oss.. Hur långt tid tog det för er att bli gravida?

2020-01-08
AnneliLinnea
AnneliLinnea
Försöker

Med första barnet tog det 3 år att bli gravid. Med barn nummer 2 på första försöket.

2020-01-12
johannah_a
johannah_a

Vi försökte helhjärtat med ägglossningstester m.m i ca 5 månader. Är nu gravid i vecka 20 :) började känna en viss oro i slutet att det aldrig gick men vips så var det ett + på stickan!

2020-01-11
Bex90
Bex90
Gravid i vecka 21

Åh vet precis hur du känner! Det är såå frustrerande och man blir så orolig och ledsen.
Jag slutade med minipiller för ett år sen och körde efter det med ägglossningstester. Dock blev jag bara sjukt stressad av det för dom alltid visade negativt så nu i november bestämde vi oss för att inte försöka så intensivt liksom utan ”ta det som det kommer”.
Så, jag slutade med testerna (men hade ju ändå lite koll på cykeln) och nu plussade vi för 5 dagar sen!!! Är i slutet på V.5 nu, livrädd och vågar typ inte va glad än.

Håller tummarna för dig att plusset kommer dyka upp snart!!!

2020-01-10
Majjaa
Majjaa
Gravid i vecka 7

Gick av p-piller i maj sen tog de en månad innan mensen kom. Blev gravid två månader senare.

2020-01-09
Mändy
Mändy
Gravid i vecka 26

Det tog just över ett år för oss efter att jag slutat med p-piller. Jag använde Natural Cycles för att hitta ägglossningen och bekräftade med stickor från testlagret. Jag kände precis som dig, att alla andra blev gravida men inte vi. När jag äntligen började släppa mina krav på mig själv så tog det 2-3 månader tills vi plussade.
Kämpa på, och som flera andra säger, 4 månader är inte jättelång tid (även om det känns som det).

2020-01-09
Halloob
Halloob
Bebis på 6 månader

Hej!
Behöver absolut inte vara något som är ”fel”. Det kan ta tid. För oss tog det över 2 år med första barnet och det 2:a var inte alls planerat utan en väldigt överraskande ”olycka”. Rekommendationen är att söka hjälp om man försökt bli gravid i över ett år. Vi sökte inte hjälp vilket i efterhand kanske hade varit bra då det skapar onödig oro. Klart att det är stressande när man känner en enorm längtan och när andra i ens omgivning blir gravida.
Lyssna inte på ”råd” som ”det är bara att slappna av och inte tänka så mycket på det” för det stämmer inte alls och när man är mitt uppe i det så tänker man mest på det hela tiden...

2020-01-08
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 23

Först tog det 5 månader för oss men det slutade Tyvärr i missfall... Sedan tog det 3 månader efter det och jag är gravid nu och hoppas på att det kommer att gå bra den här gången:)
Ett tips är ägglossningstester, det funkade bra för oss.
Men du ska absolut inte oroa dig! Man brukar säga att det kan ta upp till 1 år i snitt att bli gravid. Jag var också lite orolig i början eftersom jag hade förväntat mig att det skulle gå snabbt eftersom jag är ganska ung . Men det gäller att ha tålamod och stressa absolut inte! När jag väl slappnade av och tänkte att vi skulle vänta lite och försöka nästa år så blev jag gravid direkt.

2020-01-08
EllyD
EllyD

Jag förstår att du blir ledsen , vet hur jobbigt de har varit för mig för som du skriver så verkar alla andra bli gravid så lätt.

2020-01-08
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 8

Försöka graviditeten tog nästan exakt ett år efter jag slutat med minipiller men den slutade i ett missfall.
Efter de tog de 10 månader innan jag blev gravid med dottern.
När de blev dags för syskon så tog jag ut spiralen i maj, blev gravid i augusti med de slutade tyvärr också i missfall.
Efter de blev jag faktiskt gravid på försöka försöket men är bara i V5 så allt kan ju hända än.

2020-01-08
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 8

Barn 1: 6 månader
Barn 2: 6 veckor
Graviditet 3 (slutade i MA): 1 vecka
Barn 3: 1,5 månad

Lycka till! 4 månader är inte länge, oroa er inte.

2020-01-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 6 månader

Första barnet tog det 5 månader innan det hände något och vi var ganska aktiva. Sen blev jag gravid med andra barnet runt sonens 1årsdag. Det tredje barnet blev till när storasyster var 1år och 7 månader ungefär och då tyckte vi att det tog lång tid innan det tog sig.


Tror också på att stress kan ställa till det, fast det kan ju bero på annat med.

2020-01-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 1 månader

För oss tog det 18 månader första gången, blev inskrivna på infertilitetsmottsgningen (man möte ha försökt i ett år). Samma vecka som vi skulle träffa obstetriken plussade jag och vi blev utskriva från mottagningen :) Dock slutade den graviditeten i ett missfall i v.10. Efter det tog det två månader innan jag blev gravid igen och är nu i v.37! Jag tycker Natural Cycles appen varit guld värd då den visat min exakta ägglossningsdag som vi varit tvungna att pricka in, jag är väl inte superfertil tydligen haha!
Känn dig inte stressad över hur det är för alla andra, min bästa kompis blev gravid två veckor efter uttag av spiral. Vi är alla olika! :)

2020-01-08
Sandra1231
Sandra1231
Gravid i vecka 39
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...