App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blir aldrig gravid..

Hej! Jag och min sambo har nu försökt att bli gravida i 4 månader. Kanske låter lite för vissa, jag vet inte. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka på "vad gör vi för fel?" Vi har sex 6 dagar där runt min ägglossning. Typ 3 dagar innan, på ÄL dagen och 2 dagar efter. Ibland så pallar jag inte (inte för att jag är lat utan för jag har svårt att bli kåt så många dagar!) och då får han komma i mig utan att jag är sådär super sugen.. Någon annan som känner igen sig? Vad ska jag göra, håller på att bli galen? Och så bläddrar man på sociala medier och ser ALLA bli gravida, är det för tidigt för oss att söka hjälp och vart ska man vända sig isf? Tänk om det är något fel på någon av oss..? Någon annan som inte blir gravid på första försöket som det känns som alla blir runt mig. :( Börjar tappa hoppet som ni kanske hör.

2020-01-08
AnneliLinnea
AnneliLinnea
Försöker

4 månader är ingenting, dom flesta par blir gravida inom ett år men för många tar det längre tid än så. Haka inte upp dig på personer som blir gravida "på första försöket", fler människor än vad man tror har svårt att bli gravida. För oss tog det över 1,5 år innan jag blev gravid men det slutade med ett tidigt missfall, utomkvedshavandeskap. Två månader senare blev jag gravid igen. Då hade jag egentligen släppt allt, slutat med ägglossningstesten osv då det bara fick mig att må dåligt. Har varit orolig för missfall jättelänge men nu går jag in i vecka 28 imorgon, och värsta oron har släppt. Jag vet att det är lättare sagt än gjort men försök att inte stressa så mycket för ditt eget välbefinnandes skull!

2020-07-05
Amandah
Amandah
Gravid i vecka 33

Hej. Jag förstår frustrationen. För mig tog det 9 månader innan det tog sig. Hört att det är normalt att det kan ta upp till 1 år innan man lyckas, och för att få hjälp har jag för mig att man måste ha försökt i minst 1 år. Jag hoppas ni lyckas snart. Lycka till!

2020-07-05
LillVanessa
LillVanessa
Gravid i vecka 17

Ja du för oss har det tagit över 6 år att bli gravida. 5 ivf i Sverige där allt såg ”bra ut”. Sen 1 IVF utomlands där de har utrett oss betydligt mer. Var sååååå less på att höra alla som sa att sluta stressa så blir ni gravida. Vi hade kunnat ha sex dygnet runt. Det hade inte hjälpt ett skit. Har även utsatt kroppen för så mkt fysiskt och psykiskt lidande under denna tid.
Så att ni försöka i några månader är inget konstigt alls
Lycka till

2020-07-02
Hejsan
Hejsan
nyfödd bebis

Heej!
Jag förstår din känsla, jag kände samma sak. Vi blev gravida på fjärde ”försöket” och innan dess var det jättejobbigt varje månad när mensen kom. Jag tog ägglossningstester och tyckte vi gjorde precis allt men ändå blev jag inte gravid. Sista månaden, den månad som jag blev gravid, struntade vi i att kolla min ägglossning och sa att om det sker så sker det. Och då blev jag gravid. Jag vet att det är jobbigt med släpp tanken och njut istället av att ni bara är ni och ha sex när ni är sugna. Minska stressen så kommer det med största sannolikhet att ske snart.
Lycka till!

2020-07-01
silfveer
silfveer
Bebis på 1 månader

Jag stressade mycket över att bli gravid och blev det ändå. Hur vet du att du har äl? Tester? Jag använde det digitala från clear blue med smileys. Funkade på tredje försöket. Man behöver ju pricka in rätt dagar men det verkar ni ha koll på 🙂

2020-07-01
Linea9
Linea9
Bebis på 2 månader

Hej fina du ☺️
Jag förstår helt i din stress då jag är i lite samma situation. Vi har försökt nu 2 ägglossningars/månader sedan jag slutade med preventivmedel.
Jag hoppas verkligen inte mensen kommer nästa vecka som ”planerat” utan att de tagit sig. Men är skeptisk. Tror att jag, precis som du tänker och stressar för mycket kring de tyvärr.
Men jag håller tummarna för dig 💕

2020-07-01
Ericaandersson93
Ericaandersson93
Gravid i vecka 9

Tror som många andra att om du stressar mot det så går det inte fortare, njut av sexet och skippa apparna.

Jag blev gravid ganska fort efter att vi börjat försöka men för en av mina systrar tog det 7 år innan hon blev gravid.
Sen ska allt stämma, det kan ju bero på mannens krigare och inte bara på dig om det blir något.

Försök att slappna av, fast det är lättare sagt än gjort.

2020-07-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 8 månader

Har lärt mig av många omkring mig att stressa är det som sätter käppar i hjulen mest av allt. Min kusin som ex. Han och frugan försökte i ca 1 år och hon var som besatt. Det skulle pippas varenda dag och helst flera ggr per dag. Men när dom la det på hyllan så tog det nog typ en månad innan hon var gravid.
Så tänk inte så mycket på just att du ska bli gravid, utan njut bara:)

2020-07-01
Hoppan
Hoppan
Bebis på 10 månader

Hade exakt samma tankar som dig, skrev ett liknande inlägg för ca 1,5 veckor sedan. Sen samma dag fick jag plus men blev dock missfall! Det enda positiva missfallet bar med sig va att jag fick ett annar perspektiv, vi försökte i 5 månader innan plus och nu i efterhand känns det som ingenting! Du kommer bli gravid säkerligen ❤️ Försök sluta räkna försök även om det är svårt i know.

2020-07-01
Idabua
Idabua
Försöker

AliceF: tror nt hon använder din bild.. jag ser ingen bild från henne. Här på liberos sida kan bilder hoppa till lite här och där utan att man vet eller ser det själv. Händer ganska ofta

2020-07-01
Leab
Leab
Barn på 2 år och 3 månader

vem är du som använder min bild?

2020-07-01
AliceF
AliceF
Försöker

Det kommer om det kommer, ju mer du stressar situationen kommer du stressa kroppen. Man söker normalt hjälp om man försökt i ett år och du ska ALDRIG jämföra dig med någon annan för våra kroppar funkar olika. Jag och min sambo försökte i 4 månader med troligt tidigt missfall efter första försöket, tills jag kände att jag stressar honom och mig så vi låg för att ligga med varann efter det och räknade inte dagar eller likande och då blev vårat lilla mirakel till som ska anlända om ca 6 dagar om han håller sig till BF.

2020-01-15
judde
judde
Bebis på 6 månader

Ja det är lite för de som försökt ännu längre och mycket för de som blivit gravida på första försöket.

Jag (20år) och min kille (27år) det tog 1,5 år innan vi blev gravida som tyvärr slutade i missfall... nu är det 6 månader sen och vi har ännu inte blivit gravida igen, men vi kommer troligtvis söka hjälp efter semestern!

Lycka till!

2020-01-15
Cialii
Cialii

Jag förstår dig vi har försökt över ett år vi vill försöka utan hjälp största misstag jag gjorde var att berätta för några då kom stressen då min syster försökt sedan blev det via ivf sen när dom plussa så kom tjatet från dom om ivf. Jag provade i månader med ägglossnings test sedan köpta florsyra tbl för att öka chansen ha tålamod inte stressa även om barn längtan är stor och man blir ledsen att man inte plussar tänk så att du är mer förbereda och blir starkare tillsammans är det första barnet och inte blivit så får man hjälp gratis är man över 35+ och försökt i 6 månader behöver man inte vänta 1 år för att få hjälp. Jag kör nu bara app när man förväntar ägglossning så minskar stressen tänkte vänta till mars sedan söka hjälp. Lycka till

2020-01-11
Jaana sthlm
Jaana sthlm
Försöker

4månader är ingenting, din kropp känner av stressen mer än vad du tror. Vi förSökte i över 2 år innan vi fick hjälp , så man måste ha tålamod, och inte stressa. Mycket som ska stämma, din mans säd blir oxå påverkad av hur han mår.
Har en väninna som oxå blivit gravid på första försöket 2 gånger plus en massa gånger där emellan. Alla är olika och din och din mans hormoner ska oxå samspela.
Ha tålamod, är de fortfarande inget plus på stickan efter 9-10mån så kontakta Reproduktionscentrum i närmaste stad och överdriv lite med hur länge ni försökt :) lycka till!

2020-01-08
FamS9
FamS9
Bebis på 2 månader

Vi har 8 år mellan första och andr och då började vi försöka ganska tätt inpå första barnet. Vi sökte aldrig hjälp så där kan jag inte svara på om det är för tidigt att göra det. Ville väl mest säga att ibland tar det längre tid än man tror att bli gravid

2020-01-08
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Att läsa om andras graviditet kan vara stressande. Var det för mig. Försök sluta läs om andras gravida historier och hur snabbt det gick för dem. Kanske hjälper dig att slappna av lite.

2020-01-08
Lollo86
Lollo86
Bebis på 14 månader

För mig tog det 6 mån men det slutade i missfall men blev gravid snabbt efter det. Hade själv ångest fram till första graviditeten. Det är tufft men det kan ta tid tyvärr.

2020-01-08
Lollo86
Lollo86
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...