App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blir aldrig gravid..

Hej! Jag och min sambo har nu försökt att bli gravida i 4 månader. Kanske låter lite för vissa, jag vet inte. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka på "vad gör vi för fel?" Vi har sex 6 dagar där runt min ägglossning. Typ 3 dagar innan, på ÄL dagen och 2 dagar efter. Ibland så pallar jag inte (inte för att jag är lat utan för jag har svårt att bli kåt så många dagar!) och då får han komma i mig utan att jag är sådär super sugen.. Någon annan som känner igen sig? Vad ska jag göra, håller på att bli galen? Och så bläddrar man på sociala medier och ser ALLA bli gravida, är det för tidigt för oss att söka hjälp och vart ska man vända sig isf? Tänk om det är något fel på någon av oss..? Någon annan som inte blir gravid på första försöket som det känns som alla blir runt mig. :( Börjar tappa hoppet som ni kanske hör.

2020-01-08
AnneliLinnea
AnneliLinnea
Försöker

Det kommer om det kommer, ju mer du stressar situationen kommer du stressa kroppen. Man söker normalt hjälp om man försökt i ett år och du ska ALDRIG jämföra dig med någon annan för våra kroppar funkar olika. Jag och min sambo försökte i 4 månader med troligt tidigt missfall efter första försöket, tills jag kände att jag stressar honom och mig så vi låg för att ligga med varann efter det och räknade inte dagar eller likande och då blev vårat lilla mirakel till som ska anlända om ca 6 dagar om han håller sig till BF.

2020-01-15
judde
judde
Bebis på 4 månader

Ja det är lite för de som försökt ännu längre och mycket för de som blivit gravida på första försöket.

Jag (20år) och min kille (27år) det tog 1,5 år innan vi blev gravida som tyvärr slutade i missfall... nu är det 6 månader sen och vi har ännu inte blivit gravida igen, men vi kommer troligtvis söka hjälp efter semestern!

Lycka till!

2020-01-15
Cialii
Cialii

Jag förstår dig vi har försökt över ett år vi vill försöka utan hjälp största misstag jag gjorde var att berätta för några då kom stressen då min syster försökt sedan blev det via ivf sen när dom plussa så kom tjatet från dom om ivf. Jag provade i månader med ägglossnings test sedan köpta florsyra tbl för att öka chansen ha tålamod inte stressa även om barn längtan är stor och man blir ledsen att man inte plussar tänk så att du är mer förbereda och blir starkare tillsammans är det första barnet och inte blivit så får man hjälp gratis är man över 35+ och försökt i 6 månader behöver man inte vänta 1 år för att få hjälp. Jag kör nu bara app när man förväntar ägglossning så minskar stressen tänkte vänta till mars sedan söka hjälp. Lycka till

2020-01-11
Jaana sthlm
Jaana sthlm
Försöker

4månader är ingenting, din kropp känner av stressen mer än vad du tror. Vi förSökte i över 2 år innan vi fick hjälp , så man måste ha tålamod, och inte stressa. Mycket som ska stämma, din mans säd blir oxå påverkad av hur han mår.
Har en väninna som oxå blivit gravid på första försöket 2 gånger plus en massa gånger där emellan. Alla är olika och din och din mans hormoner ska oxå samspela.
Ha tålamod, är de fortfarande inget plus på stickan efter 9-10mån så kontakta Reproduktionscentrum i närmaste stad och överdriv lite med hur länge ni försökt :) lycka till!

2020-01-08
FamS9
FamS9
nyfödd bebis

Vi har 8 år mellan första och andr och då började vi försöka ganska tätt inpå första barnet. Vi sökte aldrig hjälp så där kan jag inte svara på om det är för tidigt att göra det. Ville väl mest säga att ibland tar det längre tid än man tror att bli gravid

2020-01-08
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Att läsa om andras graviditet kan vara stressande. Var det för mig. Försök sluta läs om andras gravida historier och hur snabbt det gick för dem. Kanske hjälper dig att slappna av lite.

2020-01-08
Lollo86
Lollo86
Bebis på 12 månader

För mig tog det 6 mån men det slutade i missfall men blev gravid snabbt efter det. Hade själv ångest fram till första graviditeten. Det är tufft men det kan ta tid tyvärr.

2020-01-08
Lollo86
Lollo86
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...