App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vecka 8

Hej, Är i vecka 8 och har inte förberett mig för något ännu har precis bokat första träffen med barnmoskan. Ni som är gravida och ni som har mer erfarenhet än mig, vad är det jag behöver tänka på? När behöver man kontakta försäkringskassan, får man ersättning därifrån när man är mammaledig? Uppskattar och är tacksam all tips jag kan få. Tack!

2020-01-07
BF202008
BF202008
Gravid i vecka 20

Håller med föregående talare, du behöver nog inte tänka så mycket själv ännu, du kommer få all info du behöver. :) Det man kan börja ta ställning till så småningom är om man vill göra KUB, NUP (olika sorters ultraljud och tester för att undersöka risken att barnet har något allvarligt fel). Sen ska man också vara medveten om att ALL vård är frivillig så man är inte tvungen att göra nånting. Hoppas att du får en trevlig bm (annars bör man byta) och stort grattis till graviditeten!

2020-01-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Grattis till graviditeten!
Försäkringskassan har en vänta-barnguide som kan vara värd att kolla in, de brukar också vara väldigt hjälpsamma med att svara på frågor när man ringer till dem.
Ett annat tips är att kolla om du kan få ut föräldrapenningtillägg från din arbetsplats, men det beror på vart du jobbar.

Lycka till med allt!

2020-01-08
Sigge19
Sigge19
Bebis på 7 månader

Vilket fint svar, tusen tack Evanima :)

2020-01-08
BF202008
BF202008
Gravid i vecka 20

Hej!
Jag är förvisso inte gravid, men har två barn.
Du kommer få ett intyg från din barnmorska längre fram i graviditeten som du skickar till FK. De räknar då ut din föräldrapenning utefter ditt SGI.
Har man ett fysiskt tungt jobb kan man behöva sluta jobba ett par månader innan bf (arbetsgivaren skriver intyg som FK förhoppningsvis beviljar) annars kan det va skönt att ta ut lite semester sista en-två veckorna innan bebis ska komma (tyckte jag iaf)
Du får massor av info ditt första besök hos bm, och hon kommer boka in dig för rutinultraljud osv, så du kommer nog inte missa något om du bokat in tid till ett första besök hos bm:-)
Lycka till med allt!

2020-01-07
Evanima
Evanima
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...