App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

GBS INFEKTION

Hej! Jag är gravid i vecka 23 och jag fick plötsligt jätteont i nedre delen av magen och jag åkte till bm de trodde att jag har urinvägsinfektion. När de skickade urinen till odling då var det ingen urinvägsinfektion det är GBS infektion som jag har i tarmen och min bm sa att de ska inte behandla GBS undergraviditeten. Jag får antibiotika i blodet 3 timmar innan förlösningen för att inte smitta barnen. Jag är jätte oroligt jag hoppas att barnen bli inte skadat av GBS infektionen under graviditeten. Är det någon annan som har varit med? Och hur har det gått för er som har GBS.

2020-01-03
NasreenKohi
NasreenKohi
Gravid i vecka 36

Tack för svaret 🙏!
Glad att höra att det har gått bra förtär dig.

2020-01-05
NasreenKohi
NasreenKohi
Gravid i vecka 36

Först och främst, grattis till din lilla!
Jag hade gbs i urinen under graviditeten, jag blev tvungen att bli inlagd och få antibiotika intravenöst i ett dygn. I samband med detta fick jag helt sjuka sammandragningar, och trodde att jag skulle få missfałl (v 17). Men allt gick så bra så! Hann få antibiotika två gånger under förlossningen, och behövde vara kvar på sjukhus 36 timmar efter för observation.
Att ha gbs är ingen fara under graviditeten, så länge vattnet inte går. Om fosterhinnorna är intakta så är barnet skyddat :)
Om du själv mår dåligt av infektionen, eller av någon anledning misstänker påverkan på barnet (vattenavgång, mindre rörelser) så ska du självklart söka vård.
Du kan ju också fråga efter en cervixodling om du är nyfiken på var bakterien finns, och om du är ännu mer nyfiken så kan du hitta och läsa vårdrutiner från din region angående gbs :)
Lycka till!

2020-01-04
Mandamamman
Mandamamman
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...