App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur funkar det, egentligen?

Vi har en son på 16 veckor och tog aktivt beslutet innan efterkontrollen att vi inte skulle använda något preventivmedel förutom kondom då vi ändå planerar att försöka med ett syskon till hösten eller däromkring. Dock har vi slarvat med kondom (läs: inte använt alls) och min man har vid två tillfällen kommit i mig. Hur funkar det egentligen när man helammar och mensen INTE kommit igång än - har man ägglossning och kan bli gravid ändå eller ger amning ett visst skydd fram till dess att mensen kommer igång igen? Skulle det vid något av dessa tillfällen ha blivit ett befruktat ägg är det givetvis välkommet om än lite väl tätt inpå :) Tack för svar!

2020-01-02
EmmaKMA
EmmaKMA
Bebis på 8 månader

Jag blev gravid när min dotter var runt 1-2 månader, trotts att jag ammade. Du får ju ägglossning före mensen så möjligt att bli gravid då utan att mensen igentligen hinner komma tillbaka. Så var försiktiga om ni inte vill bli gravida på en gång 😊

2020-01-03
Lovinaa
Lovinaa
Bebis på 2 månader

Hej! Amning är inte ett hundraprocentigt skydd och ägglossning kommer ju före mens så det går att bli gravid tätt inpå en förlossning.

2020-01-02
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...