App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bärsele

Hej Har tänkt att skaffa bärsele men vilken ska man ha? Eller ska man ha bärsjal? Vad har ni för erfarenheter och tips?

2020-01-01
Maddek93
Maddek93
Bebis på 5 månader

Haft babybjörn med mina två första barn. Ena utan stöd för ländryggen "bara" korsad över ryggen, vilket jag absolut inte rekomenderar.
Den andra babybjörn hade stöd band för ländryggen som var mycket bättre.
Denna gången köpte jag cybex bärsele som för mig känns som ett mellan läge mellan bärsele och bärsjal och som jag är toppen nöjd med.

Viktigaste är att selen/sjalen är lätt att få på.

Att der finns stöd för hela ryggen, för när bebisen blir tyngre kommer det göra ont (talar för mig själv men någon träning för ryggen inför bebisens ankomst har det inte blivit, så ingen farligvärk som man får.)

Sen gillar jag cybex just för att man fäster med ett spänne för ländryggen ska få stöd och korsryggen använder man sjal så att spännet är anpassar efter din och bebisen kropp utan massa spännen som ska snöras åt.
Plus att man kan bära på fram, sidan och bak på ryggen. Vilket gör att jag kan använda den högre upp i åldern och mer beroende på vad för aktivitet jag ska göra.

2020-01-04
Malinka85
Malinka85

Jag föredrar min bärsjal I bambu. Håller varmt på vintern och svalt på sommaren. Jag fick mer ont i ryggen an selen men tar selen för korta avstånd (som ner till källaren) då sjalen tar lite längre tid att få på. Jag kommer närmare bebisen och känner mig friare i rörelserna med den. Min son är nu 9 månader och har använt den från dag ett.

2020-01-04
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 17

Jag tycker det är absolut skönast att bära i sjal. Men inte lika smidigt att ta på sig som en bärsele. Sjalen kan även va lite trixig att få rätt de första gångerna men finns massa bra Youtube videos som visar olika sätt att knyta på.
Vi har varierat mellan långsjal, ringsjal och en Najell omni bärsele. Alla mycket bra på sitt sätt 😊

2020-01-03
sofiejonsson
sofiejonsson

Kan också varmt rekommendera Ergobaby! Vi har en ergobaby omni 360 som används dagligen och vi är supernöjda.

2020-01-03
Sigge19
Sigge19
Bebis på 9 månader

Verkar som alla bebisar är olika med vad dom gillar att sitta i, så om du kan låna något för att testa innan är det bra. Jag använde bärsjal första 1,5 månaden ungefär. Men sen blev han tydligt missnöjd i den. För min sambo funkade sjalen aldrig eftersom dom blev för varma.
Testade vår bärsele Ergobaby Adapt då och det funkade superbra. Lite trixig att få till första gången. Fick youtuba hur man skulle ställa in allt. Men nu använder vi den dagligen. Hur bra som helst för oss alla

2020-01-03
Manden
Manden
Bebis på 7 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-01-02
kustera
kustera
Barn på 2 år och 5 månader

Om du har Facebook rekommenderar jag gruppen "bärsjalar!" där kan du få massor av tips på både selar och sjalar. 😊
Jag hade en ergobaby aura, trikå sjal när bebis var mini och tyckte den va riktigt skön 😊

2020-01-01
Sophira
Sophira

Ergobaby gör riktigt bra selar, ergonomisk för både bebis och bärare 😊

2020-01-01
Loese
Loese
Bebis på 10 månader

Jag har haft Ergobaby 360 och varit supernöjd! Blir ej trött i ryggen av den, och det har varit skönt att kunna gå promenader eller vara ute utan vagn ibland. Har ej behövt den som avlastning inomhus då bebis varit nöjd ändå, men den hade troligen funkar utmärkt även till det!

2020-01-01
Lojjsan_
Lojjsan_
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...