App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

17 månader nattmatning

Jag behöver all hjälp o tips jag kan få nu. Vi slutade med nattmatningen när sonen var runt ett år. Nätterna går bra men enda sen dess så vaknar han runt 5 tiden varje morgon. Det går inte att natta om honom utan vi blir tvungna att kliva upp mellan 4.30-5 varje dag. Innan vi tog bort nattmatningen så sov han åtminstone till 06.30. Nu dom senaste dagarna så har jag bara kännt att jag inte orkar gå upp så tidigt varje dag så när han har vaknat runt 4.30 så har vi gett honom en flaska välling o då sover han vidare till ca 8. Han äter bra under dagen o nattas med välling så det känns inte som att jag kan ändra något under våran vakna tid för att han ska sova längre på morgonen. Jag har även provat att natta betydligt senare men det ger inte heller någon effekt. Så vad ska jag göra? Ska jag fortsätta ge honom ”nattmat” klockan 4.30 varje dag även fast han snart är 17 månader?

2019-12-27
FamiljenM
FamiljenM
Bebis på 2 månader

Jag har en 19 månaders som vaknar och ber om vatten, det funkar för oss. Vi började med att ge vatten i stället för nattamning när hon var 15 månader.

2019-12-29
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Om sömnen fungerar bättre för er som mamma och pappa så tycker jag att det är värt att fortsätta, sen kanske man kan fasa ut det genom att göra vällingen svagare och sen kanske det räcker med bara vatten om det inte är så att han blir väldigt hungrig förstås och vaknar av det. Men äter han bra annars så varför inte forsätta med något som blir en vinst för övriga i familjen.

2019-12-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...