App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kommentarer om kroppen

Hej! Jag är nu i v 32 och spenderar juldagarna med sambons stora släkt. Och även om jag var förberedd innan på att få kommentarer om magen och kroppen (det fick jag senast vi sågs i oktober). Men jag blir fortfarande ledsen för allt jag får höra. Jag har blivit kallad för tjock, tjockis, det har diskuterats huruvida min mage verkligen är normalstor osv. Jag ligger exakt på normalkurvan och har visserligen fått upp 12 kg hittills men det är ju vanligt som gravid. Så jag kan inte förstå varför jag ska kallas saker och att min mage ska diskuteras om den är ”normal” eller inte. Har ni varit med om liknande och hur hanterar ni det? Jag blir bara paff och kommer inte på något.

2019-12-25
0003
0003
Bebis på 3 månader

Oj vad jag känner igen mig i ditt inlägg! Det är så frukstansvärt tråkigt att folk inte tänker sig för och tror att dom kan kommentera någons kropp hursomhelst bara för att man är gravid. Jag har alltid trivts med att vara gravid och att ha en gravidmage men under min första graviditet fick jag höra att jag borde banta från min svärmor och jag blev också kallas för tjockis på ett ”skämtsamt sätt” på jobbet av en kund. Under hela graviditet så gick jag upp mellan 6-9 kg så egentligen var det inte så stor skillnad på min kropp innan som under graviditeten men endå tog sig folk frihet att lägga såna kommentarer. Tycker det är helt fel att kommentera någons kropp oavsett viktuppgång under graviditen. Jag har också fått höra den klassiska ” är du säker på att det inte är tvillingar”... så tröttsamt. Tror bara att det är viktigt att komma ihåg att man får säga ifrån och du har all rätt till att säga ifrån. Jag önskar idag att jag vågat stå upp för mig själv mer under min graviditet, bara för att jag är gravid så betyder det inte att någon har rätt att kommentera min kropp som dom annars inte hade gjort. Kom ihåg att du är fin som du är och att alla graviditeter ser olika ut, går inte att jämföra den ena med den andra :)

2019-12-31
FamiljenM
FamiljenM
Bebis på 2 månader

Fick många sådana kommentarer jag med. Kort och stor mage blev det och den började synas väldigt fort så en del trodde ju jag var höggravid redan efter 6 månader.

Så svårt det där, men vissa tog jag lättare på än andra även om jag tycker man kan låta bli att prata om andras kroppar när man inte har koll.

2019-12-28
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Så länge du å bebis mår bra undvik fast det intr alltid går men såna kommentarer. Jag blir så arg när ja läser sånt här.
Jag gick upp hela 25-30 kg. Så för dig 12 kg , undrar jag, vad har dem att säga? Less på sånt folk!

2019-12-28
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Jag vet precis, jag är bara i v 22 och har gått upp 9kg redan, alla påpekar hur stor mage jag har och att jag är överdrivet stor, om jag är helt säker på att de inte är tvillingar....
Inte bara familj utan aaalla påpekar de. Riktigt frustrerande att höra hela tiden, men alla människor är olika, skrev ett liknande inlägg som dig här om dagen och då svara en tjej att bebis kan ligga mer i framvägg på vissa därav får man större mage.
Oavsett så förstår jag din frustration, förstår inte hur folk tänker och vad som ger dom rätten att yttra sig om vad som är normalt! Googla gravidmage och veckan du är i så kommer där dyka upp en massa magar, både mindre och större :)
Kramar!

2019-12-25
FamS9
FamS9
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...