App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Äta järntabletter?

Hej, jag är i vecka 21 (20+1) och har fortfarande inte ätit någon sorts tillskott av järn. Jag har aldrig varit ett stort fan av mediciner i all dess form och har väldigt svårt för att ta tabletter. (Folsyra tabletterna var jag tvungen att krossa och blanda med fil. Annars hade jag aldrig fått i mig det) Mitt järn/blodvärde är bra men min bm föreslog ändå att jag skulle äta järntabletter 1-2 gånger i veckan bara för att förebygga. Nu till min fråga, är det så viktigt som vissa säger? Allt jag hör från gravida som äter det är att deras magar blir stenar och att det inte alls är värt.... hjälp!

2019-12-23
Frida En
Frida En
Bebis på 1 månader

Jag kan rekommendera Sider AL forte om du behöver extra järn. De har inte alls påverkat min mage & är lätta att svälja. Kostar en del men om du inte behöver ta varje dag kan det ändå vara värt det. Själv måste jag ta de varje dag så kostar mig ca 300:- / månad 😬

2020-01-16
No 6
No 6
Gravid i vecka 35

Jag åt bara ”vanliga” vitamintabletter. Där finns både folsyra och järn i de som är anpassade för kvinnor. Mitt järnvärde höll sig bra hela graviditeten med det, jag behövde inga extra järntabletter. Om du har svårt att ta tabletter kan du kanske bara ”komplettera” med järnrik mat? Så behöver du inte ta mer än en tablett i varje fall... jag tycker också det spelar roll vilka man köper för hur svåra de är att svälja. Jag har mitt val kvinna och de har väldigt bra form att svälja.

2020-01-16
Lillanutten
Lillanutten
Bebis på 13 månader

Gravititet 1 behövde jag inte något järntillskott.
Graviditet 2 tyckte bm jag skulle käka niferex, vilket resulterade i stenhård mage och rikligt med hemorrojder! Som om man inte hade tillräckligt med andra krämpor redan liksom!
Graviditet 3 vägrade jag ta järntillskott pga helt klart inte värt det! Klarade mig fint utan.

2020-01-03
sofiejonsson
sofiejonsson

Min första graviditet tog jag inga här tabletter alls men hade bra järnvärde ändå, tyvärr är inte blutsaft eller multivitaminer jämförbart med rena järntabletter, men tänker att om ditt järnvärde ligger bra så känns det onödigt att stoppa i dig såna. Äter den här gången men har inte fått några problem med magen alls så det är nog väldigt olika från person till person och vilken sorts tabletter man tar :) skulle järnvärdet tvärdyka kan du alltid be om järninjektion istället. Lycka till :)

2019-12-31
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 3 månader

Jag åt ingen folsyra under mina graviditeter och järntabletterna glömde jag hela tiden fast sista graviditeten försökte jag verkligen att komma ihåg dem eftersom blodvärdet blev lite sämre under sista trimestern.

Fast det var tredje graviditeten på 4,5 år så det var kanske inte så konstigt.

Finns ju annat än tabletter att ta som t ex Blutsaft

2019-12-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Det brukar finnas järn i gravidvitaminer, och alla andra tillskott du och bebis behöver för utveckling, de flesta vitaminerna är för barnets skull, så äter du inte det än så borde du börja. Super viktigt för barnet utveckling.
Folsyra behövs under hela graviditeten och även en massa annat som D-vitamin.

2019-12-26
FamS9
FamS9
nyfödd bebis

Jag åt inga under hela min graviditet och mitt blodvärde höll sig på samma nivå hela tiden :)

2019-12-26
Fdelamotte
Fdelamotte

Hej!
Jag är blodgivare och åt väldigt många järn tabletter.
Jag åt dem i graviditeten också, inga problem. Efter jag har fått bebis, kände mig väldigt trött viss dagar. Då tänkte jag att det saknas nåt!?!?
Japp! Järntabletter!!! Min bebis är 8 månader och jag äter två-tre gånger i vecka järn 😀 då är jag pigg och orkar.
För mig funka Niferex.

2019-12-26
83bianca
83bianca

Min mage blir helt förstörd av järntabletter och därav tar jag dom inte. Dock kör jag med Blutsaft och det håller järnvärdet stabilt, så det är mitt tips till dig. Då slipper du svälja tabletter med. 😊

2019-12-23
March
March
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...