App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Äta

Ni som är gravida eller varit har ni haft problem att ni kunde bara äta det ”bebisen” ville ha och inte annat som man brukar kunna äta? Äter jag något bebisen inte vill så mår jag illa nästan direkt efter och känns som jag behöver spy

2019-12-21
Cissi96
Cissi96
Gravid i vecka 29

Jag var alltid jättesugen på spenat, men varje gång jag åt det var jag tvungen att springa till toan för att spy med en gång. Efter jag hade spytt en gång kunde jag äta vidare som att det aldrig hänt. Detta hände varje dag genom hela graviditeten. Frustrerande att jag vill ha något så mycket, När bebis i magen vägrar 🤣

2019-12-24
JaAj
JaAj
Barn på 1 år och 6 månader

Tills ungefär v 15 i denna graviditeten så levde jag på vitt bröd med smör, pasta med smör, milkshake, glass, godis och gurka. Allt annat jag stoppade i munnen gjorde mig fruktansvärt illamående och hade jag svalt det så hade det kommit upp igen. Det har inget att göra med vad bebisen gillar utan hur din kropp reagerar på gravid hormonerna. Det brukar lugna ner sig med tiden och för det mesta försvunnit helt runt v 20. Sedan v 25 har jag kunnat äta allt utom mozzarella och fullkornspasta. I min förra graviditet så kunde jag inte äta mozzarella förrän bebisen var född, räknar med att det är så även denna gång.

2019-12-23
emc85
emc85

Dina tarmar arbetar ju långsammare och det är trångt i magen nu när bebis oxå trängs där inne, så svårsmält mat och fet mat har ju tarmarna svårare att hantera, det handlar inte om vad bebisen vill eller inte vill ha :) utan att du mår illa för att de tar längre tid för kroppen att smälta än vanligt :)
Jag blir likadan när jag äter snabbmat :/

2019-12-22
FamS9
FamS9
nyfödd bebis

Ahh det känns som du behöver att spy, då betyder det att du inte spyr och jag läste lite för snabbt din tråd, men de gäller ändå samma där, - inget att varaorolig för, helt normalt de med :)))

2019-12-22
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Förstår inte hur du menar? Du kan ju inte veta vad bebisen vill ha när du ör gravid? Inte förens till minst 4 månader då bebisen börjar Att äta?

Sen att du spyr är det ju lite olika, många spyr, några av allt några av något etc... helt normalt är detta. Att du spyr det är ju att du mår illa, fullt normalt.. brukar gå över efter någon vecka, brukar att bli bättre, hoppas jag för dig att det blir bättre iallafall men av att du mår illa och spyr, - inget att vara orolig för :))

2019-12-22
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...