App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gaser/orolig mage efter flaskmatning

Min bebis på 6 veckor får väldigt ont i magen efter varje måltid. Hon är väldigt gasig och pruttar mycket under hela dagen men efter en matning får hon väldigt ont och spänner hela kroppen, drar upp benen mot magen och trycker ut dom så långt hon kan, och så upprepas det till hon somnar. Vi ger ersättning sedan dag 1 och detta har i princip hållt på under en månads tid. Jag har testat: - Massera magen flera ggr per dag (googlat kolikmassage) men lillan tycker bara det är obehagligt och skriker. - Pysventil. Hjälper för stunden och oftast kommer gaser och ibland bajs, men 5 minuter senare har hon ont igen. - Minifom gav vi henne under 3 veckor (25 droppar enligt bvc) men de hjälpte inte heller. - Slutat med d-droppar (vattenbaserade) då jag läst att de kan vara orsaken till ond mage. Just nu använder vi: - Sempers magdroppar ger vi henne fortfarande. - Bytt flaska till Dr Brown (har hjälpt henne litegrann). - NAN Sensitive ersättning Nu undrar jag om någon av er har erfarenhet av liknande och kan ge mig tips vad som hjälpte er bebis?

2019-12-20
Lunderika
Lunderika
Bebis på 6 månader

På Apoteket finns vacum-flaskor som förhindrar gaser/orolig mage/ kolik. Absolut bäst är Tommee Tippees flaska. Billig och kräver ingen montering, som tex MAM. Vi blev av med magproblemen!

Nan Sensitive har också fungerat för oss.

D-droppar ger vi med liten tesked och inte i maten. Fungerar mkt bättre! Är ju så viktigt för utvecklingen!

Hoppas din bebis får det bättre!

2020-04-16
Maria B
Maria B
Bebis på 5 månader

Min dotter är snart 3månader o de du beskriver känner ja igen.. hon hade kolik o har provat alla ersättningar som finns o den enda som hjälpte o fick henne lugn va puramino ersättning från apoteket.. hon verkligen gall skrek o hade magont sen födsel de va kaos o hade svårt o bajsa men ger henne laktolus.. använde hipp ett tag då bajsade hon massor men va besvärad i magen.. så mitt råd byt till dem som finns i apoteket prata med Bvs

2020-02-15
Gabbi
Gabbi

Hejsan vi hade exakt allt du beskriver med våran dotter tills vi bytte till semper lemolac 1! Efter den dagen vart hon en ny liten människa.

2020-02-13
fiskaren44
fiskaren44
Barn på 1 år och 11 månader

Hej!
Har också en dotter på 1 månad som har problem med magen. Vi har gett ersättning ifrån dag 1. Hon har också problem med gaser pruttar väldigt mycket. Vi böt ifrån sempers ersättning till nan sensitive då började de funka bättre. Sedan böt vi ut alla flaskor till twistshake flaskor de hjälpte också. Vi började med sempers magdroppar men de gjorde inge skillnad :( vi tog bort dom vanliga d vitamin dropparna för de gjorde bara saken värre såg vi direkt efter några dagars försök, då beställde vi holistic d vitamin droppar de funkade mycket bättre. Sedan köpte vi ifrån Finland magdroppar som lugnar ner magen dom dropparna funkar mycket bättre än dom svenska, de är synd att dom bara säljs i Finland. Mitt första barn hade kolik använde dessa droppar de gjorde underverk. Sedan är jag jätte noga med att rapa henne minst 1 gång under matningen plus att hon rapar efrer maten.

Hoppas att de ger med sig för er de är så jobbigt när dom små har ont och besvär man känner sig så maktlös ♥️

2020-01-03
Moasmamma2019
Moasmamma2019
Bebis på 6 månader

Det som hjälpte för oss: nan sensitive, magdroppar (man ska högst använda 10 droppar, vi använde 5), bytte till vattenbaserade d-droppar, bytte till herobilityflaskor med en mindre napp än vad hon skulle ha för att inte få i sig för mycket luft och bytte efter ett tag till den hon skulle ha, rapade henne oftare (efter varje 30 ml) och verkligen satt tills hon hade talat innan vi fortsatte. Hennes smärtor slutade runt att hon var 6 veckor. Är idag 3 månader och har inga problem alls.

2019-12-30
Madeleneutani
Madeleneutani

Du måste få bebis att rapa efter varje måltid. Kan kan vara en orsak till magont eller så kan det vara att bebis är känslig mot mjölk.

2019-12-28
Noelsmamma
Noelsmamma
Bebis på 8 månader

Min pojke hade samma problem, vi testade precis allt som ni gör, vi fick nog till och med testa laktulos från bvc (men det kan dock skapa mer gaser i magen i vissa fall). Han hade även svårt att bajsa till slut. Vi bytte från NAN sensitive till HIPP och körde på endast d-droppar.(oljebaserade) och minifom ett tag. Han är som en bebis, och riktig bajsmaskin utan problem. Nu är det endast d-droppar och mat :)

2019-12-21
Danijella123
Danijella123
Bebis på 8 månader

Kan vara laktosintolerant. Prata med BVC och kanske börja prova med nutramigen som finns på apoteket.

https://www.apotekhjartat.se/produkt/nutramigen-1-lgg-lipil/?gclid=CjwKCAiAws7uBRAkEiwAMlbZjvBHM2QSf6PQB7KG1xn_wz50-b-oqkcoUjZi6wCEcIWEtADD49r3fBoCUfQQAvD_BwE#

2019-12-21
Noelsmamma
Noelsmamma
Bebis på 8 månader

Vår dotter hade också problem med magknip tills det kom fram till att hon hade komjölkproteinsallergi. Anledningen till att det kom fram vid ca 2 månaders ålder var att det kom blod i avföringen.
Hon har ätit ersättning sen dag 1 och nästa kommer också göra det.
Vi hade testat som du med allt förutom att vi använder mam anti-kolik flaskor och hade Sempers "snällast mot magen" ersättning.
Hoppas att det ni hittar någon bra lösning för den lilla magen.

2019-12-20
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...