App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättning v.42+0

Hej Är det någon här som gått över tiden och fått igångsättning i v.42+0 ? Hur funkar det? Vad gör dem? Går in i vecka 42 på lördag och har tid på förlossningen och är nyfiken på vad som händer.

2019-12-19
Maddek93
Maddek93
Bebis på 5 månader

Grattis! Hoppas att du läker fint och har haft mycket hjälp runt omkring dig.

Kram och ha det så bra i bebisbubblan1

2019-12-28
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Ja vattnet gick i söndagsmorse vid 5 och förlossningen kom igång som den skulle fram till 12. Då satte dem in värkstimulerande dropp, värkarna kom men det öppnade sig inget. Det värsta var att vid varje värk så sjunk pulsen på barnet. Till slut blev det en liten paus och taktikbyte och då blev det bättre, tyvärr så kräktes jag hela dagen och fick inte äns behålla vatten. Men vid skiftbytet på kvällen så tyckte barnmorskan att nu kör vi på med droppet igen, men då lyckads vi göra en deal med läkaren att om inget händer på 2 timmar å jag fortsätter kräkas så lägger vi ner. Efter 2 timmar började det hända något igen men jag fortsatte å kräkas. Barnmorskan ville fortsätta men jag va förbannad och stod på mig och sa att jag inte orkade mer.
Så till slut blev det akut snitt.
Och vi 04.35 den 23/12 kom en stor och frisk pojke ut.

2019-12-28
Maddek93
Maddek93
Bebis på 5 månader

Hur har du det nu? Gick det bra?

2019-12-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Det lät ju riktigt bra, väntar på min femte shot nu. Men ingen undersökning har gjorts sen i förmiddags.... har bara fått mensvärk hittills som iaf blivit lite starkare.

2019-12-21
Maddek93
Maddek93
Bebis på 5 månader

Igångsättning V. 42+0.
Undersökning kl 9. Hade omogen tapp. Fick en rundtur på förlossningen och BB.
Vid 11 tiden fick jag första tabletten av ev 8. Fick mensvärk.
Kl 16, när jag tagit min tredje blev det en till undersökning och de besluta att ta hinnorna.
Under kommande tid fick jag värkstimulerande dropp då mina egna värkar kom igång lite men sedan avtog.
Vid 19 tiden var värkarna rätt starka, körde starkare lustgas. Var öppen ca 6cm.
Strax efter kom det in en ny kvinna på rummet då de bytte personal och hon hälsa lite komiskt och så att nu vrider vi upp värkst. droppet så de blir barn snart och vid 22 var jag helt öppen. Och vid 01 fick jag börja krysta. 02:10 var han ute. 16h tog min förlossning från första tablett. Och det var en väldigt bra och häftigt upplevelse. Det ända och det jag tyckte va jobbigast var att han kom ut lite snett så de var tvungna att klippa. Men hellre de än vidare komplikation. Så glad att de blev som det blev ändå. ❤️😍

2019-12-21
__Johanna_
__Johanna_

Ja det låter som att det kan gå olika, vi får se hur det går för mig. Börjar bli nervös att det ska ta flera dagar, vill hinna hem innan jul...

2019-12-21
Maddek93
Maddek93
Bebis på 5 månader

Jag sattes igång i 42+0. Skrevs in klockan 8 på förlossningen och klockan 12 började jag med två tabletter jag skulle få varannan timme med totalt 12 st. Efter andra dosen fick jag mensvärk som jag inte fattade vad det var, men trots tabletter så öppnade jag mig ingenting under dagen. När jag var uppe på de 2 sista hade jag så ont och då var klockan 02.30 och ändå inget öppen och spydde upp dem igen. Klockan 07.30 undersökte de mig då var jag fullt öppen och 09.32 är han född så tabletterna hjälpte mig ändå öppnings skedet drog ut på sig men väl snabbt när det började kan man säga därav smärtan under em/natt.

2019-12-20
Lofsan84
Lofsan84
Bebis på 14 månader

På mig tog de bara vattnet och 3 timmar senare var hon ute

2019-12-20
8kee6
8kee6

Har blivit igångsatt 2 gånger, Bf+11 och Bf+15
Första gången så fick jag en ballong isatt, var ganska obehagligt i början och den gjorde ingen effekt alls. Efter att de tagit ut ballongen så fick jag nån sorts gele insprutat som skulle få tappen att mogna. Tog ca 5 timmar efter det och sen satte allt fart och hon kom ut ca 1,5 timmar senare.

Den andra gången så fick jag komma in och de gjordes en kurva, sen fick jag dricka nån liten hormonshot och fick gå runt lite som jag ville. Efter 2 timmar så gjordes en ny kurva och jag fick en ny shot att dricka. Sen höll det på så under dagen. Vid 22 på kvällen så avslutades det för att jag skulle få sova. Fick första värken vid 23.30 och hon föddes 01.49.

Så mina gick ju väldigt fort när det väl startade och bägge gångerna var jag öppen lite innan. Inga värkar alls innan utan allt startade pang bom. Men det var jag det.

Hoppas att det startar av sig själv innan för det var mycket bättre med en naturlig förlossning men sen har man ju bara kunnig personal runt sig om det blir igångsättning.

Lycka till!

2019-12-20
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Jag blev visserligen igångsatt i v.40 men det går nog till på samma sätt ändå. För mig använde de ballongmetoden eftersom livmodertappen hade börjar öppna sig. Tyckte det värsta var insättningen av ballongen, när den väl var i var det inte så farligt. Efter ca 8 timmar ramlade ballongen ut och jag var öppen ca 3cm. De tog då hål på hinnorna och satte sedan in värkstimulerande dropp. Efter det gick det väl till som en vanlig förlossning, med undantaget att de hela tiden kontrollerade mitt blodtryck pga havandeskapsförgiftning (vilket var anledningen till min igångsättning). Tyckte igångsättning var rätt skönt då allting blev mer planerat. Behövde ju liksom inte gå hemma och vänta och fundera på om det var dags att åka in, jag var ju redan på plats och blev övervakad och kontrollerad av läkare och sköterskor någon gång/timme!

2019-12-19
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...