App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fritids?

Jag undrar när ni anser att de är stora nog att gå hem själv från skolan. Jag fattar att de är en mognad grej men vill ha lite syn vinklar. Jag vill börja släppa min 10åring,jag tycker han klarar det, men mannen är överbeskyddande.

2019-12-17
Soldiana
Soldiana

Min äldsta gick aldrig på fritids på mellanstadiet. Nästa gick fritids t.o.m femman. Tredje går tvåan och är utan fritids nu, eftersom jag är föräldraledig. Som det ser ut nu, kommer hon att få välja själv om hon vill gå på fritids eller inte i trean. Troligen vill hon det. Bra väg att gå själv från lågstadieskolan, mer trafikerat från mellanstadiet.
Jag tänker att det spelar roll hur barnet är och vad det gör hemma, eller var barnet annars kan tänkas vara. Trafiksituationen spelar absolut roll. Hur många timmar barnet behöver vara ensam hemma, behöver ju också vägas in i beslutet, liksom hur morgonsituationen är för barnet och familjen i övrigt.
/fyrabarnsmamma och fritidspedagog

2019-12-21
ElinVS
ElinVS
Bebis på 13 månader

Hej,
Jag jobbar på fritids, på skolan där jag jobbar går eller cyklar många 9 år och uppå själva.
De som behöver åka buss till och från skolan så följde föräldrarna med några gånger tills de var säkra på hur de skulle åka. Vi på fritids kunde även ställa upp och skicka ett meddelande när de gick, om de inte ringde själva om de var på fritids en stund efter skolan.
Hoppas att det är till någon hjälp :)

2019-12-17
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...