App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

3 år äta själv

Jag är kluven hur jag ska göra. Vårt barn äter själv när det är något hon vet att hon gillar. Mat har aldrig varit speciellt viktigt för henne.. Vi äter allt möjligt hemma och jag anpassar väldigt sällan maten efter barnen. Men däremot är det något nytt eller något hon inte känner igen då äter hon inte själv, då får vi mata och då äter hon bra. Sen har ju hon kommit på att det är bekvämt att bli matad... Nu funderar jag att sluta mata henne helt och hållet, för hon är ju ändå 3 år?! Slutar jag så funderar jag på att hon kommer äta allt, som hon faktiskt gör idag? Fortsätter jag mata henne, så när vill barn börja äta själv? Det finns för och nackdelar med båda....

2019-12-17
Ovestorebror
Ovestorebror
Bebis på 14 månader

Hej, Min 3 åring gjorde samma sak. Han vägrade äta själv och efter några dagar med tjat och utbrott så valde jag att bara mara honom. Höll en vecka sen började han äta själv igen automatiskt.

2019-12-19
Sidfäldt
Sidfäldt
Bebis på 1 månader

Antagligen så är de som du skriver att hon vill ha samma uppmärksamhet. Det borde gå över efter ett tag, speciellt om lillasyskonet börjar äta själv.
Lycka till och hoppas att allt går bra :)

2019-12-18
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 24

Hon är 15 h barn men går bara två dagar. Men dom gör både och..
Är hon hungrig, kan det bli gråt o vägra äta tills jag börjar mata.
Visst hon kommer börja äta så småningom... Sen har hon en lillasyskon som matas, så hon vill nog gärna få samma uppmärksamhet.
Allt grundar sig i att jag har börjat tröttna på att mata varje dag men i samma stund vill jag att hon äter allt.

2019-12-18
Ovestorebror
Ovestorebror

Hej,
Min första tanke är om hon går på förskola om de matar henne där om det är ny mat? Eller hur gör dom?
Sen tänker jag att om man väntar tillräckligt länge så lär hon äta själv då hon tillslut blir för hungrig. Jag har ingen bra lösning tyvärr men jag hoppas att det löser sig för er :)

2019-12-18
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 24
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...