App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid igen

Hej! Jag har en dotter som är 4,5 månader, nästa är redan på gång så det kommer vara ca 11 månader mellan dom. Tips på hur man får vardagen att gå ihop, vagn och annat bra att veta/tänka på är tacksamt :)

2019-12-13
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 33

Sen angående barnvakt så bor mina svärföräldrar nära som mer än gärna ställer upp. Min mamma skulle ta ut lite extra ledigheter i höst så hon kommer upp några helger och hjälper till :)

2019-12-16
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 33

SILA81 bra att tänka på det du skriver. Speciellt om ledigheten innan bf. Dock så jobbar han på ett litet företag där han behövs, var knappt så han fick vara hemma de 10 dagarna utan behövde dela upp dom under tre veckor. Lär bli lika nu tyvärr.
Vi bor i en tvåa men letar för fullt efter större. Jag äger utöver det en lägenhet i en annan stad så den måste fixas till och sen säljas. Ska måla lite väggar och ett tak så de borde gå fort. Men det är segt att den är 30 mil bort så det är inte att man bara kan åka dit över dagen. Har inte heller körkort än så måste antingen be gubben köra dit eller åka tåg i fyra timmar.
Planen är att vår dotter ska få ett eget rum, vi tränar på att somna själv och det går bra, men efter hon ätit vid kl 5 (enda tiden hon vaknar på natten) så har hon svårt att somna om och då blir det lätt att hon hamnar i sängen. Vet inte om jag ska vara vaken med henne istället en stund. Idéer där hur man ska göra?
Ammar inte och kommer inte amma andra barnet. Min dotter är allergisk mot komjölksproterin så jag hoppas att den andra slipper det.
Är dock lite orolig över vagn då vi inte bor i en stor stad. Hade svårt idag med foxen att komma fram i halv slasken, men det kanske man har med alla vagnar?

2019-12-16
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 33

Hej och grattis.

Det skiljer 1år utan 10 dagar mellan mina två tjejer. Tips om vagn har du redan fått, vi har också en donkey duo, jag är ganska nöjd med den, dock tycker jag att regnskydd är jobbigt att ta på och saknade suffletten som man kunde förlänga så det köpte jag extra.
Vet ej hur det går för dig med amning och om du vill amma andra barnet. Jag ammade första dottern och hade tänkt att jag ska amma andra dottern med, dock ville jag ha några amningsfria månader så jag började trappa ner med amning när första dottern var drygt 6 månader. Jag började med att ta bort en amningstillfälle och efter 4 dagar max en vecka tog jag bort en till osv. Jag slutade amma helt när hon var drygt 7 månader.
Vet ej hur ni bor och om eran dotter ska få eget rum innan syskonet kommer isf om ni behöver renovera något börja med det strax efter årsskiftet. Vi började med renovering i februari och vi blev klara i april, dock flyttade våran dotter till sitt rum i mitten av maj, för att det tog en stund innan jag kände att nu luktar det inget färg i hennes rum. Med en bebis på ca 8 månader och växande mage var jag inte mycket till hjälp med renovering och vi hade ingen att be om hjälp så min sambo var tvungen att göra det själv.
Sen så vet jag inte om eran dotter sover med er eller i spjälsäng? Om hon sover med er skulle jag föreslå att ni börjar träna henne på att hon ska sova själv när hon fyllt 6 månader. Så att ni har på er en liten stund, för oss gick det ganska smärtfri, men det är så olika från barn till barn.
Hur ser det ut med barnvakt för er? Har ni någon som bor väldigt nära och kan komma snabbt? Det är ju några månader kvar till förlossning, men jag minns att min största oro var hur vi ska lösa det med våran dotter och till slut valde vi att min mamma kom till oss och bodde hos oss från en vecka innan beräknat bf till och med en vecka efter beräknat bf. Jag hoppades på att vårat andra barn kommer under den tiden och det blev så att det var skönt att vi kunde bara ringa till sjukhuset och berätta att vi är på väg och hoppa in i bilen utan att vänta på att en barnvakt. Dessutom var det skönt att få hjälp med första dottern eftersom det var ganska jobbigt att byta blöja på henne under sista tiden av andra graviditet.
Ni har några månader på er men prata er ihop hur ni gör med föräldraledigheten, din partner kan kanske ta lite semester kort innan beräknat bf så att ni är två hemma? Vi gjorde så här att efter andra barnet kom, tog min sambo 3 månader pappaledig och det var skönt för att han kunde ta hand om första dottern medan jag lärde känna andra barnet och såg till att amning funkade osv. Dessutom började våran dotter gå när hon var 12 månader och då var det han som fick springa efter henne, kändes helt omöjligt för mig att hinna efter henne när vi kom hem från bb och man ska ju inte lyfta direkt heller. Vi bestämde oss även att skola in första dottern när hon var nästan 14 månader, så att hon började förskolan när sambon började jobba igen. Förskolan är 15tim/vecka dvs tis-tors, 9-14 och det är fullt upp här hemma resten av tiden. Jag hade tänkt att hon ska börja förskola när hon blir 1,5 men nu efterhand ångrar jag inte att hon fick börja förskolan tidigare. De 5 timmarna försvinner ganska fort och man hinner inte göra så mycket annat resten av dagen.
Ni kan ju försöka förbereda eran dotter på att hon ska få syskon. Vi lärde våran dotter att klappa fint på mage och varje gång hon gjorde det berättade vi att det bor ett syskon där inne och att syskonet tycker om när man klappar fint på hen (vi visste inte om vi kommer få en dotter till eller en pojke). Vi köpte även en bok till henne: "äntligen syskon" som vi läste massa gånger.

Om du vill ha ännu mer tips eller undrar du något mer specifikt eller behöver du råd eller vill du bara prata så hör av dig.

Hoppas att du kommer att må bra hela graviditeten och lycka till :-)

2019-12-15
SILA81
SILA81
Bebis på 11 månader

Tack för tipsen! 😁👌

Har en bra bärsele från baby Björn men använder den inte så mycket nu, ska spara den 👍Har även adapter till babyskyddet då nästa får ta över den vi har nu 😊

2019-12-14
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 33

Stort grattis till graviditeten!

Jag har 18 månader mellan mina barn. Jag kan tipsa om att skaffa en bra ergonomisk bärsele att ha bebisen i ibland när man jagar efter det "stora barnet. Jag tyckte det var smidigt att ha i många lägen! Jag ha en bugaboo donkey till mina barn, har varit kanon! En annan sak som verkligen var guld värt var att köpa en adapter som gör att man snabbt o lätt kan klicka av och på babyskyddet på vagnen, om man ska kortare ärenden. Så slipper man ta med liggdelen ibland i bilen, samt slipper bebis vakna när man ska från bil till vagn osv.

2019-12-13
Evanima
Evanima

Aldrig hört någonting om det. Donkey2 är uppgraderad i ramen och hela chassit som klarar 22 kg motsvarande Donkey som tar 17 kg. Även sidokorgen tar med vikt än innan😊 Emmaljunga, UppaBaby Vista och Silvercross tex valde vi bort då bebisen hamnar längst ner närmast marken vilken vi inte gillade. Dom är även inte lika behändiga som Donkey2 tycker jag😋 Donkey2 är precis vad jag vill ha i en vagn😍

2019-12-13
Melhinda
Melhinda
Bebis på 3 månader

Grattis till dig med och tack 😊

Har fått rekommendation om den från en kompis och hon sa även att man får komma ihåg att byta plats på ligg och settdel ibland så den inte blir sne. Vet inte om det stämmer på 2:an.
Har foxen nu som jag är super nöjd med så det är synd att jag inte kan fortsätta ha den.

2019-12-13
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 33

Grattis till bebis nr 2☺️
Jag är gravid med nr 2 i v30 (29+3) med bf 24 februari.
När vi började skaffa barn ville jag direkt ha en Bugaboo Donkey men min man gillade inte den så blev en Britax Smile 2 då. Nu när nr 2 ska komma så valde vi en Bugaboo Donkey2 som vi älskar. Absolut bästa syskonvagnen på marknaden enligt mig. Lätt att lyfta i/ur bilen, kan vara i mono läge om du bara har ett barn med dig samt att den är lätt att köra överallt även i duo läge😍

2019-12-13
Melhinda
Melhinda
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...