App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Graviditets diabetes

Hej! Ni som haft diabetes under graviditeten, har det försvunnit efter förlossningen och ungefär hur höga värden hade ni? :)

2019-12-09
Tanja1995
Tanja1995
Bebis på 4 månader

Hej! Jag fick graviditetsdiabetes som upptäcktes vecka 29 om jag minns rätt. Jag lyckades hålla mina värden i schack genom att jag tänkte på kosten och promenerade efter varje måltid. För mig var frukosten svårast och där blev det över om jag inte promenerade innan sockret skulle tas. Allt som allt kanske jag låg över på luncher och middagar 4 gånger och det var för att jag åt mjukt vitt bröd bland annat, så det hade jag koll på.

När jag fick blodsockermätaren så kollade de även mitt långsiktiga värde vilket låg på 34. Skulle man haft över 43 om jag minns rätt så skulle chansen varit ganska stor att diabetes 2 två skulle vara kvar, men under det var det väldigt sannolikt att den skulle vara borta efter förlossningen. Min graviditetsdiabetes försvann i samband med sonens födsel. De kollade honom lite extra då hans blodsockervärden var lite höga och jag behöver logga mina värden en dag efter så att de kunde journalföras innan jag blev ”friskförklarad”.

2020-01-07
HannaF
HannaF
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...