App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svårt att hitta knipet

Jag har nyligen fått mitt tredje barn, och med alla 3 har jag varit urusel på knipövningarna efteråt. Delvis säkert på att jag inte har känt att de varit nödvändiga just då, jag har aldrig läckt trots kraftig hosta etc men mestadels för att jag verkligen inte hittar vilja muskler jag ska knipa med. Idag var jag på efterkontrollen hos bm och hon bad mig knipa runt hennes fingrar, men jag kunde typ inte alls så hon skulle skicka remiss till en sjukgymnast för att hitta rätt muskler att knipa med. Någon som gjort detta? Trots min ålder och allt man gått igenom med 3 graviditeter och 3 förlossningar så kändes detta plötsligt ganska genant och jag har egentligen lust att strunta i det, men det kanske är jättekorkat... Och det hjälper inte hur mycket jag läser om "hängmattor" och att man ska knipa bakifrån och fram och gud vet vad, jag får verkligen inte till det.

2019-11-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

När jag skrev att du kan avbryta kisstrålen menade jag då inte att du ska göra det dagligen då du kissar. Var antagligen otydlig i det eftersom andra reagerat så. Man kan ju göra det någon gång för att som jag skrev hitta hur man kniper, inget annat. Sen var det en fysioterapeut på bb som sa till mig att man ska tänka sig att man ska hålla inne en fis, så det är inte helt taget ur det blå!
Lycka till oavsett!

2019-12-21
Evanima
Evanima

Tycker du ska ta hjälp av någon som är utbildad inom området och inte lyssna så mycket på kommentarerna här. Du ska inte knipa av strålen!
Efter mitt första barn hade jag vissa problem i starten att få till knipet. Tog kontakt med en tjej som var utbildad inom mammamage. Googla certifierad mammamage tränare och din stad typ så kommer det garanterat komma upp någon i närheten. Ladda också ner appen mammamage - den är superbra och har tydliga videos och tips på att få rill knipet:

Lycka till och ta hand om dig 💓

2019-12-18
UppochHoppa
UppochHoppa

Tack för era svar, men jag har också hört att man inte ska mixtra med kissreflexen så det gör jag inte. Jag har 2 såna där knipkulor (2 på ett snöre), men jag fattade liksom aldrig vitsen, jag stoppade in de och jaha..sen då? Kunde gå runt med dem också, men det kändes inte som att jag behövde knipa eller anstränga mig. 🤣 Jag väntar fortfarande på kallelsen till fysio och jag har fortfarande inte kommit igång med träningen på egen hand.

2019-12-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Måste faktiskt varna för det föregående skrivit. Att bryta strålen någon enstaka gång här och där för att se så man har rätt knip är okej. Men sjukgymnaster varnar för detta då det kan förstöra det normala kisseriet.

Rekommenderar start knipkulor. Enligt mig betydligt lättare att få till rätt knip eller något knip alls. Börja när du ligger på rygg. Alternativt ett finger du kan knipa kring, hjälper också väldigt mycket. Är man svag är det inte säkert att man känner att man lyckas knipa trots att man faktiskt gör det.

2019-12-18
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Precis som förra skrev, så försök avbryta kisstrålen när du sitter på toa för att hitta hur du gör. Eller tänk dig att du måste hålla inne en fis, men utan att spänna skinkorna då ;-)

2019-12-18
Evanima
Evanima

Har du testat att inte kissa? Nu menar jag inte att undvika toaletten utan gå på toa men att avbryta efter att du börjat kissa? Det finns flera muskler som man kan träna på olika sätt men den främre kan vara lättast att hitta eftersom den sitter vid urinröret. Försök att avbryta kissningen så ofta du kan/vill/hinner, gör det varje gång om du har möjlighet.
Det finns ju även knipkulor att köpa som gör det lättare att känna knipet. Om du hade svårt att knipa runt hennes finger skulle jag nog rekommendera en större storlek på kulorna så är det lättare knipa runt.
Som motivation kan jag säga att en vältränad bäckenbotten bidrar till bättre sex i alla fall om du frågar mig^^
Lycka till!

2019-12-17
Selken
Selken
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...