App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Avvänja tutten

Hej på er! Min son är 3,5 månad nu, snart fyra månader. Jag undrar om det är andra som varit/är i samma situation. Han har svårt att somna om han inte har tutte i munnen. På dagarna har jag inte så mycket emot det men kvällarna börjar bli tröttsamma. Vi försöker lägga honom i skaplig tid men det blir alltid två omgångar nattning. Tre den senaste veckan. Vid första omgången så somnar han till men när jag lite smidigt ska smyga ut tutten ur munnen vaknar han o gnäller efter den. Tyvärr ratar han nappen så att byta tutte mot napp fungerar inte. Jag vet ju att han är trött men att vagga honom till sömns går inte ( även om det är min högsta önskan att mata honom och sedan kunna vagga honom till sömns). Hur har ni andra gjort med samma problem? En nattning kan hålla på i flera timmar just nu vilket är lite tröttsamt för mig och för brösten. Jag hade en tanke om att ev byta natt målet till flaska (mjölk eller ersättning ). På dagarna somnar han bra i vagnen när vi är ute och går men mörkret på kvällarna gör mig sådär sugen på promenad. Börjar bli lite trött på detta. Eller är det bara en fas man måste ta sig igenom o hur länge ska det pågå i så fall?

2019-10-31
Eulalia123
Eulalia123
Bebis på 8 månader

Jag är exakt samma situation. Min son som också är 3,5 månad går inte att somna utan tutte och napp vägrar han. Han vaknar nästan direkt om jag lyckas ta mig ut.
Fick rådet på BVC att låta pappan natta. Har försökt men det är totalt gallskrik i 2 timmar tills hans sommar av utmattning. Pappa ligger jämte och pratar, lugnar eller klappar men min son har bara panik. Kommer jag och ger honom tutte somnar han direkt och går jag blir han helt hysterisk tills jag kommer tillbaka. Det gör ingen skillnad att pappa ligger jämte honom hela tiden. Precis som du får han gärna ligga så på dagen men en kvällen hade jag önskat att han bara kunde sova ett par timmar själv. Min son klara inte vagnen men sele sommar han i på promenader. På BVC sa dom att det tar en vecka att få in något nytt (2 veckor om dom är riktigt envisa). Men 2 veckor med en hysterisk bebis klarar inte mitt mammahjärta. Så är också nyfiken på om det finns några tips eller om jag bara skall acceptera att han vill inte sova utan mig.

2019-10-31
CeciliaJuli
CeciliaJuli
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...