App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bli delvis sjukskriven gravid?

Hej på er! Är det någon av er som har erfarenhet av att bli delvis sjukskriven under graviditeten? Jag är i vecka 31 +0 idag och börjar känna att kroppen ger upp. Det är inget större fel på mig, alla mina värden är bra och så men har jobbig ryggvärk/bäckenvärk som gör att det nästan är omöjligt att jobba framåt eftermiddagen. Jag sitter på kontor, så det är ju ett väldigt snällt yrke men framåt eftermiddagen mår jag så dåligt i ryggen... Jag kan liksom inte sitta still, det kryper i kroppen och alla positioner (inkl stå upp) gör ont i någon bemärkelse. Det enda som är skönt är att halvligga ned i soffan/sängen. Förutom ryggvärken har jag har ett ganska stressigt jobb med massa kontaktytor, möten och koordinering. Jag är helt slut när jag kommer hem efter 8 timmar. Jag är så trött att jag måste lägga mig direkt när jag kommit hem, jag orkar ingenting hemma. I veckorna är jobba och sova i princip det enda jag gör. Min chef tycker synd om mig och vill att jag ska sjukskriva mig 80%, och egentligen skulle jag nog med vilja det men jag är rädd att försäkringskassan inte kommer godkänna en sjukskrivning om det inte är "allvarligt" Är det någon som har erfarenhet av sjukskrivning och graviditet när man egentligen inte är "sjuk" per försäkringskassans definition? Jag tror inte jag kommer orka hålla på så här och vill inte behöva ta ut föräldraledighet så långt innan bebisen kommit... De dagarna vill jag ju ha med mitt barn :(

2019-10-30
ememe92
ememe92
Bebis på 2 månader

Hej hur går det för dig?
Jag sjukskrevs för foglossning så jag jobbade 75% redan från vecka 20 typ, sen gjorde jag det en månad och sen gick jag ner till 50% och gjorde det fram till graviditetspenning. Aldrig krångel med försäkringskassan.

2019-12-19
Sidfäldt
Sidfäldt
Bebis på 2 månader

Hade samma problem när jag också var gravid. Jobbar på en mottagning på ett sjukhus och fick problem med foglossning runt v.32. Satt för det mesta i reception och tog emot patienter, så hade ju inget tungt jobb i den bemärkelsen, men kändes ändå rejält i kroppen efter en arbetsdag på 8 timmar så förstår dig till fullo!
I alla fall så kände jag en dag att det bara inte funkade längre så jag gick till VC där en läkare sjukskrev mig på 50%. Ville få 100% sjukskrivning men läkaren sa då att troligtvis kommer FK inte godkänna det så det fick bli en sjukskrivning på 50% istället. FK godkände sjukskrivningen utan några invändningar. Kändes faktiskt ok att jobba 50 då jag bara gjorde halva dagar så eftermiddagen kunde jag vila upp mig hemma vilket kändes jätteskönt.

2019-10-31
Hannaa_92
Hannaa_92
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...