App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Idétorka och barnmeny

Min son är nu 6 månader och har börjat äta riktig mat för att trappa ner med amningen. Just nu äter han havregröt till frukost, hemlagad mat till lunch, gröt/välling till kvällsmat och däremellan ammar han. Men vill nu byta ut det till riktig mellanmål och endast amma på natten/kvällen. Vad ger ni era 6 månaders till mellanmål? Hur ser era barns "menyer" ut för en dag? Har ni även några tips på maträtter att laga till småbarn?

2019-10-29
Mammamu2
Mammamu2
Bebis på 10 månader

Bitar av macka med leverpastej, han gillade mosad potatis med ägg i. Sen tog jag ofta bort av våran mat innan saltning och mixade. Äldste pojken gillade mycket puremat så hade mixad kokt morot som jag hade frusit in i isfacksbitar. Banan.
Gjorde grötpinnar som gick hem.

2019-10-30
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Min 6 månaders får bla banan mosat med jordnötssmör på ett rån eller leverpastej (har fortf svårt för lukten) ägg i alla former går hem. Avocado m strimlad kalkon (finns färdig i påse i butik) Sen äter han de vi äter. Ibland någon burk när maten ej passar. Försöker nu få bort amningen. Nåt tios hur man gör de till natten? Min son tar inte flaska o vill helst inte börja med välling.

2019-10-29
Ek3933
Ek3933

Jag minns inte helt hur ofta min son käkade i den åldern, men hade sedan 4 månaders ålder ätit smakportioner, egna miniportioner av aprikos och järnberikad gröt.
Men kring den åldern introducerade jag ”riktig” mat. Kunde vara bönpasta med köttfärssås. Lite meck i början med bitar men han lärde sig rätt fort.
Linssoppa var en kladdig hit. Även burkmat gick ner ifall vi var iväg. Potatismos med mosade köttbullar brukar gå bra. Sen körde jag rätt hårt med ”ingen frukt” mycket grönsaker för att få honom att äta grönsaker. Han gillar det dock inte just nu såvida jag inte lurar i mini finhackad broccoli i bönpasta 😂 så det verkar inte alltid fungera att vänta med sött...
Du kan i regel ge samma mat som du själv äter, utan salt eller spenat är det väl man ska vänta med?
Jag tog ibland bara bort lite mat och kryddade sedan vår och mixade med handmixer. Dock lät vi sonen äta både curry, vitlök och lök och det har gått väl. Är kanske lite olika hur känsliga magar barn har.

2019-10-29
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...