App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur började er förlossning?

Sitter här nu med 2 dagar till bf. Önskar att jag inte går över men förstår att det är väldigt vanligt med första. Dela gärna med er era första tecken på hur förlossningen startade. Provade ni husmorsknep? Hur snabbt gick det osv? Vore kul att läsa :)

2019-10-28
MatildaochLo
MatildaochLo
Bebis på 5 månader

Glömde säga att hon föddes i början av vecka 39.

2019-12-18
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 24

Mitt första barn fick jag förvärkar på torsdagskvällen, åkte in då de var täta och kraftiga, de kom var tredje minut. Fick värkavstannande för att kunna sova lite tre på natten. Värkarna satte igång igen under fredag fm men de kom kanske 3 gånger i timmen fram till kl 13. Vi bestämde oss vid kl 11 för att åka hem då det var så lugnt men det vara bara att skynda sig in, då allt hade satts igång ordentligt igen och hon kom ut kl 14.56. Vattenavgång och krystningvärkar direkt efter i undersökningsrummet. Så jag födde utan bedövning i undersökningsrummet, krystade kanske 14 min.

Hoppas att allt gick bra för er under förlossningen :)

2019-12-18
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 24

Borde tillägga att det var första barnet 😊

2019-12-18
Jenni8
Jenni8
Bebis på 10 månader

Jag och maken var och bastade på torsdag kväll, (v 39+0) han masserade mina svullna och onda fötter i bastun. Efter bastun i soffan hade jag förvärkar, jag trodde det var sammandragningar, som jag haft i flera månader redan, men nu i efterhand borde jag fattat att det var förvärkar för dom gjorde lite ondare än sammandragningarna gjort 😄 gick och la oss, liten stund senare stiger upp för att kissa, ca 00.15 märker att mitt vatten går, åkte in till förlossningen och blev kvar där då det är flera mil dit. Tösen föddes lördag morgon i v39+3 😍

2019-12-18
Jenni8
Jenni8
Bebis på 10 månader

Hej,

Nu har du naturligtvis redan fött men här kommer min förlossning;
Hunnsvepning 40+9 vid kl 14. Runt 16 började jag känna molande värk och hade lite koll på klockan med inget överdrivet. Var på sortergården och sen en sväng i affären men kände att det kanske var bäst att åka hem. Runt 19 ringde jag in till förlossningen och fick tipset om Alvedon och en varm dusch. Jag satt obekvämt i duschen och kände värken lika mycket som tidigare så efter 30-40minuter gick jag ur och då blev smärtan så mycket värre. Duschen hade tydligen hjälpt rätt mycket! Jag la mig i soffan med värmefilt och försökte få i mig lite mat vilket gick rätt bra. Vid 22 tog jag med mig filten till sängen och lyckades somna på bara några minuter. Vid 06 vaknade jag och då klockade jag tre värkar på 10 minuter. Väckte min make som fick packa ner det sista i väskan medan jag ringde förlossningen. Strax efter 07 var vi inne och fick stanna kvar trots att jag bara var 2cm öppen. Vid 10 hade jag badat, testat akupunktur, tagit lite lustgas och skulle precis få epidural. Efter epiduralen sov jag till 11 när de gjorde undersökning och tog hål på vattenhinnan. Därefter sov jag en sväng till. Vid 14 gick jag värkstimulerande dropp eftersom det gick lite långsamt och efter det somnade jag om igen. De väckte mig för undersökningar lite då och då men jag somnade om direkt efteråt. Runt 19.30 vaknade jag och var väl äntligen redo. Jag var uppe och rörde lite på mig, åt lite fil och baljade i mig en känna äppeljuice. Klockan hade väl slagit 20 när BM konstaterade att jag var 10cm öppen och kunde nu börja krysta lite försiktigt vid värkarna samtidigt som jag var uppe och gick. Jag krystade lite försiktigt och när BM kom in och skulle titta om det hade hänt något tittade hon upp och sa "Jaha, nu kommer det en bebis här minsann". Då var klockan 20.25. Två kryssningar senare var klockan 20.32 och en helt perfekt bebis låg på mitt bröst.
Ibland är det lätt att man snappar upp de värsta förlossningarna men det finns den totala motsatsen också. Jag gick över 10 dagar. Från första värk till bebis tog över 28 timmar. Jag sov, åt och drack utan större smärtor under nästan hela tiden. Och det bästa av allt är att under vägningen och mätningen av bebisen så gick jag och bajsade utan problem eller smärta! Hahah, bara mammor som förstår den lyckan!

Hoppas din förlossning var kalasbra!

2019-12-17
Selken
Selken
Bebis på 2 månader

Haha blev så till i min berättelse att jag glömde skriva vad själva tecknet var.
Men ja de va som min barnmorska sa, att kroppen förbereder sig utan att man märker de!
Jag låg hemma och bunkrade upp mig med massoor utav mat! Och ville inte träffa någon - därför jag grät så mycket, för då va de ju inte kul att ses. Ville bara vara helt ensam!

2019-10-28
979797
979797
Gravid i vecka 30

Enda som jag nu i efterhand kan tänka på som va ”tecken” på att förlossningen var på G va att jag åt, åt som ALDRIG förr. Alltså man kan ha craving som gravid och äta mängder. Men detta var något heelt annat 😂
Min barnmorska sa till mig en fredag - din kropp kommer att förbereda sig, väl!!! Du kommer låsa in dig i sitt hem. Men du kommer inte lägga märke till de just då. Men du kommer förstå sen.

Måndagen började mitt sjuka beteende till mat, godis, fika osv. Jag åt alltså bokstavligttalat 3-4 gånger i timmen! Jag åt inte heller lite!!!!! Haha de är så sjukt att de fick plats i min mage. Tisdagen var likadan, men då grät jag så länge jag var vaken, bara grät och grät. Ville vara ifred. + åt.
Onsdagen var lite bättre. Grät inte så mycket och åt inte liika mycket men betydligt mycket mer än vad jag gjort under min graviditet.
Torsdag på självaste BF. Dagen var helt normalt, jag hade SÅ mycket energi!! Ändå konstigt, med tanke på att jag legat i soffan stilla och krängt i tre dagar 😂 jag shoppade bebiskläder hälsade på kompisar, handlade mat (haha) sen på kvällen drog de igång, inte jätte snabbt men ändå snabbt.
På 30 min kände jag vanliga mensvärkar som kom HELA tiden. Sen efter de 30 minuterner kom de kraftigare och kraftigare, de höll i sig sååå länge med kändes de som. Körde hem, hade cirka 10 minuter hem med bil. De kändes! Och jag var livrädd för att krocka! Men hem kom jag och de blev mer och mer smärtsamt. Höll ut nästan hela natten innan vi åkte in. Långdragen förlossning som tuuuuuusan. 23 timmar från första värken. Men inget märkvärdigt, allt gick så bra så! Och de gick nästan som jag tänkt mig faktiskt. Nåväl, ut kom han. Och jag längtar SÅ fruktansvärt mycket till min nästa förlossning! Blir sprallig i kroppen! Det var så häftigt!!!! Vill föda barn så många fler gånger. Wow alltså!

Vilken text det blev..
Lycka till nu! Allt kommer förhoppningsvis gå bra, och ut får ni den mest vackraste bebisen NÅGONSIN.

2019-10-28
979797
979797
Gravid i vecka 30

Barn nr 1: fick lite värkar vid 21 på kvällen, blev tätare och tätare, åkte in och var på BB vid 3 ungefär och sonen föddes 9.14. Då var det BF+4

Barn nr 2: Hade lite lite fostervatten så blev igångsatt BF+11. Jag hade inga känningar alls innan klockan 16 och då hade igångsättningen börjat kvällen innan med att jag fått en kuff, liten ballong, och sedan fick jag nån sorts gele dagen efter som skulle mjuka upp tappen. Sen gick det väldigt fort,kl 17.30 in på förlossningsrum efter att de sett att det var massa värkarbete, BM trodde mig nästan inte, Klockan 19.42 så var tjejen ute.

Barn nr 3: Hon ville inte komma ut så blev igångsatt på BF+15. Fick dricka nån sorts hormon med jämna meöllanrum. Inget som hände på hela dagen och kände inget alls. Kl 23.30 så satte det igång med ett brak och tjejen var ute 01.49.

Med de två sista så fick jag någon/några hinnsvepningar utan resultat, jag tog många promenader i backar för att starta nåt men fick bara värkar som avtog igen efter en stund. Sen försökte jag och min man få igång det med sex,sex och lite till sex men det hjälpte inte heller. Så inga knep som fungerade för mig.

2019-10-28
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Gick 10 dagar över tiden, hade massa småkänningar runt bf, testade att promenera, trappor, squats, etc, inget hjälpte.. hade sammandragningar, men gick över.Sen bf+10 diarré mitt i natten, attack av diarré, illamående, kallsvettig etc. 8h senare var sonen ute

2019-10-28
2019
2019
Bebis på 11 månader

Barn 1: inga tecken innan, förlossningen startade med täta värkar och blödning på 39+3. Tog 10 timmar från första känning.
Barn 2: inga tecken innan, förlossningen startade med vattenavgång mitt i natten på 39+4. Tog 5 timmar.
Barn 3: inga tecken innan. Vaknade tidigt på morgonen med lite värkar. Gick hela dagen med värkar till och från. Bebis föddes 02.55 på natten, 21 timmar efter första känning, på 40+2.

Så min sista skrutt blev både den längsta graviditeten och den längsta förlossningen. ;)

Lycka till!

2019-10-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...