App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur började er förlossning?

Sitter här nu med 2 dagar till bf. Önskar att jag inte går över men förstår att det är väldigt vanligt med första. Dela gärna med er era första tecken på hur förlossningen startade. Provade ni husmorsknep? Hur snabbt gick det osv? Vore kul att läsa :)

2019-10-28
MatildaochLo
MatildaochLo
Gravid

Haha blev så till i min berättelse att jag glömde skriva vad själva tecknet var.
Men ja de va som min barnmorska sa, att kroppen förbereder sig utan att man märker de!
Jag låg hemma och bunkrade upp mig med massoor utav mat! Och ville inte träffa någon - därför jag grät så mycket, för då va de ju inte kul att ses. Ville bara vara helt ensam!

2019-10-28
979797
979797
Gravid i vecka 14

Enda som jag nu i efterhand kan tänka på som va ”tecken” på att förlossningen var på G va att jag åt, åt som ALDRIG förr. Alltså man kan ha craving som gravid och äta mängder. Men detta var något heelt annat 😂
Min barnmorska sa till mig en fredag - din kropp kommer att förbereda sig, väl!!! Du kommer låsa in dig i sitt hem. Men du kommer inte lägga märke till de just då. Men du kommer förstå sen.

Måndagen började mitt sjuka beteende till mat, godis, fika osv. Jag åt alltså bokstavligttalat 3-4 gånger i timmen! Jag åt inte heller lite!!!!! Haha de är så sjukt att de fick plats i min mage. Tisdagen var likadan, men då grät jag så länge jag var vaken, bara grät och grät. Ville vara ifred. + åt.
Onsdagen var lite bättre. Grät inte så mycket och åt inte liika mycket men betydligt mycket mer än vad jag gjort under min graviditet.
Torsdag på självaste BF. Dagen var helt normalt, jag hade SÅ mycket energi!! Ändå konstigt, med tanke på att jag legat i soffan stilla och krängt i tre dagar 😂 jag shoppade bebiskläder hälsade på kompisar, handlade mat (haha) sen på kvällen drog de igång, inte jätte snabbt men ändå snabbt.
På 30 min kände jag vanliga mensvärkar som kom HELA tiden. Sen efter de 30 minuterner kom de kraftigare och kraftigare, de höll i sig sååå länge med kändes de som. Körde hem, hade cirka 10 minuter hem med bil. De kändes! Och jag var livrädd för att krocka! Men hem kom jag och de blev mer och mer smärtsamt. Höll ut nästan hela natten innan vi åkte in. Långdragen förlossning som tuuuuuusan. 23 timmar från första värken. Men inget märkvärdigt, allt gick så bra så! Och de gick nästan som jag tänkt mig faktiskt. Nåväl, ut kom han. Och jag längtar SÅ fruktansvärt mycket till min nästa förlossning! Blir sprallig i kroppen! Det var så häftigt!!!! Vill föda barn så många fler gånger. Wow alltså!

Vilken text det blev..
Lycka till nu! Allt kommer förhoppningsvis gå bra, och ut får ni den mest vackraste bebisen NÅGONSIN.

2019-10-28
979797
979797
Gravid i vecka 14

Barn nr 1: fick lite värkar vid 21 på kvällen, blev tätare och tätare, åkte in och var på BB vid 3 ungefär och sonen föddes 9.14. Då var det BF+4

Barn nr 2: Hade lite lite fostervatten så blev igångsatt BF+11. Jag hade inga känningar alls innan klockan 16 och då hade igångsättningen börjat kvällen innan med att jag fått en kuff, liten ballong, och sedan fick jag nån sorts gele dagen efter som skulle mjuka upp tappen. Sen gick det väldigt fort,kl 17.30 in på förlossningsrum efter att de sett att det var massa värkarbete, BM trodde mig nästan inte, Klockan 19.42 så var tjejen ute.

Barn nr 3: Hon ville inte komma ut så blev igångsatt på BF+15. Fick dricka nån sorts hormon med jämna meöllanrum. Inget som hände på hela dagen och kände inget alls. Kl 23.30 så satte det igång med ett brak och tjejen var ute 01.49.

Med de två sista så fick jag någon/några hinnsvepningar utan resultat, jag tog många promenader i backar för att starta nåt men fick bara värkar som avtog igen efter en stund. Sen försökte jag och min man få igång det med sex,sex och lite till sex men det hjälpte inte heller. Så inga knep som fungerade för mig.

2019-10-28
ma78
ma78
Barn på 1 år och 11 månader

Gick 10 dagar över tiden, hade massa småkänningar runt bf, testade att promenera, trappor, squats, etc, inget hjälpte.. hade sammandragningar, men gick över.Sen bf+10 diarré mitt i natten, attack av diarré, illamående, kallsvettig etc. 8h senare var sonen ute

2019-10-28
2019
2019
Bebis på 8 månader

Barn 1: inga tecken innan, förlossningen startade med täta värkar och blödning på 39+3. Tog 10 timmar från första känning.
Barn 2: inga tecken innan, förlossningen startade med vattenavgång mitt i natten på 39+4. Tog 5 timmar.
Barn 3: inga tecken innan. Vaknade tidigt på morgonen med lite värkar. Gick hela dagen med värkar till och från. Bebis föddes 02.55 på natten, 21 timmar efter första känning, på 40+2.

Så min sista skrutt blev både den längsta graviditeten och den längsta förlossningen. ;)

Lycka till!

2019-10-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...