App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur tidigt kan man känna av att man är gravid?

Hej, Jag och min partner försöker bli gravida med vårt andra barn. Jag hade min andra ägglossning förra veckan, efter att ha tagit ut min hormonspiral. Vi hade samlag senast i torsdags och i lördags (endast två dagar senare), fick jag en rejäl molande värk i nedre delen av magen, som spred sig bak mot ryggen. Jag blev även plötsligt illamående och fick bli sängliggande i några timmar innan det släppte. Den molande värken höll dock i sig hela helgen och gör sig fortfarande påmind till och från. På söndagen började även mina bröst att ömma. Det låter osannolikt, men kan jag på något sätt ha känt av att ägget blivit befruktat, så pass snabbt efter samlag? Jag blir såklart oerhört nyfiken och vill veta så snart det bara går, och har beställt ett sk testa-tidigt graviditetstest. Då jag inte har koll på min menscykel ännu (den var oregelbunden under tiden jag hade min spiral), undrar jag hur tidigt efter samlag jag kan ta detta test. Är det någon här som vet? Jag har förstått att det tar upp till en vecka innan ägget vandrat in i livmodern. Har någon här några tips och råd gällande detta, eller har upplevt samma sak? Tack på förhand! Mvh Förväntansfull :)

2019-10-28
RebeckaT84
RebeckaT84
Gravid i vecka 22

Hej,

Hormonspiralen kan ge skydd långt efter att den är uttagen, tyvärr. Det du känt kan ha varit efter spiralen.
Så nu var det tråkiga sagt!
Första gången jag och min make hade oskyddat sex var näst sista dagen på en semester. Jag hade slutat med p-piller några veckor tidigare så det skydd vi använt (Innan dem visst råkat ta slut) var kondomer. Dagen efter när vi var påväg hem har jag svårt att komma till ro och känna mig bekväm. Jag brukar alltid sova på resor men nu var det något som kändes annorlunda och dessutom spände brösten. Jag försökte vifta bort det med ursäkten om att det säkert var ägglossningen men jag visste redan då att detta var något annat! Grattis om du känt graviditet tidigt! Det blir som en liten hemligt överraskning man själv går och när på!

2019-12-17
Selken
Selken
Bebis på 2 månader

Jag heter Lilian N. Det här är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtrollande. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte skilsmässa men när jag stötte på Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälpa till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min överraskning sa han att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. WOMB 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRETAG 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOB-STAV 8 LOTTERISK STÄLLNING och STOLTFALLSTAV.

2019-10-30
liliannikky
liliannikky

Det är jobbigt när kroppen spelar spratt
Jag hoppas att ni får erat pluss snart 😃 men du kan ju haft ägglossningen då det var det du kanske kände och gjorde dig snurig? Bara en tanke.

2019-10-30
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 3 månader

@zeldaevelina
Tack så mycket för ditt svar! Så spännande och roligt för er! :)
Vi får se vad det blir av det här. Misstänker att min kropp kan ha spelat mig ett spratt. Vi ger inte upp dock ;-)

2019-10-30
RebeckaT84
RebeckaT84
Gravid i vecka 22

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-29
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 3 månader

@FamS9
Tack för ditt svar! Jag tycker själv att det låter osannolikt, så du har högst troligt helt rätt 😄 Vårt första barn tog också lång tid, ca 1,5 år, så vet att det inte går att ta för givet att det ska ta direkt. Tror nog att min kropp spelar mig ett spratt, eftersom jag har full fokus på detta just nu. Håller tummarna oavsett, men det lär väl första visa sig efter någon vecka eller så :) Tack! / Rebecka

2019-10-29
RebeckaT84
RebeckaT84
Gravid i vecka 22

Beroende på vart ägget är när de blir befruktat så kan de ju ta olika lång tid innan det fäster men 5-7 dagar brukar det ta så det du kände kan tyvärr inte ha varit att ägget fäste :/
Kroppen är ganska duktig på att inbillar sig en massa, tog oss 2år att få bullen att börja bakas i ugnen, och vid varje ”befruktning” under denna tid fick jag för mig att det kändes annorlunda :( och att de skedde en faktiskt befruktning.
Så de här med att man känner befruktning eller en graviditet stämde inte alls för mig.
Men alla är vi olika. Önskar er all lycka!!!! (Sorry om jag var en partypooper)

2019-10-29
FamS9
FamS9

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-10-28
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...