App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ny på ett jobb.... och bli gravid...råd tack

Hejsan. Jag undrar om det är folk därute som börjat på ett nytt jobb och sen inom 6 månader upp till 1 år fått reda på att du är gravid. Hur har ni gjort och känt då? Hur har eran arbetsgivare tagit det. Super bra eller finns det några mardrömmshistorier där ute? :( en som funderar väldigt mkt på det

2019-10-26
Öström93
Öström93

Jag plussade 2 dagar innan jag började på min nya tjänst för några år sedan. Jag valde att berätta för min chef runt v 12, för jag ville vara ärlig och säga det under min provanställning. Min chef tog det bra, och jag blev tills vidareanställd. När jag varit hemma 1 år och började jobba igen, väntade jag redan mitt andra barn. Chefen såg att jag var gravid och frågade på ett snyggt sätt, utan att fråga rakt ut, jag kan inte ljuga och berättade att jag var gravid i v 14 då, hon fick ett skrattanfall för det var ju faktiskt ganska komiskt! Så min chef tog det bra! Sen har det varit en hel del skämt som också har varit tröttsamma om att jag "alltid var gravid".

2019-10-30
Evanima
Evanima

Jag fick reda på att jag var gravid samma vecka som jag skrev på kontrakt för nytt jobb. Ringde och berättade veckan innan jag började eftersom jag tyckte det kändes bäst så. Jag fick bara gratulationer och min chef sa att jag får berätta själv för kollegorna när jag känner mig redo. Så imorgon får resten av gruppen reda på det. Är i vecka 16 imorgon.

Tycker absolut inte du bör vara orolig, och om dem säger något så kanske det inte är en så bra arbetsplats att vara på i alla fall.

2019-10-30
Linnea425
Linnea425
Gravid i vecka 21

Jag hade precis börjar som säljare i butik när jag blev gravid. Och eftersom jag mådde så sjukt illa halva graviditeten så berättade jag i v8 har jag för mig.
Bc tog det väl ok.
Dock flyttade hon ett par månader senare. En av de anställda blev bc och hennes gamla tjänst blev ledig. Jag frågade då om jag var aktuell för den. Nya bc svarade nej, du är ju gravid. 😂 hade velat ha det inspelat. Hade väl gett en 50000:- om jag anmält till DO.
Men tiden gick, jag fortsatte, blev fastanställd och är kvar men har en deltidstjänst.
Dock under denna process sökte jag ett annat jobb med fler timmar och vet att jag övervägdes att få det. Men fick reda på att det skulle satsas så mycket på den nye med utbildning osv. Så jag ringde innan anställning och sa att jag var gravid, också innan v12. Och huxflux hade de fått tag i någon annan med mer erfarenhet🤭 men men. Jag anser att det är bra att vara ärlig. Men efter detta skulle jag hålla sånt för mig själv.😁

2019-10-28
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 5 månader

Födde mitt första barn 13 månader efter att jag började på mitt nuvarande jobb, var aldrig några konstigheter. Chefen blev glad och löste så jag kunde jobba hemifrån de sista månaderna och hade det svårt med pendlingen pga. sammandragningar och foglossning. :)

2019-10-27
MånensMamma
MånensMamma

Ser det inte ens som ett problem. Alla blir ju gravida hela tiden! Jag blev gravid 1 år efter att jag började ett nytt jobb, slutade dock i ma innan jag berättade för chef och kollegor. Blev gravid strax efter igen så barnet föddes 2 år efter att jag började på det jobbet. Sånt är livet. Man kan inte anställa kvinnor i barnafödande ålder om man inte kan hantera att de blir gravida.

2019-10-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...