App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ny på ett jobb.... och bli gravid...råd tack

Hejsan. Jag undrar om det är folk därute som börjat på ett nytt jobb och sen inom 6 månader upp till 1 år fått reda på att du är gravid. Hur har ni gjort och känt då? Hur har eran arbetsgivare tagit det. Super bra eller finns det några mardrömmshistorier där ute? :( en som funderar väldigt mkt på det

2019-10-26
Öström93
Öström93
Gravid i vecka 14

Jag fick en fast tjänst inom samma som jag tidigare jobbar med fast i annan kommun och drygt en vecka efter att jag tackat ja till tjänsten plussade jag. Jag hade en enorm ångest och när jag äntligen började tjänsten var jag redan vecka 17 drygt vilket gjorde det ännu jobbigare. I samband med att jag fick till mig att chefen ville skicka mig på en omfattande flerdagars utbildning berättade jag för henne och hon blev jätteglad för min skull. Några veckor senare efter RUL berättade jag för mina kollegor som alla också var glada. Jag tänker att ibland går man med en obefogad oro över saker enda sättet att ta reda är att berätta ♡

2020-01-13
peanutbunny
peanutbunny
Bebis på 15 månader

Tog i höstas tjänstledigt för att testa ett vikarist på annat jobb.. Började på nya jobbet 30 september, plussade på stickan 4 oktober... fick väldigt dåligt samvete... då nya chefen på intervjun frågat när jag tänkt skaffa barn...(irrelevant fråga enligt mig på en intervju..), jag svarade inte än på något år.. Jag mådde fysiskt bra under hela första tiden av graviditeten och berättade inte för chefen förns v. 11-12. Hon tog det väldigt bra, fick själv bestämma när jag ville berätta för kollegorna (som också tog det väldigt bra). Mitt vikariat går ut i mars och jag är i valet och kvalet hur jag ska göra nu.. gå tillbaka till min fasta tjänst och söka nytt jobb eller ej när det blir dags att börja jobba igen.. eller ta nya jobbet (vet ej vad för typ av anställning jag skulle kunna få under graviditeten hittils... kluven...
Men som svar på din fråga, det löser sig! Man ska va glad att man kan bli gravid om de är det man velat! :)

2020-01-11
Idbjo
Idbjo

Hade haft min nya tjänst i 6 månader och precis blivit erbjuden en annan tjänst som jag tackat ja till en vecka innan jag fick ett plus på stickan! Den nya tjänsten innebar ett arbete där det kunde bli tumult och våldsamt. Jag ringde chefen direkt och berättade att det var alldeles nytt och att det nog var bra om jag gick tillbaks till min första tjänst.
Hon gratulerade och sa att det var ju tråkigt!
Så berättade jag direkt för den kollega jag jobbade med att om något händer kommer jag inte stå i fronten. Jag hann dock bara berätta för två kollegor. Nästa gång jag kom till jobbet visste alla om det🤔

2020-01-05
Dernee_
Dernee_
Bebis på 12 månader

Jag plussade 2 dagar innan jag började på min nya tjänst för några år sedan. Jag valde att berätta för min chef runt v 12, för jag ville vara ärlig och säga det under min provanställning. Min chef tog det bra, och jag blev tills vidareanställd. När jag varit hemma 1 år och började jobba igen, väntade jag redan mitt andra barn. Chefen såg att jag var gravid och frågade på ett snyggt sätt, utan att fråga rakt ut, jag kan inte ljuga och berättade att jag var gravid i v 14 då, hon fick ett skrattanfall för det var ju faktiskt ganska komiskt! Så min chef tog det bra! Sen har det varit en hel del skämt som också har varit tröttsamma om att jag "alltid var gravid".

2019-10-30
Evanima
Evanima

Jag fick reda på att jag var gravid samma vecka som jag skrev på kontrakt för nytt jobb. Ringde och berättade veckan innan jag började eftersom jag tyckte det kändes bäst så. Jag fick bara gratulationer och min chef sa att jag får berätta själv för kollegorna när jag känner mig redo. Så imorgon får resten av gruppen reda på det. Är i vecka 16 imorgon.

Tycker absolut inte du bör vara orolig, och om dem säger något så kanske det inte är en så bra arbetsplats att vara på i alla fall.

2019-10-30
Linnea425
Linnea425
Bebis på 16 månader

Jag hade precis börjar som säljare i butik när jag blev gravid. Och eftersom jag mådde så sjukt illa halva graviditeten så berättade jag i v8 har jag för mig.
Bc tog det väl ok.
Dock flyttade hon ett par månader senare. En av de anställda blev bc och hennes gamla tjänst blev ledig. Jag frågade då om jag var aktuell för den. Nya bc svarade nej, du är ju gravid. 😂 hade velat ha det inspelat. Hade väl gett en 50000:- om jag anmält till DO.
Men tiden gick, jag fortsatte, blev fastanställd och är kvar men har en deltidstjänst.
Dock under denna process sökte jag ett annat jobb med fler timmar och vet att jag övervägdes att få det. Men fick reda på att det skulle satsas så mycket på den nye med utbildning osv. Så jag ringde innan anställning och sa att jag var gravid, också innan v12. Och huxflux hade de fått tag i någon annan med mer erfarenhet🤭 men men. Jag anser att det är bra att vara ärlig. Men efter detta skulle jag hålla sånt för mig själv.😁

2019-10-28
Premiemamma
Premiemamma

Födde mitt första barn 13 månader efter att jag började på mitt nuvarande jobb, var aldrig några konstigheter. Chefen blev glad och löste så jag kunde jobba hemifrån de sista månaderna och hade det svårt med pendlingen pga. sammandragningar och foglossning. :)

2019-10-27
MånensMamma
MånensMamma

Ser det inte ens som ett problem. Alla blir ju gravida hela tiden! Jag blev gravid 1 år efter att jag började ett nytt jobb, slutade dock i ma innan jag berättade för chef och kollegor. Blev gravid strax efter igen så barnet föddes 2 år efter att jag började på det jobbet. Sånt är livet. Man kan inte anställa kvinnor i barnafödande ålder om man inte kan hantera att de blir gravida.

2019-10-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...