App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

BILBARNSTOL EFTER BABYSKYDD

Vilken bilbarnstol rekommenderar ni efter babyskyddet? Är det något speciellt ni tycker man ska tänka på? Vi har en ny bil om det säger något, tänker med montering och sådant. I dagsläget har vi Britax primo inkl bas som babyskydd. Finns det något liknande efter den som är bra? Den är ju väldigt prisvärd. Kom med alla tips och förslag ni har :)

2019-10-24
sofia123456789
sofia123456789
Barn på 1 år och 11 månader

Det är en djungel och jag rekommenderar att prova stolen i bilen innan köp. Jag tycker att det är viktigt att stolen räcker länge, vilket utesluter isofix-stolar. Tänk även på rygghöjd, när det gäller detta. Ska stolen sitta i fram- eller baksäte? Det är lättare att montera fram, men det förutsätter ju att krockkudden kan avaktiveras. Ska stolen monteras mitten bak eller bakom föraren, köp stol med stödben, annars blir det svårt att justera förarstolen efter den som kör. Vi har en åtta år gammal Britax Freeway, som vi ska se om den går att använda igen i den bil vi använder mest, där det är mitten bak som gäller. Vi var nöjda med den till förra barnet. I den andra bilen, där barnen åker mindre ofta, har vi tidigare haft en Britax Twoway, monterad i framsätet. Den gamla var köpt -03, så vi köpte en ny likadan nu. Det är en rymlig och prisvärd stol, där barnet ryms som femåring också. Inte så mysig och ombonad till en bebis under ett år, men funkar för kortare sträckor även då.

2019-10-26
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 6 månader

Vi har en britax swing fix i-size, den går att vrida när man ska sätta in och ta ut barnet, är upp till 18 kg eller 105cm lång. Sitter med Isofix, jag är jättenöjd, inte den billigaste varianten men har sparat en del på ryggen för min del, då vi har en rätt hög bil och jag är kort. Också smidigt när barnet har somnat i bilen och lätt ta ta ut. Men vi har även en bältesstol i den andra bilen, vet inte vilket märke men också smidig och är upp till 25 kg. Den är svårare att montera tycker jag så att den sitter rätt jämfört med Isofix stolen

2019-10-24
Hyrkes
Hyrkes
Barn på 1 år och 7 månader

Det är lite klurigt vad man ska välja, en stol med isofix är väl att föredra om man ska flytta stolen ofta, men den kommer barnet troligtvis växa ur tidigare än en bältad stol (maxvikt 18 kg på Isofix och 25 på bältade stolar).
Vi valde att köpa två bältade stolar för att slippa flytta stolen mellan våra två bilar. Vi köpte britax maxway plus och är nöjda med dem! Lite krångligt är det dock om nån annan än vi ska köra henne men så långt har vi inte tänkt än 😂
Ganska många stolar har en funktion som gör att du kan luta stolen under färden (utan att montera om stolen) och det kan ju va bra om man åker mycket bil och långt.
Vet att det finns nån stol med både Isofix och bälte där man kan välja hur man vill montera dit den, tror det är axkid som har den (finns säkert fler också)
Va noga att prova stolen i er bil innan ni köper den bara, vissa stolar funkar inte i alla bilar.
Lycka till i djungeln! 😄

2019-10-24
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...