App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Någon mer som har Ulcerös kolit och är gravid?

Hej! Förstår om det inte är så många som hajar till på den här rubriken men undrar om det är någon mer som har ulcerös kolit (kronisk tarmsjukdom) och är gravid eller har varit gravid? Går mot slutet av min graviditet och undrar hur d gått för er under graviditeten och amning med mediciner, komplikationer etc...

2019-10-24
BFnov19
BFnov19
Bebis på 4 månader

Har IBD men inte fastställt om det är ulcerös eller chrons, fick mitt första barn 2018 och det andra kommer troligtvis i februari 2020. :)

Har gått på Azathioprin bägge graviditeterna då jag kommit i skov rätt tidigt under graviditeterna. Med första räckte det och vi fick sedan ta blodprov på dottern med jämna mellanrum för att se att dottern blodvärden inte påverkades av medicinen under tiden jag ammade då den är immunförsvarsnedsättande.

Den här gången har jag även fått Prednisolon då mina infektionsvärden varit väldigt höga, vilket tillsammans med Azathioprinet ökar risken för ex. gomspalt men har fått extra TUL insatt för att kolla detta så vi är förberedda vid förlossningen om det skulle bli så att bebisen fått det. Lär väl bli samma procedur den här gången om jag väljer att amma men funderar att skippa det helt då jag själv inte mådde bra psykiskt av det sist.

2019-10-26
MånensMamma
MånensMamma

Jag har ulcerös kolit och fick barn 2018. Jag har dock haft det ganska lindrigt och så länge jag äter asacol märker jag knappt av att jag har det. Jag åt medicinen under hela graviditeten och medan jag ammade. Vi fick ta extra blodprov en gång när han var några dagar och sen fick vi bara hålla koll så han inte fick diarré eftersom det kan vara en biverkan av medicinen. Det märktes ingenting på honom och jag fick inga skov eller så heller. Hoppas det går lika bra för dig!

2019-10-26
HildaEriksson
HildaEriksson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...