App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

7 månader och vill inte sitta

Hej. Har en pojke på 7 månader och visar inte ens en tendens till att vilja sitta. När man försöker få honom att sitta slänger han sig bara bakåt och blir sur. Även om man har honom framför sig gör han samma sak. Vi har en sån där "sittpotta" och den kan han sitta i men tröttnar snabbt och liksom försöker lägga sig på sidan.. Vet inte vad jag ska göra.... Börjar bli. Lite orol få han hellre vill liga på mage och nästan kryper nu. Med dottern var det bara pang boom så satt hon med knappt någon hjälp. Har ni några tips? Har tid hos BVC i början av november så ska fråga där också.

2019-10-23
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Min 11 månaders sitter inte heller. Kryper eller står heller inte. Hon är generellt långsam i sin utveckling. Pratar inte eller jollrar särskilt. Säger dock det viktigaste - mamma.
Jag har varit otroligt orolig och gått igenom såna kontroller med henne men det enda jag får som svar är att hon är långsam. Och jag får helt enkelt ha is i magen och njuta av att hon stannar där jag lämnar henne en liten stund till. Sen kan det gå snabbt om man har tur.

2019-10-31
MissCozi
MissCozi
Bebis på 15 månader

Vår son satt inte själv förän vid 12 månader (10 korrigerat). Självklart ska du prata med bvc om du är orolig. Men kom ihåg att barn är olika☺️💜
Och tids nog kommer alla ifatt om de är friska.
Ett råd vi fick från barnläkare (när man får prematurer får man gå på specialkoller för att se att barnet mår bra osv) var att det är väldigt svårt att mana på ett barn att utvecklas motoriskt. Att det bästa är att låta det ta sina steg i egen takt. Vet inte om det är aktuellt på fullgågna bebisar, men det hjälpte i alla fall oss att slappna av 😂
Hoppas bvc kan lugna dig. Kram!

2019-10-24
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader

Vi satte vår dotter i amningskudden på golvet, och på en matta så den inte kunde glida iväg när hon var runt 7 månader. Däri fick hon stöd runt om, men ändå bra kontakt med golvet med rumpan. Hon var lite gnällig första stunden, men med en soppslev och slickepott i plast att leka med gick det betydligt bättre. När hon sen tyckte det fick räcka med att sitta (oftast efter 5min i början) la hon sig åt sidan och ålade sig iväg :) Vet inte hur en sittkudde ser ut iofs, men jag fick tipset från BVC iaf att använda oss av amningskudden :)

2019-10-24
Sabinanilsson13
Sabinanilsson13
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...