App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Har någon placenta previa?

Hej! Jag har placenta previa alltså moderkaka som sitter lågt nere och har blödit flera gånger. Är i vecka 31 och jag undrar om någon här haft samma och hur har det gått för er. Är faktiskt väldigt rädd om hur det kan gå om den inte flyttat på sig och är livrädd för kejsarsnitt 😭

2019-10-23
Alisah86
Alisah86
Bebis på 2 månader

En till med föreliggande moderkaka 🙋🏼‍♀️ Upptäcktes pga att jag blödde men har ju fortfarande ganska långt kvar att gå i min graviditet. Blev akut snittad med förra barnet och hade inte ens tänkt tanken på snitt då, tror att det hade känts lättare om jag läst på lite innan.
Håller med om att det är otroligt svårt att hitta information om det, men pratade om det med min barnmorska sist som lugnade mig massor! Blir ju en del extra kontroller också och det är ju också skönt 😊
Det kommer säkert gå bra för dig oavsett om det blir snitt eller inte. Lycka till ❤️

2019-10-27
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Oh det känns faktiskt lättare när man hör att det finns någon mer som går genom samma men jag hoppas i alla fall att det går bra för oss all till slut med sån situation. Det är väldigt skrämmande att inte veta vad som kommer hända och när kommer man blöda😥. Är så livrädd för operation men hoppas att det blir planerad och inte akut så man är förberedd i all fall då. Det är inte lätt att ligga i sängen hela tiden heller när man redan har ett barn som är 2 år. Så trist det är men håller tummarna att det blir bra till slut i alla fall.

2019-10-26
Alisah86
Alisah86
Bebis på 2 månader

Hej!
Fattar att det känns jobbigt.
Jag fick veta i måndags att jag också har föreliggande moderkaka och kommer att snittas. Är i vecka 33. Kändes snopet att inte få föda vaginalt, ville få revansch efter min förra förlossning och har förberett mig massor.
Känns också lite läskigt, har inte blödit men är livrädd att plötsligt börja störtblöda.
Det som känns bra med planerat snitt är att veta när bebisen kommer (förutsatt att jag inte får nån jätteblödning och akutsnitt innan det planerade snittet) och att inte behöva gå över tiden (sist blev jag igångsatt 15 dagar efter bf).
Men finns så lite information om detta, jag känner mig som en tickande bomb. Vill gärna höra fler som gått igenom detta!
Hoppas du får hjälp med din rädsla för kejsarsnitt!

2019-10-24
Linnnea
Linnnea
Bebis på 3 månader

Hej! Förstår att du är orolig.
Har själv inte haft det så, en kollega hade det.
Först pratades det om snitt i v 31-32 om inget ändrats. Men allt slutade med, efter sjukskrivning och sängliggande, att hon födde en frisk fullgången bebis vaginalt.
Det behöver alltså inte alltid bli snitt beroende på hur moderkakan rör sig.
Skulle du dock få ett snitt klarar du det också, även om du kanske inte är inställd på det.
Om jag vore du skulle jag ta reda på, helst via personligt besök hos mvc om info kring snitt, hur du mentalt kan förbereda dig och vad du kan förvänta. Hur det kan kännas efteråt osv.
Själv fick jag reda på att det skulle bli snitt två dagar innan det blev av då situationen var ohållbar och sen blev det akut. Men ändå kom det som en chock för det var inget man pratat om på föräldrakursen och jag var livrädd för att snittas. Man kommer över det delen tillslut, men jag ångrar att jag inte frågade fler saker innan eller visade att jag var ledsen för personal för att få stöd. Tror det delvis hade varit nyttigt om jag visat mig sårbar istället för att allt ska komma i efterhand och vara svårhanterligt.
Där är vi alla olika, men är du nervös för snitt, fråga fråga fråga. Läs inga skräckhistorier på nätet. Utan ta reda på fakta hos kunnig personal. Oavsett hur det blir är det viktigaste att du och bebisen klarar er. Och man kan alltid glädjas åt födseln även om det blev helt motsats till hur man trodde det skulle vara.

2019-10-24
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...