App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Såg könet v 13+0

Vi gjorde kub igår och var då i v 14(13+0). Bm gick igen bebis och när hon kom till stjärten/benen ser jag en snopp och säger att där är en snopp, eller hur? Hon skrattade och konstaterade att visst är där en snopp. I slutet sa hon också att de tär ju en pojke, det vet vi ju nu. Min fråga är, kan vi ha sett fel? Såg väldigt tydligt och könet ska ju vara klart i denna veckan. I Danmark kan man få göra könsultraljud i v 13-14. Erfarenheter?

2019-10-22
Carolinath
Carolinath
Gravid i vecka 36

Jag fick en ul-bild från KUB i 13+2 som är ovanifrån när bebisen "ligger på rygg" och då tyckte jag att det såg ut som en pung bak vid rumpan. Tyckte ev att det såg ut som något som kunde vara en snopp när man såg på en annan bild från sidan. På RUL kunde vi sen konstatera att det faktiskt är en pojke :)

2019-10-29
ericaskansen
ericaskansen
Bebis på 1 månader

Kub för oss idag, och exakt samma som för er, man såg snoppen klart och tydligt, och bm bekräftade detta och tyckte att de var väldigt dumt att betala för en könsscanning då könet var väldigt självklart. Så vi avbokade Köpenhamn på lördag och sparade dom pengarna :)
Könet är färdigutvecklat 13+0 enligt preglife och 13+0 är tydligen exakt vad vi är idag men där fanns inga oklarheter alls enligt bm 😂

2019-10-28
FamS9
FamS9

Hade inte vågat lita på det, hade KUB i vecka 12+6 och då hade min dotter också "snopp" men hon som utförde ultraljudet förklarade att alla fosters kön såg ut så innan de formats klart. Såklart mycket möjligt att det är en pojke för er ändå med tanke på att det är 50/50 men skulle inte våga gå på ett så tidigt ultraljud för att välja namn eller så.

2019-10-23
MånensMamma
MånensMamma

Vi har kub på måndag då jag är i v 14 (13+3) bm sa att man inte kollar efter kön då utan att man kan eventuellt få reda på de på RUL som vi har bokat i mitten på dec, vi orkar inte vänta utan har bokat tid för könsscanning i Köpenhamn, jag är då i v 15(14+0) och de är första dagen dom kan garantera att det syns i Köpenhamn, men läst att de yttre könsorganet är färdigutvecklat v 14 (13+0) enligt min gravid app, preglife
Så det stämmer helt säkert att ni såg en liten snopp, bm kan ju inte ljuga för er men dom får inte aktivt nämna det så tidigt enligt någon jäkla bestämmelse i Sverige för att det skett för många aborter enligt dom då könet konstaterats tidigt.

Så... grattis till pojken!
Vi kommer få betala 1000kr ca för att få veta könet lika tidigt.

2019-10-23
FamS9
FamS9
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...