App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tvivlande blivande pappa - någon annan som upplevt samma?

Hej! Jag är i v. 11 och det är en planerad graviditet. För ett par veckor sedan uttryckte sambon oro för att vi kanske inte är rätt för varandra och vi pratade om separation och abort. Jag tror han går igenom en fas men jag måste ändå förhålla mig till att hans tvivel och ta ställning till det. Vi har besökt gyn mottagningen och fått information om abort och bekräftat hur långt gången jag är. Vi har inte gjort slut. Jag har nu sagt att han måste göra slut, om det är vad han vill, för att jag ska kunna överväga abort. Tills dess kan jag inte bortse från att jag upplever det som en fas. Sambon blev känslosamt glad när han fick se stickan, det kan jag aldrig glömma. Finns det någon som upplevt något liknande?

2019-10-22
Färg
Färg
Gravid i vecka 34

Hej!
Jag tror att det är rätt vanligt att tviveln kommer, särskilt för pappor. Det förändrar ju resten av livet. Svårt att säga hur det slutar, det går inte att veta i förväg.
Min sambo blev också tveksam när vi plussade, jublade, planerat och önskat. Jag sa att abort gör jag inte, bebisen är här för att stanna, men han fick välja att gå. Då blev han lättad och lycklig. Han var nämligen rädd för att jag kände mig tvingad, som ju skulle bära, föda och amma barnet sedan.
Visst var det turbulent fram och tillbaka fram till barnet fyllde första året och vi blev gravida med nästa... men efter andra barnet har vi blivit starkare och stadigare och väntar barn nr.6 och han pratar bröllop. Jag tar en sak i taget. Men kärleken växer otroligt nog än =)
Men som sagt, svårt att veta om hur starkt han tvivlar, och vad resultatet blir. Händer ju tyvärr att par går isär efter en sådan här händelse ändå, kanske inte kan förlåta. Men du behöver känna efter vad hjärtat säger. Kan du acceptera en abort? Känn efter i hjärtat och ta ditt beslut först. Sedan får han göra sitt beslut efteråt.
Förhoppningsvis är det en fas, en chock, som lägger sig när det blir mer verkligt. Kanske behöver han smälta detta ordentligt, det var trots allt planerat. Skulle gissa på att han kommer till insikt snart och lugnar sig.

2019-10-24
zmiley
zmiley
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...