App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

7v bebis undviker ofta ögonkontakt

Har en bebis på snart 7v som ofta vänder bort huvudet när jag söker ögonkontakt. Vissa dagar har vi väldigt mycket ögonkontakt när hon verkligen stannar upp och tittar djupt i ögonen och ger svarsleenden och antydan till joller men andra dagar får jag inget sådant samspel under hela dagen och hon vänder bort blicken och huvudet. BVC-sköterskan fick ögonkontakt och svarsleenden på vårt förra besök och tyckte inte att jag skulle vara orolig men jag blir det ändå när det ibland kan gå 1-2 dagar mellan ögonkontakten. Hon sover väldigt mycket och vaken mest korta stunder och är annars en väldigt nöjd bebis som inte har gnällt många gånger hittills. Kan det här handla om trötthet eller alltid dålig timing från min sida? Eller kan det vara något att oroa sig för? Vad har ni för erfarenheter?

2019-10-21
Moltas
Moltas
Bebis på 6 månader

Min tredje dotter är 13 veckor idag, och jag kan ärligt säga att jag har nog inte tänkt på om jag fått ögonkontakt varje dag hittills... Får du ögonkontakt ibland och joller och leenden så är det nog inget att fundera på. Deras små hjärnor ska ju processa såna fruktansvärda mängder intryck att man ju fattar att det ibland blir för mycket av allt. Tror inte du ska läsa in för mycket i detta, fortsätt prata med din bebis och var glad. Ser du orolig och bekymrad ut så kanske den känslan smittar av sig, vad vet jag...

2019-10-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Har lästa att bebisar vänder bort blicken eller blundar /somnar när det blir för mycket intryck. Inget konstigt men förstår din oro. Ge det lite tid. Lycka till!

2019-10-21
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 9
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...