App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Få bebis att ta flaska.

Hej! Just nu helammar jag min 5 mån bebis (plus att hon får smaka en massa). Men hon går inte upp i vikt som hon ska trotts att hon äter oftare än tidigare. BVC var inne på att börja ge ersättning vilket jag har varit sisådär emot men nu börjar jag må dåligt över att hon inte går upp som hon ska osv, så jag har försökt ge ersättning men hon vägrar flaskan (vilket hon alltid gjort sen födseln då vi provat ge pumpad bröstmjölk). Hur kan jag få henne att ta flaskan? Att kopp mata lär inte gå då hon ska ta och dra i all, så det lär sluta med ersättning precis över allt 🙈 Att ge med sked går inte så jätte bra då hon gärna vill jobba med det hon får i munnen så allt rinner ut igen 😅 Finns det andra sätt för utom flaska? Så att även pappan och eventuell barnvakt kan mata?

2019-10-19
MiaHansson
MiaHansson
Bebis på 10 månader
2019-10-20
Frst87
Frst87
nyfödd bebis

Tack för era svar!
Pipmugg med anti-spill ska vi definitivt testa.
Ang smakportionerna så får hon redan mer än vad dem rekommenderar då hon älskar det 🙈

Gällande flask sort så har vi provat sådär 5 olika sorter 😅

2019-10-19
MiaHansson
MiaHansson
Bebis på 10 månader

Ett av mina barn totalvägrade också flaska, oavsett innehåll. Försöker minnas hur gammal hon var, när hon börjde dricka ur pipmugg... Kanske omkring fem-sex månader, tidigare än rekommendationerna åtminstone. Pipmuggar med anti-spill-funktion är svårare att dricka ur, så jag avråder från att börja med sådan. Bra mugg för litet barn, tyckte jag var den från Tupperware, men det finns säkert flera bra. Tänk flera små hål, men ingen ventil.
I ditt läge hade jag nog i första hand fortsatt att amma så mycket som möjligt och samtidigt ökat på mängderna på smakportionerna, i den mån barnet vill ha mer. Lycka till med att hitta en lösning, som känns bra för just er!

2019-10-19
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Har du testat olika flaskfabrikat och olika storlekar på flödet ur nappen?

2019-10-19
Lojjsan_
Lojjsan_
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...