App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sjukskriven efter legat inne

Är nu sjukskriven efter kommit hem i tisdags då jag fått ligga inne på akuten BB pga hade smärtsamma regelbundna sammandragningar . Fick två bricanyl sprutor för att stoppa processen liksom då jag är i vecka 31🤰🏼😬 tappen blev påverkad men efter legat sängliggande i två dygn förblev den oförändrad. Fick höra att jag har en hyper känslig livmoder samt att kan vara bebis sparkar som också sätter igång sammandragningar . Foglossning har vi ju dessutom konstaterat nu 110%... Nu är jag nervös..känner trycket neråt fortfarande och mensvärk känslan som man ska kissa på sig😕 packat alla väskor i fall att och skaffat prematur blöjor faktiskt.. har det hänt något liknande för er FÖRSTFÖDERSKOR?! När kom sen bebis och allt?

2019-10-19
Linneanea
Linneanea
Bebis på 2 månader

Jag kom precis hem idag på morgon vid 10, efter 3 dagar på förlossningen, åkte in i lördagskväll vid 22 efter att haft regelbundna värkar, onda men ändå inte onda onda, utan jag kunde andas igenom dem,

Fått sprutorna för bäbis lungor är i v33+4 idah, samt 48h dropp för att stoppa värkarna,

I lördags då jag kom in så var tappen påverkad och jag hade börjat öppna mig in ifrån hade cca 1.5cm kvar av tappen,

Idag var allt opåverkad alltså hade droppet hjälpt, eller alltså fortfarande lite öppen inifrån och tappen hade stannat på1. 5cm

Nu ikväll har jag börja få sån molande värk mriklig mensvärk och tryck neråt som dessutom känns i ryggen och ner mot låren, obehagligt och ont, samtidigt sa dem på förlossningen att jag skulle höra av mig, om jag fick värkar, men de här sitter ju i hela tiden och är inga värkar värkar.. Tycker de är skumt, dem kommer häller inte att stoppa mig något mera, så jag vill ju igentligen inte åka in förrän jag vet att de faktiskt är dags.. Är lixom 3 barnet, och ingen har kunnat hålla kloclan..

2020-01-06
EVKL
EVKL
Bebis på 1 månader

Jag hade precis gått in i vecka 35 när jag bara skulle gå på toa och upptäckte att trosor var genomblöta med två små blodfläckar. Ca 40 minuter senare började värkarna som snabbt blev kraftiga och täta. Ringde förlossningen som ville att jag skulle avvakta och ringa tillbaks en timme senare. Sambon började springa till affären för att panikhandla småsaker och jag försökte panikpacka BB-väskan (vi hade ju 5 veckor kvar trodde vi). Kom in på förlossningen vid halv tolv på natten och var då öppen 4 cm så det var bara att köra på. 02:39 hade jag en fullt frisk liten kille på bröstet. Snabb förlossning och första barnet men man var ju i chock i några dagar innan vi landade. Hamnade på Neo och hemsjukvården då han inte behöll maten som han skulle men vi blev utskrivna det datum han skulle komma egentligen. Idag är han en fullt frisk och livlig (snart) 3-åring 😂

2019-10-19
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader

Fick i v35 riktigt ont helt plötsligt och jag började få värkar, vart bara värre och värre och till slut fick vi åka in till KS. Var då öppen 3,5 cm. Fick brickanyl och morfin då det gjorde så ont. Visade sig att jag hade fått urinvägsinfektion som hade satt igång värkar. Låg inne i 3 dagar då jag fortfarande hade sammandragningar och öppnades till 4 cm. Men dom ville att han skulle få vara kvar i några veckor till så jag fck brickanyl under hela dom 3 dagarna.
När jag kom hem hade jag exakt samma känsla som du har då det tröck neråt . Var sjukt oroli hela tiden då jag trodde bebisen skulle komma hela tiden. Men han höll sig inne och jag skulle bli igångsatt på bf men han valde själv att komma på bf.
Lycka till med allt! 😊😊

2019-10-19
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Jag hade liknande, min slempropp gick i vecka 33+1 typ och hade lite mensvärk liknande ont i magen. Jag ringde förlossningen och fick komma in på kontroll och då hade jag en påverkad tapp och var öppen typ 1 cm så fick ligga inne i 4 dagar varav 2 med dropp för att stoppa processen och fick vara säng liggande dom första 2 dagarna, fick vara resa på mig för att gå på toa. Men väl hemma sen en vecka senare, v. 34+4började jag få ont i magen igen fast snäppet värre. Så åkte in igen och då var jag öppen 3 cm och hade riktiga sammandragningar så dom la in mig på förlossningen och förberedde mig för att bebis skulle komma inom närmsta dygnet.
Tog sin lilla tid, klockan 17:30 började krystvärkarna och klockan 19:27 kom lilla damen. 😊
Hon mådde bra, behövde bara lite hjälp med värmen första dagarna och blev sond matad i ungefär 3 veckor. Vi låg inne på neo i 4 dagar.

Hoppas att det hjälpte lite frågor och så, och hoppas på att eran bebis stannar inne lite längre 😉
Och yes, det var med mitt första barn, enda barn för den delen 😋 jag som var beredd på att hon skulle bli sen eftersom alla säger att förstföderskor går över tiden men nope 😂

2019-10-19
Sophira
Sophira
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...