App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tror min dotter får i sig för lite

Ärorokig att min dotter äter för lite. Kör på nan sensitiv och gör 120ml med vår babybrezza. Och hon får inte i sig hela utan är alltid nästan ganska mycket kvar. Ca10-20ml. Hon är tre månader och läser att andra barn får i sig 150 ml men hon värkar bara kräkas när man trycker i henne maten. Och värkar inte jätte intresserad av att äta heller. Hon äter 60ml lätt men dom sista 60 går knappt ner. Är det nått fel eller hur gör ni?

2019-10-18
Mamma0607
Mamma0607
Bebis på 8 månader

Alla bebisar äter olika mycket och de mängder som finns angivna för en viss ålder är bara ett riktmärke. Vissa bebisar äter stora mängder sällan medan andra vill äta mindre och lite oftare. Går hon upp i vikt och följer sin kurva? Gör hon det så är allt bra. Och går hon upp i vikt så tycker jag att du ska sluta truga och lyssna på din bebis, hon äter så mycket hon behöver och är expert på sin kropp. Går hon inte upp i vikt som hon ska och därmed inte följer sin viktkurva, så behöver du ta det med vården och de får utreda eventuella allergier eller om något annat gör att hon inte vill äta.

2019-10-21
emc85
emc85

Antal ml beror ju på hur ofta hon äter med, och följer hon sin viktkurva och BVC inte säger något så borde det vara lugnt. :)

Min dotter åt länge mindre mängd än doseringstabellen men åt ca 6-7 gånger per dag så det jämnade ut sig. :)

2019-10-20
MånensMamma
MånensMamma

Vår dotter åt också ganska lite när hon var bebis. Hon gick upp som hon skulle så på nåt sätt tillgodosåg hon sig allt ändå. Nu är hon 15 månader och äter nästan som en vuxen, så det kan vända.

2019-10-19
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Om du är orolig så prata med bvc. Min dotter åt oftast 90 när hon var 3 mån men så länge hon går upp som hon ska är det ingen fara. Vill hon inte äta ta en paus och försök igen efter en stund. Använd nappen emellanåt. Finns många knep man får ta till men man får ha lite tålamod.

2019-10-18
Lollo86
Lollo86
Bebis på 10 månader

Men känner du att hon inte blir mätt men inte vill ha, testa att byta ersättning. Om de finns (har noll koll för ersättning el välling)

2019-10-18
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Går hennes kurva uppåt på bvc? Då ska ni inte oroa er. Så länge hon är pigg mår bra och känner sig nöjd. Alla barn äter inte samma. Vissa mindre vissa mer. Men så länge hon går upp i vikt mår bra då ska ni inte vara oroliga. Du ökar hennes mängd sakta men känn ingen press hon äter så hon blir mätt

2019-10-18
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...