App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Problem med amning 3 månaders bebis

Hej. Jag har hel ammat min lilla tjej sen hon föddes. Men för några veckor sedan så blev hon som helt hysterisk efter amning och jag testade att mellan rapa henne och ge båda brösten vid matning i stället. Hon verkade nöjd så det kändes ju bra. Men sen dög inte det heller och vi fick råd av BVC att ge ersättning efter amning om hon inte var nöjd. Vissa dagar vill hon bara ha ersättning och vissa dagar duger bröstet helt. Enligt BVC behöver jag inte pumpa brösten för att öka mängd utan det är bättre och vänta tills nästa matning så att bröstet fylls på. Men mina tankar är att om jag inte pumpar så förlorar jag den matningen och då blir det ju en mindre matning igen dagen efter? Vilket då borde resultera i att hon faktiskt hellre tar flaska. Jag blir så förtvivlad och ledsen över detta för jag har bett om hjälp från start men jag tycker sorligt nog att vi inte får den hjälpen vi behöver. Jag undrar med varför BVC är så snabba med att säga att man ska ge ersättning i stället för amning? Det kanske inte är så i hela Sverige men där jag bor tycker jag inte alls att dom lyssnar riktigt på vad jag säger. BVC kollar konstigt på mig när jag säger att jag kanske kan pumpa och svarar med ett svagt ”ja” jag behöver hjälp!!! Mitt första barn och jag vill klara detta!! // mvh nedstämd mamma som snart ger upp för att man inte får stöd av sitt val

2019-10-17
Linnea9
Linnea9
Bebis på 11 månader

Tack så jätte mycket verkligen för alla tips och trix. Nu ska jag testa detta och hoppas att det blir bättre 👍🏼

2019-10-19
Linnea9
Linnea9

Om jag vore dig, som vill amma heltid, så hade jag pumpat för att öka produktionen. Med min första dotter hade jag så mycket mjölk som helst, så fort jag drog ner bh sprutade brösten och det var aldrig något problem. För 4 månader sedan fick jag min andra dotter och läget är helt annorlunda. Hon verkar vara nöjd på brösten men följer inte sin kurva med vikt. Det går lite upp och ner för henne. Vi var på extra kontroll när hon var 3,5 månader och då gick hon upp som hon ska. Nu var vi på 4 månaders kontroll och hon gick inte upp tillräckligt. Jag fått råd om att erbjuda båda bröst trots att det verkar att hon är nöjd efter hon har ätit på det första bröstet. Ibland dricker hon lite till från andra bröstet, ibland puttar hon undan bröstet och visar tydligt att hon inte vill ha mer, ibland dricker hon lite sedan släpper hon det andra bröstet ler mot mig sedan tar hon lite till och jag vet inte riktigt hur jag ska göra samtidigt som jag vill att hon får i sig tillräckligt. Jag kan ju inte tvinga henne till att dricka mer. Just nu så tänker jag så här att jag ska försöka så gott jag kan amma henne i två månader till, sedan får vi se, men just för att jag känner att jag inte har så mycket mat till henne så faktiskt köpte jag ersättning nyss, bara för att ha det hemma i fall det skulle behövas. Jag försöker pumpa när jag kan, men det är svårt när hon har ätit på båda bröst. Ibland gör jag så att hon får äta hela dag på det ena bröstet och jag pumpar det andra bröstet ungefär var 3 timme. Jag fick av min svärmor sådant te som ska hjälpa med mjölkproduktion, jag är lite tveksamt till det, men det är ju värd att försöka. Te är av märke PUKKA och det står motherkind baby på det. Jag tror att man kan köpa det på ica eller annat vanligt butik, men jag är inte säkert just för att jag fått det.
Lycka till med amning och ge inte upp :-)

2019-10-18
SILA81
SILA81
Bebis på 12 månader

Känner igen mig SÅ mycket i det du skriver! Fick otroligt lite stöd från BVC i mitt amningsstrul men däremot en post-it lapp med olika typer med ersättning som fanns att köpa på ICA... vilket resulterade i att jag till sist gav upp då ungen verkligen ratade brösten och bara ville ha ersättning. Önskar att jag gått mer på min egen magkänsla men som förstföderska är man inte alltid så kaxig. Rekommenderar också Amningshjälpen och att du, om du orkar, går till en amningsmottagning om det finns nån där du bor - där fick jag jättebra hjälp!
Man kan verkligen bli så så ledsen när det inte blir som man tänkt med amningen, känslan av ett otroligt nederlag, men en glad välmående mamma är viktigare! Lycka till!

2019-10-18
BFmaj19
BFmaj19
Bebis på 13 månader

Hej Tvärr är många BVC så att som säger att man ska ge ersättning även BB med är väldigt snabba med det..
Jag väntar mitt andra barn och när jag fick mitt första barn fick jag så dåliga råd på BVC det slutade med att jag var så stressad när dom sa, att jag måste ge mer och mer ersättning till slut ville inte sonen ta bröstet jag blev deprimerande och kände mig värdelös BVC stöttade inte någon gång
Denna gång är jag mera självsäker och trygg som mamma
Å jag kommer inte lyssna på BVC om amning jag gillar min BVC sjuksköterska hon är bra på alla sätt utan amning så kommer ha, samma BVC sjuksköterska till detta barn..
Men nu kan kan jag säga ifrån mera och ta dom råd jag vill ta.
Det är som dom är på mammor som har fått sitt första barn eller jag vet inte. Men har hört så många fått piss dåliga, råd av BVC om amning


2019-10-18
Zeldaevelina
Zeldaevelina
Bebis på 5 månader

Om du vill helamma, borde du få stöd för att göra det! Kontakta amningshjälpen, det är även mitt råd. BVC verkar lite emot dem, kanske för att de kan vara väldigt emot ersättning. Men de kan de där knepen, för att få amningen att fungera bättre, när det nu faktiskt är det du vill ha hjälp med.

2019-10-18
ElinVS
ElinVS
Bebis på 13 månader

Åh vad jag känner med dig! Jag är just nu inne på tredje barnet med helamning och blev "hotad" med ersättning på bvc vid 2-månkontrollen då hon dippat lite på kurvorna. Jag får sån ångest för jag vill verkligen helamma! Jag provade att verkligen amma på första signal varje gång och själv drack jag som en tok och till extrainvägningen 2 veckor senare hade hennes kurva vänt uppåt igen. "Problemet" i mitt fall är att min dotter har varit nöjd och glad från dag 1 så hon har inte själv visat att hon inte får i sig tillräckligt. Jag kollade upp Amningshjälpen men hann inte kontakta de innan extrainvägningen och då kändes det inte som att jag behövde de längre, men du kanske kan testa det?? Lycka till, jag tror jag vet precis hur du känner dig!

2019-10-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...