App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kostnad glasögon barn

Följdfråga på min förra tråd... :p Igår fick alltså min 4-åring besked om att hon är översynt och behöver glasögon. Vi bor i Östergötland. Fick blanketten med bidraget på 800 kr. Valde ut ett par bågar på Specsavers märkta 795 kr inkl enkelslipade glas men sen säger kvinnan i kassan att med den styrkan som min dotter behöver på glasen så krävs tunna glas och dessa skulle då kosta totalt 2300 kr! Mellanskillnaden för oss blir alltså 1500 kr. Kändes så dyrt tycker jag. Är det så här det brukar vara? Jag fattar ju att man får betala extra om man vill ha nån specialvariant eller märkesglasögon, men vi valde inget sånt själva.

2019-10-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Jag kontaktade Synsam igår men de kunde inte svara utan att se receptet och det lämnade jag ju in på Specsavers... Blir en följetong detta. Det värsta är ju egentligen att hela processen blev förlängd nu, vi hoppades ju att den startade i onsdags men nu kommer den inte komma igång förrän tidigast måndag. Tröttsamt, dottern frågar varje dag när hennes glasögon är klara. :(

2019-10-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Beror säkert på glasen. Du kan gå och få receptet direkt. Eller gå först in på synsam och fråga ang kostnad där så vet du skillnad i pris. De på synsam hade koll på att lillfisen tjocklek på glasen funkade på båge.n direkt. Hon har relativt tjocka glas. Så det beror också på vilken båge man väljer om det funkar med tjocka glas eller de måste tunna ut dem- vilket verkar vara en extra kostnad hos vissa.

2019-10-18
Bulanbert
Bulanbert

Fick nyss ett meddelande på telefonsvararen att den bågen vi valde ut inte passade för vår dotter (oklart vad som menades) och att vi behöver välja en annan båge. Ska gå dit imorgon, men om de inte har nån båge som passar så måste vi ju kunna be om receptet tillbaka och gå tvärs över gatan till Synsam istället.

2019-10-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Här i Skåne är bidraget 1000 kr till barn under 8 år då det inte är enkelslipade glas. Ja det gäller att vara om sig och kring sig. Lillfisen har ju haft glasögon sen hon var 4, nu 10 år. Så vi har ju varit lite här och där. Synsam har ju bäst garantier och hjälp tycker jag. Där ingår försäkring i priset hela första året. Då får du nya glasögon oavsett hur det gått till om de går sönder. De lagar och fixar också utan några problem. De är dyrast av de vi provat men mest kundvänliga tycker jag som förälder. Sen att jag som vuxen tycker att de är för dyra för mig är en annan sak, jag drullar ju inte med glasögonen på samma sätt.

2019-10-18
Bulanbert
Bulanbert

Frågade ögonkliniken här idag ang bidragsstorlek vid behov av specialglas men de svarade att det är 800 kr oavsett pris på glas. Hur gör föräldrar som lever på absoluta minimum? Vi har råd med detta men det är ju mycket pengar ändå... :/

2019-10-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Beror ju helt på vilken kedja du går till.
Vi har köpt på tre olika kedjor. Specsavers först. Där betalde vi nog 400 kr för två par, vi fick första gratis och halva priset på andra eller nåt sånt.
Smarteyes gratis glasögon oavsett bågar. Synsam är nog en av de dyraste, vi tog det nu sist. Naturligtvis valde lillfis en dyyyyr båge. Så vi fick nog betala 1500 spänn själv.
Kan inte svara på vad för synfel hon har, jo hon har brytningsfel och översynt . Men behöver inga specialglas. Men får man inte mer i bidrag än 800 när hon behöver specialglas?

2019-10-17
Bulanbert
Bulanbert

Usch vad tråkigt... Vi har Synsam på samma torg som Specsavers men vi gick bara in på första bästa och trodde väl givetvis att det är ungefär samma förutsättningar och priser överallt. Ska absolut ta Synsam nästa gång då, eller åtminstone göra lite bättre efterforskningar först. Tack för svar!

2019-10-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Var precis likadant när min dotter skulle få glasögon och vi valde specsavers. Då behövdes ett speciellt glas, vilket jag tror är bullshit eftersom hon inte hade något grovt synfel.

Nästa gång ska vi ha från synsam... Där får man hela glasögonen gratis eller att man betalar en mindre summa för 2 par. Där har min svägerska handlat till sin son som inte klarar sig utan glasögon.

2019-10-17
Mandat
Mandat
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...