App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tvilling-missfall

Hej! Måste bara ventilera mig efter vad som har känts som det längsta dygnet i mitt liv. Jag är i v.10, och började blöda igår. Utan magont, bara blod. Jag ringde 1177 och avvaktade sedan under em, på kvällen började jag blöda mer och jag bestämde mig för att åka in till akuten. Jag ville bara få det konstaterat, svart på vitt, om det var ett missfall. Väl där kunde akuten inte ta emot flera patienter pga ambulansintagen, väntetiden beräknades bli framåt morgontimmarna. Så jag åkte hem, och beslutade mig för att prova imorgon igen. Idag fick jag en tid hos gyn för att kolla med Vul. Läkaren var tyst en lång stund under undersökningen. Visade mig ett foster med hjärtljud, men även ett tomrum strax under fostret. ”Här har du förmodligen haft en tvilling, som inte är kvar. Det kan förklara blödningen”. Fick en extra kontroll om två veckor för att kolla fostret igen, då man inte vet hur detta kan påverka det foster som är kvar. Har någon annan varit med om samma? Hur gick det för er? Vill inte hoppas för mycket, men ett litet hopp om att kanske få ett barn finns ju nu.

2019-10-16
Bfmaj20
Bfmaj20

Som jag förstått det så är det rätt vanligt att man förlorar en tvilling tidigt, ända fram till vecka 24 någon gång verkar normalt enligt barnmorskor här så skulle gissa på att många väntat tvillingar utan att ens vetat om det. De flesta verkar förlora tidigt dvs innan hjärtat börjar slå så kan säkert gå bra då ni ändå kunnat se ett tickande hjärta på det som är kvar. Håller tummarna för er! :)

2019-10-16
MånensMamma
MånensMamma

Åååh. Men mitt i allt, vilken lycka att de kunde se ett hjärtljud!! Då är ju egentligen allt bra ju. Innan jag visste om att min graviditet var tvillingar fick jag en hemsk blödning kring v 9. Var helt säker på att allt var bara kört, åkte till gyn för att kolla och som total överraskning få veta att de kan se två hjärtan. Blödningen vara som ett missfall brukat vara för mig. Men den påverkade inte graviditeten efteråt något. Njut av den Lilla som finns där 💓

2019-10-16
Nannah S
Nannah S
Bebis på 2 månader

Hej! Var med om ett missed abortion för ett årsen nu. Dock var det bara ett foster och inte två som i ditt fall. Däremot läste jag på massor om missfall i samband med detta och förstod det som att ditt fall är rätt vanligt. Jag läste att det brukar vara lugnt för det levande fostret och att allt går som vanligt medans kroppen stöter ut det som tyvärr dött.

Hoppas det blir samma för dig, men det tror jag

2019-10-16
sofia123456789
sofia123456789
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...